Imagini fascinante cu locul unde Marea Neagră îmbrățișează Dunărea

Imaginile pe care Dunărea le face la vărsarea în Marea Neagră sunt fascinante. Culori diferite se amestecă, însă fiecare îşi păstrează autonomia.

Sponsored links

Dacă ajungeți în Sulina, cel mai estic tărâm al țării noastre, nu ratați o excursie până la vărsarea Dunării în mare. Puteți negocia cu barcagiii care sunt întotdeauna dornici de clienți.

O altă destinație de vacanță este plaja. La întinderea de nisip ajungeți la pas, în aproximativ jumătate de oră, ori puteți lua maxi-taxi-ul, care vă costă 1,5 lei. Veți vedea cea mai întinsă suprafață de nisip de pe litoralul românesc. Un loc unde conviețuiesc oameni și animale, la marginea nisipului păscând pe dunele de cătină albă, în voie, mai multe vaci.

Nu rataţi o călătorie cu barca printre canalele pline de nuferi, printre pelicani şi ale vieţuitoare ale Dunării. Puteţi închiria o ambarcaţiune de la zecile de pescari care aşteaptă pe malul apei. Peste tot, sunt lipite afişe cu oferte de excursii. Astfel, cu 50 – 60 de lei ajungeţi la Pădurea Letea, unde puteţi admira stejari seculari, cai sălbatici şi liane, ca în pădurea tropicală, dar şi case tradiţionale, vopsite în alb şi albastru.

Sponsored links

Un alt traseu este Canalul Cardon/ Canalul Barbosul, unde apa capătă culoarea albă de la atâţia nuferi. Pescarul vă va duce inclusiv până la Farul Vechi. Traseul durează în jur de patru ore.

 

Sursa:Omofon.com

Sponsored links