Misterul Pădurii Scufundate a lacului Kaindy

Lacul Kaindy este un lac lung de 400 de metri. Se află în zona Kazahstan din Munții Tian Shan, situat la 129 km de orașul Almaty. Lacul a fost creat după un cutremur din 1911 care a declanșat o alunecare de teren blocând defileul și formând un baraj natural. Ulterior, apa de ploaie a umplut valea și a creat lacul.

Sponsored links

lac-Kaindy-6

lac-Kaindy-2

Lacul este renumit pentru frumusețea sa pitorească, în special pentru pădurea scufundată și trunchiurile impunătoare de brazi care se ridică din apa lacului.

lac-Kaindy-3

Deasupra apei, copacii scufundați apar ca niște catarguri mari de pe navele fantomă pierdute sau poate sulițele unei armate misterioase care se ascund și așteaptă momentul potrivit.

Sponsored links

lac-Kaindy-4

Apa este atât de rece (chiar și vara temperatura nu depășește 6 grade) încât si cei mari pini rămân încă pe copaci, chiar și 100 de ani mai târziu.

lac-Kaindy-5

Din cauza apei limpezi de munte, puteți vedea în adâncurile lacului. În timpul iernii, suprafața lacului îngheață, stfel că pe perioada iernii, Lacul Kaindy devine un loc minunat pentru pescuitul păstrăvului.

lac-Kaindy-14

Sponsored links

lac-Kaindy-9

lac-Kaindy-10

lac-Kaindy-12

lac-Kaindy-13

Sponsored links

 

Sponsored links