Oamenii au luat cu asalt o plajă redeschisă în Jacksonville, Florida, chiar dacă îmbolnăvirile de coronavirus continuă să crească

Oamenii au luat cu asalt o plajă redeschisă în Jacksonville, Florida, chiar dacă îmbolnăvirile de coronavirus continuă să crească.

Sponsored links

Orașul Jacksonville tocmai și-a redeschis plajele.

La mai puțin de 24 de ore după ce guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a relaxat restricțiile privind distanțarea socială în stat, permițând redeschiderea plajelor și a parcurilor din unele zone, orașul Jacksonville a anunțat vineri că plajele sale se vor redeschide la ora 17:00.
Jen Perelman, candidat la Congresul din districtul 23 din Florida, a declarat că decizia va înrăutăți în mod garantat focarul în stat.

„Dacă există vreun stat care putea sa facă situația COVID 19 mai rea decât este, acela este Florida. Milioane de oameni nu au apucat încă să fie testați, și totuși au fost redeschise plajele, unde distanța socială este aproape imposibilă. De ce niciun oficial ales nu este împotriva acestor relaxări ale restricțiilor?” se întreabă Perelman.
DeSantis a luat decizia de a relaxa restricțiile și de a permite „activități esențiale” pe plaje, după ce președintele Donald Trump a anunțat joi că rămâne la alegerea fiecărui stat când va reporni economia.

Primarul Jacksonville, Lenny Curry, a menționat că a considerat rata scăzută a infectării din zonă ca fiind un bun prilej pentru redeschiderea plajelor.
„El a declarat că acesta ar putea fi drumul spre normalitate. Plajele din județul Duval s-au redeschis vineri după-amiază cu ore restricționate și pot fi folosite doar pentru plimbări, ciclism, drumeții, pescuit, alergare, înot, îngrijirea animalelor de companie și surfing.”

Sponsored links

Dar rata cazurilor din județ a fost incoerentă, după cum a explicat Daily Mail:
„Numărul de cazuri noi în 24 de ore în județul Duval a scăzut de la 43 în data de 13 aprilie, la 17, în data de 15 aprilie, însă spitalizările au rămas la fel cu 63 de cazuri în ultimele 48 de ore. În niciuna dintre cele două săptămâni nu a scăzut constant, iar numărul total de infecții este de 780. ”

Există, de asemenea, întrebări cu privire la modul în care statul numără numărul decesele cauzate de boală.

Sponsored links