Încearcă acest remediu natural la domiciliu pentru tratarea bronșitei și pentru a opri tusea!

Mulți oameni suferă de boli respiratorii precum bronșita – o inflamație a membranei bronșice, conducta care aduce aerul din trahee la plămâni.
Bronșita este o inflamație a căptușelii tuburilor bronșice, care transportă aer în și din plămâni. Persoanele care au bronșită tusesc adesea mucus îngroșat, care poate fi decolorat. Bronșita poate fi acută sau cronică.

Sponsored links

Dezvoltându-se adesea dintr-o răceală sau altă infecție respiratorie, bronșita acută este foarte frecventă. Bronșita cronică, o afecțiune mai gravă, este o iritare sau o inflamație constantă a căptușelii tuburilor bronșice, adesea din cauza fumatului.

Bronșita acută, numită și răceală în piept, se ameliorează de obicei în decurs de o săptămână până la 10 zile, fără efecte de durată, deși tusea poate persista săptămâni întregi.

Cu toate acestea, dacă aveți accese repetate de bronșită, este posibil să aveți bronșită cronică, care necesită îngrijiri medicale. Bronșita cronică este una dintre afecțiunile incluse în boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC).
Simptome
Fie pentru bronșita acută, fie pentru bronșita cronică, semnele și simptomele pot include:

  • Tuse
  • Producerea de mucus (sputa), care poate fi limpede, albă, gri-gălbuie sau verde – rareori,
  • Poate fi striată cu sânge
  • Oboseală
  • Dificultăți de respirație
  • Ușoară febră și frisoane
  • Disconfort toracic

Dacă aveți bronșită acută, este posibil să aveți simptome de răceală, cum ar fi o ușoară durere de cap sau dureri corporale. Deși aceste simptome se ameliorează de obicei în aproximativ o săptămână, este posibil să aveți o tuse sâcâitoare care persistă câteva săptămâni.

Bronșita cronică este definită ca o tuse productivă care durează cel puțin trei luni, cu crize recurente care apar timp de cel puțin doi ani consecutiv.

Sponsored links

Dacă aveți bronșită cronică, este posibil să aveți perioade în care tusea sau alte simptome se agravează. În acele momente, este posibil să aveți o infecție acută pe lângă bronșita cronică.

Acesta este ceea ce ar trebui să faceți pentru a trata bronșita acasă.

1. Apă.

Sună simplu, dar dacă bei un pahar de apă la două ore poate subția mucusul și poate deschide tuburile bronșice.

2. Cremă medicament pentru piept

Crema pentru piept poate face minuni în caz de bronșită. Se recomandă să faceți una acasă din 1/4 cană ulei de măsline, 1/2 cană ulei de cocos, 1/4 cană ceară de albine rasă (se găsește în magazinele naturiste), 20 de picături de ulei esențial de mentă și 20 de picături de ulei esențial de eucalipt.

Pentru a pregăti medicamentul acasă, turnați uleiul de măsline, uleiul de cocos și ceara de albine într-un borcan de sticlă. Se fierbe pe baie de apă la foc mediu. Pune borcanul în interiorul oalei. Când uleiurile se topesc, amestecați bine. Lăsăm amestecul să se răcească și adăugăm uleiurile esențiale. Transferați în borcane de depozitare și păstrați într-un loc răcoros și întunecat.

3. Inhalație cu aburi

Doar aplecați-vă peste un castron cu apă clocotită cu câteva picături de ulei esențial de eucalipt sau pin. Funcționează pentru că eucaliptul este antibacterian și înmoaie mucusul, iar pinul este un medicament bun pentru a scăpa de flegmă.

Sponsored links

4. Ardei roșu iute.

Ardeiul roșu iute și alte condimente iuți diluează flegma din plămâni și duc la o tuse sănătoasă, ajutând flegma bronșică să iasă.

5. Ulei de oregano.

Bun nu numai pentru Pizza, uleiul de oregano este recomandat pentru ca este antibacterian și ajută la sănătatea bronhiilor.

6. Ghimbir, scorțișoară și cuișoare.

Ghimbirul este cunoscut pentru capacitatea sa de a lupta împotriva gripei și a răcelii. Și ca ingredient antiinflamator care întărește sistemul imunitar, este un tratament minunat pentru bronșită. Se recomandă să beți ceai din 1/2 linguriță de ghimbir măcinat, scorțișoară și cuișoare.

7. Usturoiul.

Într-o cană de lapte sau apă se pun 3 căței de ustuoi tăiați și se fierb puțin. Se bea înainte de culcare. Funcționează excelent, deoarece usturoiul este un antiviral, precum și un antibiotic natural.

8. Miere.

Mierea este bună nu numai pentru gât. De asemenea, este foarte sănătoasă și în caz de bronșită. Adăugați o linguriță de miere la un ceai fierbinte sau la o cană cu apă fierbinte cu lămâie pentru a trata acumularea de mucus și inflamația. important! Rețineți că este important să cumpărați miere organică pură și nu un produs cu aromă de miere.

Sponsored links

Sponsored links