Motivele pentru care nu ar trebui să aruncați cojile de ouă

Ouăle sunt bune pentru sănătate dar deja știi asta cu siguranță. Sunt surse bogate de proteine, calciu și minerale. Probabil aveți deja ouă în meniul dvs. la micul dejun. Dar știați că și coaja ouălor pe care le aruncați la gunoi este utilă. A sosit timpul să nu mai aruncați aceste coji și să le folosiți. Iată câteva dintre avantajele uimitoare ale cojii de ou:

Sponsored links

Folosirea cojilor de ou pentru calciu

Dacă ați mulțumit ouălor pentru tot calciul pe care îl adaugă în micul dejun pe care îl luați zilnic, veți fi bucuroși să știți și despre folosirea cojii de ouă. Un studiu din 2005 publicat în Jurnalul brazilian de păsări de curte a declarat că aproximativ 97% din conținutul de coji de ou este carbonat de calciu. Astfel, vă puteți întări oasele cu ajutorul cojilor de ou.

Iată cum puteți face propriul supliment natural de calciu din coji de ouă

  • Tot ce trebuie să faceți este să fierbeți câteva coji de ou pentru aproximativ 7-8 minute într-un vas la foc mare.
  • Scoateți apa din oală și lăsați cojile de ou să se usuce câteva minute.
  • Băgați la microunde coaja timp de 2 3 minute pentru a le usca complet.
  • Acum tot ce trebuie să faceți este să macinați cojile de ouă și pudra dvs. suplimentară naturală este gata.
  • Adăugați pulberea într-un pahar cu suc de fructe proaspete sau apă și beți-o pentru a obține consumul zilnic recomandat de calciu.

Îngrășământ natural

Crearea propriului dvs. îngrășământ natural pentru plante este unul dintre cele mai uimitoare utilizări ale cojii de ouă. Cojile de ou conțin carbonat de calciu și urme de fosfor, magneziu, sodiu și potasiu, care pot fi foarte utile plantelor tale.

Sponsored links

Pur și simplu puteți fierbe și macina câteva coji de ou, cum ai făcut-o pentru a vă pregăti suplimentul natural. Presărați praful peste solul din jurul plantelor voastre. Acest îngrășământ super-ieftin poate fi într-adevăr bun pentru plante precum roșii și vinete, deoarece putrezesc adesea din cauza deficitului de calciu.

Creează-ți propriul tampon de curățare

Pentru a-ți face propria tavă de curățat acasă, tot ce trebuie să faci este să zdrobești câteva coji de ou într-un bol. Adăugați cojile de ou zdrobite și niște gel de spălare a vaselor într-un burete și gata este gata. Spălați ușor vasele cu ajutorul garniturii de curățare de casă.

Pentru îngrijirea pielii

Puteți folosi chiar și coji de ou pentru a avea grijă de pielea voastră. Doar zdrobiți câteva coji de ou în bucăți foarte mici și adăugați-le într-un bol cu ​​oțet de cidru de mere pentru a forma o pastă. Spălați ușor pielea cu pasta pentru a îndepărta murdăria și celulele moarte de pe piele. Trucul poate fi de mare ajutor împotriva erupțiilor și acneei.

Sponsored links

Sponsored links