Motivele pentru care rechinii se tem de delfini

Știați că rechinii verifică dacă există delfini în apa în care înoată?

Sponsored links

S-ar crede că stigmatul din spatele rechinilor care se tem de delfini este un mit, totuși este adevărat. Dacă rechinii sunt precum niște bătăuși ai mării, atunci delfinii sunt copiii duri care se ridică în fața lor.

Rechinii se tem de delfini și, deși s-ar putea să nu aibă niciun sens, întrucât delfinii nu parți agresive in corpul lor, totuși reușesc să reprezinte o amenințare pentru rechini și iată de ce.

#1 Sunt flexibili și rapizi

Datorită pielii moi și a scheletului, delfinilor le este ușor să se miște rapid atunci când luptă împotriva rechinilor, ceea ce-i face imposibil de prins.

#2 Au boturi puternice

Sponsored links

Buzele Delfinilor sunt făcute dintr-un os foarte dens, care este cunoscut și sub denumirea de ,,berbec”. Datorită vastei lor mișcări, ei au tendința de a se băga sub rechini și de a-i lovi în zona moale, ceea ce ar putea provoca răni grave în interior.

#3 Chiar dacă rechinii sunt prădători de vârf, sunt și pradă de vârf

Trebuie să fie înfricoșător atunci când vânătorul devine vânat. Orca este cea mai mare specie de delfini și vânează rechini albi atunci când nu există niciun alt aliment.

#4 Delfinii nu călătoresc singuri

Deoarece rechinii trăiesc în singurătate, ei se tem cel mai mult de delfini, pentru că aceștia călătoresc în grupuri. Un grup de delfini este cunoscut sub numele de pod de delfini. Se protejează reciproc atunci când un membru este atacat și chiar îi va proteja pe oameni împotriva rechinilor.

Sponsored links

#5 Sunt extrem de protectivi când vine vorba de bebelușii lor

Dacă un rechin se gândește vreodată să atace un pui de delfin, va fi atacat de un întreg grup de delfini.

#6 Rechinii sunt puternici, dar delfinii sunt deștepți

Unul dintre cele mai mari atuuri ale delfinilor este inteligența lor, ceea ce înseamnă că pot urmări cu ușurință un rechin și îi poate anticipa mișcările.

 

Sponsored links

SURSĂliving-water.co.uk