Misterele neelucidate ale paralelei 33

Cu toții știm că 33 nu este un simplu număr. În jurul lui gravitează multe mistere și evenimente stranii sau de mare însemnătate istorică și simbolică.

Sponsored links

De exemplu, 33 de ani a fost vârsta la care Isus a fost crucificat, 33 este cel mai înalt grad al Francmasoneriei și tot 33 este numărul vertebrelor din corpul uman, dar și al articulațiilor piciorului.

Și asta nu e tot. O lume întreagă pare țesută în jurul acestui număr mistic și, deși mulți afirmă că este vorba de o simplă coincidență, istoria pare să demonstreze că e mai mult decât atât.

george wshington si sort masonicStânga: George Washington, devenit Mare Maestru mason la 21 de ani. Dreapta: Șorț masonic cu numărul 33, cel mai înalt grad din Ritul Scoțian Antic și Acceptat

Paralelele 33 Nord și 33 Sud sunt o altă dovadă că acest număr are o semnificație aparte. Multe dintre construcțiile ridicate pe aceste paralele sau în imediata lor apropiere au o legătură cu Francmasoneria, diverse grupuri religioase și societăți secrete, iar numeroase evenimente istorice s-au petrecut pe aceste paralele.

De exemplu, în emisfera nordică, paralela 33 trece prin sau prin vecinătatea imediată a câteva orașe cu semnificație istorică, precum Los Angeles, Phoenix, Dallas și celebrul oraș Roswell, cunoscut în întreaga lume pentru istoria sa încărcată de apariții OZN.

Sponsored links

Președintele american John F. Kennedy a fost asasinat pe paralela 33, în orașul Dallas, iar unii cred că acest lucru n-a fost întâmplător.

Mai mult decât atât, și fratele lui Kennedy, Robert, a fost asasinat tot pe paralela 33, în hotelul Ambassador din Los Angeles. De asemenea, luminile din Phoenix, celebrul incident OZN din 1997, au avut loc deasupra orașului Phoenix, situat, așa cum am arătat deja, pe paralela 33.

Iar misterele din jurul acestei paralele nu se opresc aici. Prima explozie nucleară a avut loc în Alamogordo, New Mexico, localitate situată pe paralela 33, iar atacul cu bomba atomică a fost declanșat asupra orașelor japoneze Hiroshima și Nagasaki, ambele situate între paralele 32 și 34.

Grădina Edenului, pe paralela 33?

De asemenea, leagănul civilizației sumeriene, zona Golfului Persic din vechea Mesopotamie, acum Irak, este locul unde paralela 33 Nord se intersectează cu râurile Tigru și Eufrat.

Unele texte biblice sugerează că Grădina Edenului s-ar fi aflat tot în acest loc, care în prezent arată mai degrabă a iad materializat, din cauza conflictelor devastatoare din zonă.

Sponsored links

Rămânând în Irakul de astăzi, capitala Bagdad este situată la latitudinea 33 grade și 33 minute Nord, iar palatul lui Saddam Hussein a fost construit la aceleași coordonate.

gradina edenuluiPeste Grădina Edenului (ulterior, Mesopotamia) trecea paralela de 33 de grade

Orașul antic Damasc, din Siria, dar și Afganistanul, regiuni victime ale unor conflicte extrem de sângeroase, se află tot în apropierea acestei paralele.

Și, dacă ne mutăm atenția de pe Orientul Mijlociu către Orientul Îndepărtat, vom descoperi că Piramida Albă, situată la aproximativ 90 de kilometri de orașul chinezesc X’ian, se află tot pe paralela 33.

 

Sursa:www.incredibilia.ro

Sponsored links

 

Sponsored links