Adio înmormântare cu sicriu. În viitor, această Capsulă Organică va transforma omul într-un copac, după ce va părăsi această lume.

Deși unii ar putea fi încă încântați de ideea de a fi îngropați într-o cutie de lemn cu o piatră de mormânt deasupra, în aceste zile multe persoane iau în considerare opțiuni alternative de înhumare.

Acest nou proiect din Italia a venit cu o abordare unică a procesului de moarte, care, în esență, va face corpul tău să devină sămânța unui copac.

Sponsored links

Designerii Anna Citelli și Raoul Bretzel au venit cu conceptul care a fost intitulat „Capsula Mundi”.

Au avut ideea de a utiliza materiale organice și biodegradabile pentru a crea sicrie naturale. În loc de un teren de înmormântare acoperit cu pietre de mormânt, defunctul ar putea alege un copac, care ar fi plantat peste corpul lor, iar corpul lor ar furniza nutrienții pentru copac pe măsură ce crește.


Corpul decedatului va fi plasat în interiorul capsulei în poziție fetală, iar arborele plantat deasupra capsulei ar putea fi un copac existent, fie sămânța unui copac. Tipul de arbore ar putea fi decis în prealabil de decedat sau de cei dragi după ce au murit.

În același fel, o sămânță ar putea fi introdusă iar capsula va fi plantată în sol.

 

Capsula este fabricată dintr-un tip de amidon plastic, care este complet biodegradabil.

Sponsored links

O „pădure memorială” ar putea fi creată prin plantarea mai multor seminte sau copaci împreună.

În prezent, aceasta este încă în primele etape ale conceptului și nu a devenit încă o realitate, datorându-se parțial legilor de înmormântare a Italiei. Dacă proiectul ajunge să devină o opțiune de înmormântare acceptată, acesta ar putea fi un schimba total conceptul în ceea ce privește modul în care privim trecerea in neființă a unei persoane dragi.

Imaginează-ți că ai grijă de un copac care a fost hrănit de persoana decedată – ar putea într-adevăr îmbunătăți conexiunea pe care o simțim cu acea persoană și natura în același timp.

Sponsored links

Sponsored links