Oamenii de știință explică de ce pielea feței începe să se lase devreme și cum poți împiedica asta

Pielea noastră își pierde elasticitatea odată cu înaintarea în vârstă, mușchii ni se atrofiază și, ca urmare, avem simptomele tipice ale îmbătrânirii, precum obrajii și bărbia lăsate. Acest rezultat este neplăcut deoarece o față cu piele lăsată dezvăluie vârsta înaintată pe care o avem.

Sponsored links

Ai putea să crezi că există o singură cale de a rezolva asta: Vizita la un medic plastician.  Dar, în realitate, lucrurile nu stau chiar atât de rău. Puteți scăpa de aceste efecte de îmbătrânire acasă, fără a trece prin proceduri costisitoare precum un lifting facial. Astăzi vom vorbi despre cele mai bune metode care pot ajuta la corectarea obrajilor lăsați.

Motivele pentru care aveți obrajii lăsați:

Folosești foarte des telefonul mobil

Dacă folosiți frecvent smartphone-ul sau tableta, urmăriți știrile de pe Instagram și discutați cu prietenii online, cel mai probabil veți vedea că tenul nu mai are aspectul pe care îl avea în trecut.

Sponsored links

Utilizarea excesivă a dispozitivelor electronice poate face ca capul utilizatorului să ”înghețe” în timp ce se uită la ecranul dispozitivului său. Circulația sângelui nu mai este la fel de bună.

Potrivit unui chirurg plastician pe nume Dr. Mervyn Patterson, utilizarea constantă a smartphone-urilor are consecințe groaznice: o față cu piele lăsată, riduri și lipsă de elasticitate.

Ai încetat complet să consumi alimente grase

Oamenii care doresc să își mențină sănătatea refuză adesea să mănânce alimente grase sau prăjite și acest lucru este grozav. Cu toate acestea, refuzul total de a consuma produse care conțin grăsimi poate afecta negativ aspectul pielii.

Sponsored links

Unii acizi grași, cum ar fi omega-3 și omega-6, păstrează elasticitatea membranei celulare, ajută la susținerea sistemului imunitar și, potrivit unor cercetări, reduc riscul de cancer.

Mănânci prea multe dulciuri

Există multe cărți care descriu efectele nocive ale zahărului și se pare că consumul de prea mult zahăr afectează și elasticitatea pielii, care poate începe procesul de îmbătrânire și mai devreme.

Conform unei teorii, moleculele de zahăr nedigerate pot inhiba colagenul și elastina din piele. Prin urmare, cu cât consumi mai mult zahăr, cu atât tenul tău devine mai flasc.

Sponsored links

Îți place să petreci foarte mult timp la soare

Razele ultraviolete sunt periculoase pentru piele, în special partea de radiație numită UVA. Această radiație pătrunde în cele mai profunde straturi ale pielii, cunoscute și sub denumirea de dermă.

De ce este atât de periculos? Dermul este alcătuit din 70% colagen, care este învelișul natural al feței. Razele UVA literalmente distrug colagenul.

Ai slăbit mult

Sponsored links

Pierderea bruscă sau drastică în greutate vă afectează negativ aspectul tenului. Poate că ai scăpat de excesul de grăsime, dar excesul de piele va fi în continuare acolo.

Deci, dacă intenționați să începeți o dietă și să pierdeți în greutate, ar trebui să faceți acest lucru treptat. Experții recomandă să acordați o atenție deosebită pielii de pe față atunci când pierdeți în greutate și să utilizați creme de fermitate și exerciții speciale.

Ce puteți face pentru a împiedica pielea tenului să se lase?

Produse Cosmetice

Cremele și serurile bogate în retinol și vitamina C ajută pielea să producă colagen natural.

Gelurile care contin aloe vera si extract de mentă îmbunătățesc circulația sângelui și stimulează regenerarea celulelor pielii.

Sponsored links

Cremele cu un factor de protecție ridicat reduc efectele negative ale soarelui și întârzie îmbătrânirea.

Conturarea și mascarea

Cosmeticele de conturare a feței ajută la ascunderea unei fețe cu imperfecțiuni și subliniază trăsăturile frumoase ale feței. Un contur întunecat aplicat de-a lungul liniei bărbiei va face această zonă mai tânără.

Principalul lucru  pe care trebuie să îl rețineți este să alegeți nuanța potrivită a produsului cosmetic, în caz contrar, eforturile dumneavoastră nu vor fi observate de alte persoane.

O alimentație sănătoasă

Sponsored links

Se știe că tot ceea ce mâncăm se reflectă pe fețele noastre. Pentru a menține pielea fermă, nutriționiștii recomandă consumul de produse care stimulează producția de colagen natural, precum salata verde, nucile, avocado, sparanghelul și peștele.

În același timp, produsele care rețin umiditatea în organism sunt strict interzise deoarece provoacă cearcăne și umflarea și deformarea feței.

Masaj drenaj limfatic

În ciuda numelui complex, masajul de drenaj limfatic se poate face acasă. Se recomandă efectuarea unui peeling ușor cu un produs cosmetic care conține acizi din fructe înainte de a începe procedura.

Apoi aplică puțin ulei de masaj și încălzește pielea pentru ca muschii să fie mai ușor influentati.

Masajul de drenaj limfatic trebuie efectuat de-a lungul liniilor principale de drenaj limfatic pe care le puteți vedea în fotografia de mai sus.

Stimulează eliminarea toxinelor, elimină cearcănele, senzația de față umflată și redă elasticitate pielii.

Mai știți și alte secrete care vă ajută să vă mențineți pielea de pe față mai fermă? Scrie-le în comentarii!

Sponsored links