Oamenii de știință au dezlegat cel mai mare mister din spatele triunghiului Bermudelor

Misterul din spatele Triunghiului Bermudelor, un loc în care se spune că sute de aeronave și nave ar fi dispărut în circumstanțe inexplicabile, a fost în cele din urmă rezolvat – cel puțin așa susține Science Channel.

Sponsored links

Scientists May Have Finally Cracked the Greatest Mystery Behind the Bermuda Triangle

O echipă de oameni de știință americani de la Universitatea din Colorado a analizat imagini meteorologice prin satelit ale acestei zone notorii și a observat o serie de nori hexagonali neobișnuiți. Meteorologii au teoretizat că acești nori ar putea acționa ca niște adevărate „bombe aeriene”.

Se crede că aceștia sunt principala cauză a exploziilor mortale de aer care pot depăși cu ușurință 270 Km pe oră. Aceste vânturi cu forță de uragan „suflă” pur și simplu aerul și pot genera valuri de peste 14 metri înălțime.

Scientists May Have Finally Cracked the Greatest Mystery Behind the Bermuda Triangle

Nici o navă nu este capabilă să supraviețuiască unei asemenea furtuni și nici o aeronavă nu poate rezista unui asemenea vânt. Norii nu formează de obicei margini drepte. Cu toate acestea, judecând după imaginile din satelit, Triunghiul Bermudelor este o excepție de la această regulă.
Această teorie a motivat multe cercetări suplimentare. Oamenii de știință din întreaga lume încearcă să-și dea seama care sunt motivele unor astfel de anomalii.

Sponsored links

Scientists May Have Finally Cracked the Greatest Mystery Behind the Bermuda Triangle

Să ne amintim că Triunghiul Bermudelor este o zonă extinsă a Oceanului Atlantic între Florida, Puerto Rico și Bermuda. Această regiune este renumită pentru fenomenele sale misterioase. Rapoartele datează din 1945, când cinci torpilotere americane și un avion trimis să le găsească au dispărut fără urmă. Din acea zi, alte 75 de avioane și câteva sute de nave s-au pierdut. Cea mai recentă tragedie s-a petrecut în 2015 când nava de marfă „El Faro” a dispărut în această regiune.

Sponsored links