Mașina Electrică care aproape a triumfat: Sursa de alimentare a mașinii din 1931 este încă un mister

Fără să folosească un combustibil clasic, Tesla a testat mașina timp de o săptămâna, el atingând viteze de peste 140km/h.

Mașina electrică care aproape a triumfat: sursa de alimentare a mașinii din 1931 este încă un mister de A.C. Greene, 24 ianuarie 1931 Dallas Morning News

Sponsored links

Este o mașină misterioasă, demonstrată cândva de Nikola Tesla, dezvoltatorul curentului alternativ, care ar fi putut face electricul triumfător.

Sprijinit de Pierce-Arrow Co. și Westinghouse în 1931, el a luat motorul pe benzină de la un nou Pierce-Arrow și l-a înlocuit cu un motor electric cu curent alternativ de 80 de cai putere, fără sursă externă de alimentare.

Din motorul electric a tras două cabluri foarte groase, care se legau de bord. În plus, exista o baterie obișnuită de stocare de 12 volți. („În mașină era instalată o baterie Willard de 12 volți, dar era doar pentru lumini și mult prea mică pentru a rula mașina.”)

Motorul era evaluat la 80 de cai putere. Viteza maximă a rotorului a fost stabilită a fi de 30 de rotații pe secundă (1800 rpm). În partea din spate a mașinii a fost montată o tijă verticală de antenă de 6 picioare.

La ora stabilită, Nikola Tesla a sosit din New York și a inspectat automobilul Pierce-Arrow. Apoi a mers la un magazin local de radio și a cumpărat o mână de tuburi (12 tuburi de vid radio), fire și rezistențe asortate.

Sponsored links

O cutie de 60 de cm lungime, 60 cm lățime și 15 cm înălțime a fost asamblată pentru a găzdui circuitul. „Receptorul de putere” a fost apoi plasat în tabloul de bord al mașinii și firele sale conectate la antenă și la motorul fără perii răcit cu aer. Două tije cu diametrul de 0,6 cm au ieșit din cutie cu o lungime de aproximativ 7,5 cm. Tesla a început să facă ajustări la „receptorul de putere”

Tesla a urcat pe scaunul șoferului, a împins cele două tije și a spus: „Acum avem putere”. A pus mașina în viteză și a mers înainte! Acest vehicul, propulsat de un motor A.C., a fost condus la viteze de 140 km/h și a funcționat mai bine decât orice motor cu ardere internă din acele zile! A petrecut o săptămână testând vehiculul.

Mai multe ziare din Buffalo au raportat acest test. Când a fost întrebat de unde vine puterea, Tesla a răspuns: „De la eterii din jurul nostru”. (Eteri reprezintă radiația electromagnetică. Undele radio sunt radiații electromagnetice care au cea mai joasă frecvență, cea mai lungă lungime de undă și este produsă de particulele încărcate care se mișcă înainte și înapoi).

Mai mulți oameni au sugerat că Tesla era nebun și cumva în legătură cu forțele sinistre ale universului. S-a înfuriat, și-a scos cutia misterioasă din vehicul și s-a întors în laboratorul său din New York City.

Secretul lui a murit odată cu el! Sau nu?

Sponsored links

Sponsored links