Oamenii de știință explică ce se întâmplă cu corpul tău dacă mergi pe jos în fiecare zi

Exercițiile fizice sunt esențiale pentru sănătatea noastră fizică și mentală. Dar dacă nu îți găsești timpul necesar? Ei bine, adevărul este că exercițiile fizice bune nu trebuie să implice antrenamente intense și lungi la sală. Tot ce trebuie să faci este să faci o plimbare în fiecare zi. De fapt, doar o jumătate de oră de mers pe jos zilnic te poate ajuta să te simți mult mai bine și să faci schimbări pozitive în ceea ce privește sănătatea ta.

Sponsored links

1. Vedere îmbunătățită

Da, cu siguranță acest lucru este surprinzător, dar știați că plimbările făcute în mod regulat pot face minuni pentru vederea dvs.? Deși exercițiile fizice nu sunt neapărat strâns legate de ochii tăi, vederea ta poate beneficia din mersul pe jos în fiecare zi, potrivit Academiei Americane de Oftalmologie.

Plimbările efectuate în mod regulat ajută persoanele care au glaucom. Această afecțiune apare parțial din cauza presiunii exercitate asupra ochilor, iar mersul pe jos poate ajuta la reducerea acestei presiuni. Tensiunea arterială care înconjoară ochii trebuie să fie la un nivel sănătos pentru a evita boala.

Având în vedere gravitatea glaucomului și numărul în continuă creștere de cazuri – estimat să afecteze 111,8 milioane de persoane cu vârsta cuprinsă între 40 și 80 de ani până ajungem în 2040 – nu este surprinzător faptul că ați dori să luați măsuri de precauție împotriva acestuia. Mersul pe jos este o modalitate excelentă de a face acest lucru.

Mersul pe jos este capabil să scadă cu 73% riscul general de a dezvolta această afecțiune a ochilor. Ca atare, este sigur să spunem că ochii care funcționează într-un mod pozitiv și cu o vedere bună pot fi de fapt rezultatul unei activități fizice regulate.

2. Sănătatea mai bună a inimii

Ca exercițiu, mersul pe jos oferă numeroase beneficii. Una dintre cele mai evidente și atrăgătoare părți pozitive este capacitatea sa de a reduce riscul de a dezvolta o varietate de afecțiuni cardiovasculare.

Sponsored links

Practic, mersul pe jos în fiecare zi vă poate îmbunătăți sănătatea inimii. Studiile au relevat o serie de rezultate referitoare la legătura dintre mersul pe jos ca exercițiu și starea sistemului cardiovascular. Iată câteva beneficii pozitive din plimbările zilnice:

• Scăderea tensiunii arteriale
• O mai bună circulație a sângelui
• Ritm cardiac mai puternic
• Un echilibru mai bun al colesterolului
• Un echilibru mai bun al grăsimilor
• Îmbunătățirea circulației oxigenului
• Organe mai puternice
• Riscul redus de accident vascular cerebral
• Risc redus de probleme coronariene
• Riscul redus de boli de inimă și infarct

3. Oase și Articulații mai puternice

Vârsta este cel mai mare factor în degenerarea oaselor și a articulațiilor, dar poate afecta și persoanele de toate vârstele. În plus, una dintre cele mai bune modalități de a preveni degenerescența legată de vârstă este asigurându-vă că adăugați în mod constant puterea mersului pe jos. Mersul în fiecare zi poate face exact asta. Iată cum:

A) DENSITATEA OSOASĂ

Mulți dintre noi pierdem densitatea osoasă pe măsură ce îmbătrânim. Acest lucru vă face mai susceptibil la deteriorarea sau dezvoltarea bolilor. Activitatea fizică regulată vă poate ajuta să vă mențineți oasele puternice, pentru ca ele să vă susțină cu succes greutatea.

Sponsored links

B) SPATELE

Atunci când suferiți de dureri de spate, acestea pot duce la scăderea concentrării, la incapacitatea de a efectua sarcini zilnice și la reducerea gândirii pozitive. Din păcate, nu este o idee bună să faci exerciții intense. Alergarea și ridicarea de greutăți ar trebui să fie excluse de pe listă.

Nu vă mai rămâne decât mersul pe jos – și, din fericire, este o formă foarte pozitivă de activitate fizică, chiar și pentru cei cu dureri. Mersul zilnic vă poate ajuta să oferiți un anumit nivel de ameliorare a durerile cronice de spate, ajutându-vă să gestionați disconfortul într-un mod mai productiv.

C) COLOANĂ

Mersul pe jos ajută la creșterea circulației sanguine sănătoase, permițându-vă să vă bucurați de o flexibilitate mai bună în jurul zonei spatelui. Acest lucru se datorează faptului că fluxul de sânge în jurul coloanei vertebrale tinde să crească foarte mult odată cu mersul pe jos.

Sponsored links

D) PICIOARE

Atunci când mergi regulat, picioarele tale vor deveni mai puternice și vor construi masă musculară și rezistență – mai ales dacă mergi pe o bandă înclinată sau pe un deal. La rândul său, acest lucru vă reduce problemele legate de durerile articulare din jurul picioarelor.

E) RIGIDITATE

Aveți tendința să vă confruntați cu articulații rigide care îngreunează deplasarea? Mersul activ timp de jumătate de oră în fiecare zi vă poate ajuta să vă relaxați articulațiile. Deși acest lucru nu poate vindeca boli grave precum artrita, cu siguranță poate ajuta la ameliorarea simptomelor.

F) RISCUL DE FRACTURĂ INFERIOARĂ

Este de la sine înțeles că, dacă articulațiile, oasele și mușchii sunt mai puternici, aveți șanse mai mici de a dezvolta leziuni. Fracturile vă pot scoate din funcție luni de zile, astfel încât scăderea șanselor de a obține una poate fi un motivator mare pentru a merge pe jos.

4. Schimbare mentală pozitivă

Cu toții căutăm o sănătate mintală mai bună și dorim să ne eliberăm de gânduri și tulburări negative. Mersul pe jos este o modalitate excelentă de a crește acest beneficiu. Credeți sau nu, mersul pe jos poate avea efecte uriașe asupra sănătății mintale. Iată cum:

A) DEPRESIA

Studiile indică faptul că cei care merg deseori în timpul săptămânii – chiar și 200 de minute de activitate fizică pe săptămână- experimentează o ameliorare a simptomelor depresiei clinice diagnosticate.

Sponsored links

B) STRESUL

Dacă nu vă place să mergeți rapid, o plimbare cu intensitate redusă printr-un parc este mai mult decât suficientă pentru a vă ajuta. A fi în aer liber și înconjurat de verdeață te poate ajuta să te simți mai relaxat.

Potrivit unui studiu Journal of Physiological Anthropology, a fi în preajma naturii și a merge doar 20 de minute poate reduce nivelurile de cortizol prezente în creier. Cortizolul este un neurotransmițător de stres, iar producția în exces poate duce la anxietate, scăderea gândirii pozitive și la alte probleme.

Mersul este, de asemenea, capabil să aducă creierul într-o stare relaxată și calmă. O face prin stimularea anumitor celule nervoase care acționează pentru a ajuta la calmarea simțurilor.

C) DISPOZIȚIA

Când mergi, hormonii pozitivi cunoscuți sub numele de endorfine sunt produși din ce în ce mai mult. Acest lucru vă ajută să vă simțiți mai fericiți și mai energici pe tot parcursul zilei. Chiar și personalul care lucrează zilnic la birou consideră că plimbările de o jumătate de oră îi fac mai dornici să-și continue munca!

D) DECLINAREA COGNITIVĂ

Demența și Alzheimer sunt boli înfricoșătoare cu care se confruntă multe persoane în vârstă. Riscul de a dezvolta aceste tulburări degenerative crește pe măsură ce îmbătrânești. Din fericire, mersul pe jos zilnic poate ajuta la reducerea acestui risc. Studiile au constatat, de asemenea, că poate face același lucru și pentru alte boli legate de creier, cum ar fi accidentele vasculare cerebrale.

În general, mersul pe jos este de asemenea pur și simplu bun pentru funcția cognitivă generală. Vă ajută concentrarea și memoria și vă menține creierul liber, astfel încât să puteți lua decizii mai bune și să gândiți critic.

5. Pierderea în greutate

Dacă ați căutat modalități de a pierde în greutate, probabil nu vă surprinde să auziți că o mică plimbare zilnică vă poate ajuta să pierdeți kilogramele în plus. Deși este un exercițiu simplu, are un efect puternic de ardere a caloriilor! Iată cum se întâmplă acest lucru:

Sponsored links

A) METABOLISM

Când mergi, corpul tău are nevoie de mai multă energie pentru a te menține. Dacă mergi într-un ritm suficient de rapid, metabolismul corpului tău va crește pentru a-ți ajuta corpul să-și folosească rezervele de energie. Vă puteți bucura apoi de rate metabolice mai rapide pentru câteva ore după aceea.

Cea mai bună modalitate de a obține acest efect pozitiv este să mergi într-un ritm moderat sau, chiar mai bine, să mergi cu pași repezi în sus.

B) GRĂSIMEA

Grăsimea nu este neapărat o componentă proastă, însă un exces de depozitare a grăsimii în organism este în mare parte responsabil pentru creșterea în greutate și poate fi potențial periculos pentru organism.

În plus, mulți oameni se simt inconfortabili cu burta și caută să piardă în mod specific grăsimea din zona abdomenului. Tot ce trebuie să faci pentru a începe acest lucru este să începi să mergi! Rețineți, totuși, că trebuie să mergeți cu un ritm suficient de rapid, astfel încât ritmul cardiac să crească și respirația să devină mai profundă.

C) DIGESTIA

După masă, mergeți la o plimbare scurtă, dar alertă, pentru a vă stimula digestia în corp. Acest lucru permite organismului dumneavoastră să înceapă să digere corect și eficient ceea ce ați mâncat, într-un mod pozitiv, în loc să păstrați întreaga masă ca grăsime.

Studiile au indicat faptul că o plimbare mărește viteza de mișcare a alimentelor prin corp și stomac, iar multe alte cercetări susțin acest concept.

D) CONSTRUCȚIA MUSCULARĂ

În ciuda faptului că este un exercițiu de intensitate foarte mică, mersul pe jos implică cu succes o mare varietate de mușchi diferiți, permițând un antrenament a întregului corp. Desigur, nu este la fel de eficient ca antrenamentul de forță sau antrenamentele de intensitate mai mare, dar cu siguranță este suficient dacă sunteți interesat să vă faceți ceva mai puternic!

E) ZAHĂRUL DIN SÂNGE

Zahărul din sânge sau glucoza sau trebuie echilibrată la un nivel rezonabil pentru a preveni probleme precum rezistența la insulină și diabetul de tip 2. Prea mult zahăr în sânge poate duce și la creșterea potențială în greutate.

Mersul pe jos după ce ați consumat alimente a demonstrat că scade cu succes nivelurile de glucoză din sânge, ceea ce face ca organismul să fie mai sănătos în general.

Bineînțeles, rețineți că plimbările zilnice funcționează cel mai bine împreună cu alte metode de slăbire, cum ar fi o dietă echilibrată și sănătoasă și poate și câteva forme suplimentare de exercițiu. Cu toate acestea, pentru început, mersul pe jos în fiecare zi este cu siguranță o bună practică.

Sponsored links