Oamenii de știință explică modul în care exercițiile fizice pot proteja creierul împotriva depresiei și anxietății

1. CUM PROTEJEAZĂ EXERCIȚIILE YOGA CREIERULUI

Sponsored links

Probabil ați auzit de nenumărate ori că medicii recomandă yoga pentru a reduce multe forme de tensiune mentală. Deși cu siguranță nu este un remediu magic, el este capabil să ajute. Este excelent pentru relaxare, cu beneficii care apar de obicei după doar una sau două sesiuni.

Yoga implică actul de respirație profundă, și flexibilitate. În esență, te obligă să-ți calmezi mintea și să încetinești, ceea ce este benefic pentru anxietate, stres și depresie. Când trebuie să vă concentrați asupra mișcărilor deliberate și a respirației conștiente, este mai ușor să eliberați de emoțiile negative.

Yoga s-a dovedit a fi extrem de utilă pentru combaterea anxietății și a depresie.

IATĂ TREI STUDII IMPORTANTE

„YOGA CA TRATAMENT COMPLEMENTAR AL DEPRESIEI”

Sponsored links

Acest studiu a dezvăluit că persoanelor cu simptome nevrotice semnificativ reduse, depresie, anxietate și furie, care urmează cursuri de yoga li s-a îmbunătățit gândirea pozitive. Rezultatele studiului au fost favorabile, iar pe baza lor se recomandă yoga ca formă de tratament a tulburărilor depresive complementare.

„EFECTUL YOGA PENTRU A COMBATE ANXIETATEA ȘI STRESUL”

Această mică revizuire a studiilor de cercetare a fost menită să examineze modul în care stresul și anxietatea sunt eliminate de yoga. S-a constatat că în cele 35 de persoane examinate, 25 dintre ele au avut niveluri scăzute de anxietate și stres după ce au început să practice yoga.

„YOGA CA UNEALTĂ DE PROMOVARE A SĂNĂTĂȚII MENTALE”

Acest studiu a relevat numeroase beneficii ale yoga. La nivel fizic, poate reduce tensiunea arterială, echilibrând ritmul cardiac și îmbunătățind funcția respiratorie, care pot fi, în sine, benefice nivelurilor de anxietate. Cu toate acestea, yoga este, de asemenea, recomandată pentru a crește starea de bine, pentru a regla răspunsul la stres și excitarea fiziologică și pentru a îmbunătăți simptomele de anxietate și depresie.

Sponsored links

2. CUM ÎȚI PROTEJEAZĂ EXERCIȚIUL DE ALERGARE CREIERUL

Medicii recomandă deseori alergarea celor care iubesc provocările. Și oferă acest sfat dintr-un motiv întemeiat. Alergarea oferă numeroase beneficii diferite. În timp ce majoritatea părților pozitive ale alergării sunt pur fizice, unele dintre aceste efecte fizice se reflectă și în sănătatea mintală. Mai bine spus, unele aspecte ale alergării au beneficii semnificative pentru sănătatea mintală!

IATĂ CÂTEVA STUDII CARE DOVEDESC ACEST LUCRU:

„BOALA CORONARIANĂ A INIMII LA ALERGĂTORII LA MARATON”

Acest studiu a constatat că alergarea poate reduce riscul bolilor de inimă, dar, deși acesta a fost scopul său principal, a descoperit, de asemenea, un beneficiu important și pentru sănătatea mintală. Alergarea este indicată și pentru a îmbunătăți capacitatea ta de a rezista poftelor pentru anumite alimente, ajutându-i pe cei care sunt prea stresați, pe cei care mănâncă datorită emoțiilor pe care nu le pot controla sau pe cei care simt anxietate.

„EFECTELE ANTIDEPRESIVE ALE EXERCIȚILOR FIZICE”

Sponsored links

Această revizuire a cercetărilor a arătat că exercițiile fizice, în special alergarea, pot fi aproape la fel de eficiente ca și antidepresivele. Aceasta înseamnă că alergarea poate funcționa în esență ca un tratament funcțional pentru tulburarea depresivă majoră, deoarece ajută creierul să dezvolte neuroni noi, mai vitali.

„EXERCIȚIILE AEROBICE ÎN ANXIETATEA SOCIALĂ”

Acest studiu a dezvăluit că exercițiile aerobice, cum ar fi alergatul, ar putea fi benefice persoanelor care suferă de anxietate socială și fobie socială, permițând mai multă încredere în spațiile sociale.

ALERGATUL CA O CHEIE A MEDICINII MODERNE PENTRU LONGEVITATE

Acest studiu a relevat că chiar și doar cinci minute de alergare zilnică ar putea fi capabile să-ți mărească durata de viață. Tensiunea mentală redusă implicată în bunăstarea generală sănătoasă poate reduce sentimentele de lipsă de speranță experimentate de cei cu depresie.

CORELAȚIA DINTRE EXERCIȚIUL FIZIC ȘI SOMN

Somnul este crucial pentru gestionarea stării de spirit și a stresului. Cu cât somnul este mai dereglat, cu atât este mai probabil să suferiți de simptome de anxietate și depresie. Conform acestui studiu, alergatul și alte forme de exerciții similare pot crește memoria, pot reduce nivelul de stres și chiar te pot proteja de depresie și tulburări de dispoziție!

ALERGATUL CA METODĂ DE MENȚINERE A UNEI GÂNDIRI POZITIVE

Ca formă de exercițiu, alergarea poate elibera neurotransmițători pozitivi sau hormoni care vă fac să vă simțiți bine, cum ar fi norepinefrina și serotonina. Aceste creșteri apar atât după antrenament, cât și în timpul antrenamentului. Dar, pe deasupra, există un beneficiu suplimentar gândirii tale pozitive: alergarea este inerent meditativă. În esență, alergarea implică mișcări repetitive ale membrelor și ale corpului general. Aceste mișcări pot produce experiențe meditative pentru creier care ajută la echilibrarea emoțiilor și la îmbunătățirea simptomelor de anxietate și depresie.

Sponsored links

3. CUM PROTEJEAZĂ EXERCIȚIUL FIZIC GENERAL CREIERUL

Destul despre exerciții specifice! Să vorbim despre conceptul general de activitate fizică. Veți vedea cât de util este în combaterea anxietății, depresiei și simptomelor acestora.

Activitatea fizică vă poate ajuta să luptați împotriva stresului într-un mod mai pozitiv. Acest lucru se întâmplă prin reducerea reactivității dvs. fiziologice naturale la sentimente negative de anxietate și stres. Prin urmare, sunteți mai puțin afectat de aceste sentimente în general. Cu alte cuvinte, câștigați o imunitate împotriva stresului în viitor și mecanisme mai bune de gestionare a stresului de zi cu zi.

„RĂSPUNSUL CORTIZOLULUI LA EXERCIȚIILE FIZICE.”

Hormonii stresului, cum ar fi cortizolul, pot fi eliberați în mod violent când intrați în stări cronice de anxietate. Exercițiile fizice ar putea ajuta la scăderea nivelului de neurotransmițători din sânge, stimulând în același timp hormoni pozitivi, cum ar fi endorfinele, care te fac să te simți bine și să ofere îmbunătățiri gândirii tale pozitive. Acești factori vă fac mai rezistenți la anxietate și depresie.

„EXERCIȚIUL FIZIC ȘI SĂNĂTATEA MENTALĂ”

Conform acestui studiu, persoanele cu tulburări de anxietate, tulburări de panică, tulburări de stres post-traumatic și alte afecțiuni legate de anxietate se pot simți mai bine atunci când fac exerciții. Acest lucru se datorează faptului că exercițiul permite corpului să scape de tensiunea acumulată și de stres în moduri sănătoase, arzând o parte din anxietatea care vine cu el.

„EXERCIȚIUL FIZIC ÎN TRATAMENTUL ANXIETĂȚII CLINICE ÎN PRACTICA GENERALĂ”

Acest studiu se adaugă cercetărilor existente în sensibilitatea la anxietate, arătând că exercițiile fizice pot ajuta corpul să reacționeze mai puțin sever la declanșatorii de anxietate. De asemenea, a constatat că atacurile de panică pot fi reduse în frecvență și severitate prin exerciții frecvente.

4. CUM AJUTĂ EXERCICIUL FIZIC PROCESELE CARE PROTEJEAZĂ CREIERUL

Avantajele exercițiului nu se limitează la lucruri care schimbă direct modul în care gestionați simptomele de anxietate și depresie. Este bun pentru mai mult decât o protecție psihologică. Și, după cum se dovedește, unele dintre beneficiile sale încă reușesc să ajute la protejarea creierului în mod indirect.

Sponsored links

Aici sunt câteva exemple:

ESTE DISTRACTIV

Exercițiul necesită un anumit grad de concentrare. Trebuie să exersați și să vă depășiți limite pentru a obține progresie atunci când faceți forme de exerciții mai intense. Aceasta înseamnă că nu vă puteți concentra asupra anxietăților sau emoțiilor negative.

ÎȚI OFERĂ SPRIJIN SOCIAL

Există o mulțime de moduri de a face exerciții sociale. Puteți juca sporturi de echipă, puteți aduna un grup de prieteni pentru a vă antrena împreună sau puteți să vă faceți noi prieteni de antrenament la sala de sport. S-a dovedit mult timp că sprijinul social oferă efecte pozitive unor afecțiuni precum depresia și anxietatea. Ca atare, făcând exerciții și dezvoltând și noi relații sociale, vă ajutați indirect mintea și beneficiați și mai mult de ameliorare a stresului atunci când rutina dvs. de exerciții fizice se transformă într-o ieșire cu prietenii.

GESTIONEAZĂ COMORBIDITĂȚILE

O mulțime de condiții de sănătate mintală au manifestări de sănătate fizică. Un exemplu comun în acest sens este sindromul intestinului iritabil, care este adesea datorat anxietății și chiar depresiei. Cercetările au constatat că exercițiile fizice regulate sunt capabile să ușureze aceste simptome fizice.

TE FACE SĂ AI MAI MULTĂ ÎNCREDERE ÎN TINE

Exercițiul nu este un remediu pentru stimă de sine scăzută și vă poate ajuta să vă îmbunătățiți imaginea de sine. Antrenamentul înseamnă că ai grijă de tine, ceea ce te poate ajuta să te simți mai mulțumit de aspectul tău, mai ales dacă poți pierde excesul de greutate în acest proces. Chiar dacă nu faceți mișcare pentru a pierde în greutate sau pentru a vă schimba aspectul, vă veți simți uimitor după un antrenament, care vă oferă o stare de bine și un zâmbet larg.

UN CORP SĂNĂTOS ÎNSEAMNĂ O MINTE SĂNĂTOASĂ

Este o vorbă cam veche, dar adevărată. Stresul, anxietatea și depresia vă pot face mai susceptibili la boli. Boala vă poate face mai susceptibil la probleme de sănătate mintală. Este un ciclu care va continua până când îl vei opri. Învățarea de a construi un corp sănătos prin activitate fizică vă va ajuta și mintea să rămână sănătoasă.

Sponsored links