Metoda care ajută oamenii sensibili să nu mai absoarbă energiile negative ale altora

Cei mai sensibili și empatici oameni trăiesc adesea cu emoții epuizante precum frustrarea, frica, angoasa, care dăunează minții și corpului, așa că este bine să știi cum să eviți absorbția energiilor negative ale altora.

Sponsored links

Există emoții care îi expun pe cei care le experimentează la consecințe. Este vorba despre anxietate, depresie și stres care ne pot face să devenim un fel de burete emoțional.

Când intri în contact cu sentimentele negative ale altora, sub influența empatiei, ajungi să le suporti greul.

Pentru a evita absorbția energiilor negative de la alți oameni, trebuie să înțelegi dacă ești o persoană empatică și, prin urmare, susceptibil.

Portretul empaticului este cel al unei persoane sensibile, generoase, spirituale și bun ascultător.

Acest tip de personalitate tinde să fie ușor nefericit și să se simtă înăbușit în prezența multor oameni.

De asemenea, este deosebit de receptiv la zgomote, mirosuri, sunete. Empații se izolează adesea pentru a-și reîncărca energiile.

Dar, mai presus de toate, ei absorb anxietatea, frica și stresul de la alți oameni, simțind chiar și un tip de durere fizică.

Pentru a evita absorbția energiilor negative ale altora, trebuie mai întâi să înțelegeți de unde provin.

Dacă descoperi că o anumită persoană generează negativitate, atunci este bine să o eviți. Este un mecanism de apărare pentru a evita să fii infectat de depresie, frică, mânia celorlalți.

Cum să evitați absorbția energiilor negative de la alte persoane

Un exercițiu util pentru a recăpăta contactul cu sine este concentrarea asupra respirației: expirarea negativității și inspirarea calmului.

Sponsored links

Pentru a evita absorbția energiilor negative, te poți proteja vizualizând o lumină albă, sau altă culoare, în jurul corpului tău. Astfel, lumina va deveni propriul tău scut de apărare pentru a te proteja de energiile negative.

De asemenea, este util să evitați sau să gestionați supraîncărcarea emoțională în cel mai bun mod posibil. Să fii atent cu spațiul tău privat și să eviți să-l împărtășești cu toată lumea. De asemenea, este bine să menții mereu controlul și să nu depinzi prea mult de ceilalți .

În același timp, pentru a evita absorbția energiilor negative, este mai bine să te orientezi către oameni și situații pozitive. Sentimentele pozitive sunt contagioase si se transmit prin contact.

De asemenea, este util să te izolezi, dacă este necesar, în caz de stres și anxietate. De exemplu, poți crea un refugiu personal în care să te poți opri și astfel să te deconectezi de la tot și de la toată lumea.