În viitor nu o să bem apă, ci o să mâncăm apă

După cel de-al doilea război mondial, posibilitățile nelimitate ale industriei au trebuit să fie redirecționate urgent către producția de tot felul de produse.

Sponsored links

Revista Life a proclamat apariția unei ere a lucrurilor de unică folosință destinate să faciliteze viața gospodinelor, în special prin eliminarea nevoii constante de spălare a vaselor. Cu toate acestea, chiar și acum, puțini oameni s-au gândit la aruncarea ustensilelor de plastic de unică folosință.

Descompunerea naturală a acestui material necesită 200 de ani, iar topirea sa nu este o sarcină ușoară, ceea ce face ca ponderea de plastic reciclat să fie doar 7 la sută din producție. Ca urmare, containerele din plastic sunt transformate în insule plutitoare de dimensiuni incredibile. Cea mai mare parte a gunoiului care intră în ocean sunt sticle – acestea sunt cumpărate zilnic cu o greutate totală de peste 2 milioane de tone!

Din păcate, este deja imposibil să cureți oceanul de plastic. Soluția rămâne una singură – să elimini sursa, adică să refuzi ambalajele din plastic. Sticlele, de exemplu, pot fi înlocuite cu „bile de apă” care, în plus, pot satisface foamea. TengriMIX vă spune despre această dezvoltare interesantă, atât de necesară planetei.

Sponsored links

Tinerii oameni de știință britanici au venit cu un lucru minunat – capsule cu un corp flexibil, umplut cu lichid: implicit, apă potabilă obișnuită. Acestea se obțin cu ajutorul algelor.

Da, este posibil ca expresia „mâncați apa” să sune cumva ciudat, dar totuși pare necomplicată și chiar fascinantă.

Dacă într-adevăr nu doriți să mestecați alge, atunci puteți suge conținutul și aruncați „coaja”, din care va ieși un compost bun, deoarece se descompun bio în câteva săptămâni.

Sponsored links

Pentru a aduce conceptul în mâinile oamenilor, autorii proiectului au petrecut 4 ani. Dar rezultatul este impresionant! Adulții au devenit copii la vederea bilelor, au fost impresionați de senzațiile vizuale și tactile ale noului produs.

Dar, cel mai important, bile de apă vor ajuta la prelungirea vieții planetei noastre.

Sponsored links

Sponsored links