Lacul înghețat Michigan se sparge în milioane de bucăți care dau naștere unor imagini suprarealiste

Vortexul polar a păstrat Lacul Michigan înghețat mare parte a iernii. De exemplu, în Chicago, Illinois, temperaturile au atins chiar și -30C (-23F), provocând formarea de rafturi de gheață pe lac – dealuri formate din valuri care se prăbușeau peste grămezile de gheață existente. Dar totul ajunge în cele din urmă la sfârșit.

Sponsored links

Primăvara aduce vreme mai caldă în zonă, distruge gheața și transformă regiunea într-o țară magică. Mișcarea apei sub gheață împinge foile la suprafață, sfărâmându-le în modele fascinante, vizibile de-a lungul debarcaderului South Haven.

Credite imagine: AP Images

Dar, oricât de mulți oameni doresc să surprindă acest frumos fenomen în fotografii, Garda de Coastă a SUA a avertizat că gheața trebuie privită doar de departe, deoarece este periculos să stai în picioare sau să mergi pe suprafața instabilă.

Credite imagine: AP Images
Credite imagine: AP Images
Credite imagine: AP Images
Credite imagine: AP Images

Nu este prima dată când Mama Natură se joacă cu Lacul Michigan. Fotografii asemănătoare apar in fiecare an.

Credite imagine: Gunner’s Pixs
Credite imagine: Greg VandeLeest
Credite de imagine: Gunner’s Pixs

Lacul Michigan este unul dintre cele cinci mari lacuri din America de Nord și singurul situat în întregime în Statele Unite. Celelalte patru mari lacuri sunt împărtășite de SUA și Canada. Este al doilea cel mai mare ca volum (1.180 m3 sau 4.900 km 3) și al treilea ca suprafață (22.404 mi sau 58.030 km 2), după Lacul Superior și Lacul Huron.

Credite imagine: Marit și Toomas Hinnosaar
Credite imagine: Konstantin Papushin

Unii dintre primii oameni care au trăit în regiune au fost indienii Hopewell. Cultura lor a scăzut după 800 d.Hr., iar în următoarele câteva sute de ani, zona a fost casa unor oameni cunoscuți ca indienii târzii de pădure. Acum, aproximativ douăsprezece milioane de oameni trăiesc de-a lungul țărmurilor lacului Michigan, în principal în zonele metropolitane Chicago și Milwaukee.

Sponsored links

Credite imagine: Gunner’s Pixs
Credite imagine: Kate Ter Haar

V-ar plăcea să vizitați acest lac în sezonul înghețat?

Sponsored links

SURSĂboredpanda.com