Întărește-ți imunitatea cu aceste 5 alimente naturale antivirale

Fie că este vorba de o simplă răceala, fie că este vorba de amenințarea violentă a altor virusuri mai periculoase, construirea sănătății tale imunitare este întotdeauna o idee bună.

Sponsored links

Un sistem imunitar puternic vă protejează de toate tipurile de infecții virale, fungice și bacteriene și reduce riscul de îmbolnăvire. Așadar, este bine să recurgeți la anumite metode de stimulare a imunității.

Există mai mult de 5000 de tipuri diferite de viruși care pot provoca boli grave. Un virus este un mic agent infecțios care se reproduce numai în interiorul unei celule vii și poate infecta toate formele de viață.

Deci, pentru a reduce riscul de infecție, este esențial să adăugați câteva alimente antivirale în dietă. Folosirea alimentelor antivirale vă va ajuta sistemul imunitar și, de asemenea, va ajuta la recuperarea mult mai rapidă după o răceală.

5 Alimente antivirale pentru a vă stimula imunitatea:

1. Busuioc

Există mai multe soiuri de busuioc, găsite în diferite părți ale țării, toate având proprietăți antivirale, antiinflamatorii și antibacteriene.

Sponsored links

Mestecarea câtorva frunze de busuioc în fiecare zi poate oferi organismului dumneavoastră imunitate pentru a lupta împotriva mai multor tipuri de infecții.

Un mic studiu a arătat că extractele de busuioc conțin compuși precum apigenina și acidul ursolic care s-au dovedit a fi eficienți împotriva virusurilor herpetice, hepatitei B și enterovirusului.

2. Semințe de fenicul

Semințele minuscule de fenicul conțin trans-anetol, un compus care s-a dovedit a fi destul de eficient împotriva virusurilor herpetice. Este o plantă cu aromă de lemn dulce care vă poate ajuta la întărirea imunității și la scăderea inflamației din organism și la combaterea infecțiilor virale.

Semințele de fenicul sunt, de asemenea, bogate în vitamina A, vitamina C și beta caroten, componente care sunt cunoscute pentru proprietățile lor de stimulare a imunității. Adăugarea de semințe de fenicul în alimentația ta poate curăța sinusurile și sistemul respirator.

Sponsored links

3. ​Usturoi

De-a lungul istoriei, usturoiul a fost folosit pentru a trata diferite tipuri de boli. Studiile sugerează că usturoiul poate fi eficient împotriva gripei A și B, HIV, HSV-1, pneumoniei virale și rinovirusului.

Beneficiile puternice pentru sănătate ale usturoiului se datorează prezenței unui compus numit alicină, care conferă usturoiului un miros distinct și un gust puternic.

Usturoiul este o sursă naturală și bogată de compuși organosulfurați, cum ar fi quercetina și alicina, care inhibă proprietățile antivirale și reduc riscul de infecție.

4. Ghimbir

 

Ghimbirul este un superaliment util care tratează diferite tipuri de afecțiuni de sănătate. Proprietățile impresionante antivirale, antibacteriene și antiinflamatorii ale acestei plante rădăcinoase pot fi eficiente în gripa aviară, RSV și calicivirusul felin (FCV).

Sponsored links

În plus, ghimbirul conține, de asemenea, compuși precum gingerolul și zingeronul care împiedică creșterea virusului în organism. Ceaiul de ghimbir și injecțiile de ghimbir pot fi un relaxant uimitor pentru gât și, de asemenea, ajută la ameliorarea durerilor de cap tensionate.

5. Curcumă

Condimentul galben folosit în mod obișnuit în curry indian conține mai mulți compuși cu proprietăți medicinale, dintre care cel mai important este curcumina. Turmericul are proprietăți puternice antioxidante, antiinflamatorii și antivirale.

Acest condiment ar putea ajuta la eliminarea anumitor viruși și la reducerea riscului de infecție. Puteți folosi pudră de turmeric sau rădăcină pentru a adăuga mai mult din acest condiment bogat în nutrienți în dieta dumneavoastră.

Sponsored links