Iată de ce ar trebui să dormi pe partea stângă (nu pe partea dreaptă).

Știm cu toții că un somn bun este esențial pentru bunăstarea noastră. Dar s-a dovedit că contează și poziția în care dormim. Studiile arată că somnul pe partea stângă influențează sănătatea și calitatea somnului.

Sponsored links

Deci, de ce este recomandat să dormi pe partea stângă?

Pentru ca este bine pentru digestie, spate si chiar și pentru inimă datorită poziției diferitelor organe din organism.

Iată 6 motive bune pentru care dormitul pe partea stângă este bun pentru sănătatea ta :

1. Îmbunătățește funcționarea sistemului limfatic

Dormitul pe partea stângă permite organismului să filtreze mai bine lichidul limfatic și deșeurile prin ganglionii limfatici.

Studiile științifice au mai descoperit că dormitul pe partea stângă ajută creierul să-și elimine mai bine deșeurile chimice care se acumulează în timpul zilei.

Iar dormitul pe partea dreaptă scade eficiența sistemului limfatic.

Sponsored links

2. Îmbunătățește digestia

Din punct de vedere digestiv, este mai bine să dormi pe partea stângă decât pe partea dreaptă.

De ce ? Totul ține de gravitație. Dacă stai întins pe partea stângă, tranzitul este mai ușor de la intestinul gros până la colon. Ca urmare, este mai probabil să mergi la baie când te trezești. Deoarece stomacul nostru este pe partea stângă a corpului, dormitul pe partea stângă permite, de asemenea, stomacului și pancreasului să atârne mai natural.

Acest lucru favorizează în special dezvoltarea enzimelor pancreatice și procesul digestiv. Pentru a înțelege mai bine, priviți acest desen care arată interiorul corpului nostru:

3. Facilitează circulația sângelui

Medicii recomandă femeilor însărcinate să doarmă pe partea stângă pentru a îmbunătăți circulația către inimă. Chiar dacă nu ești însărcinată (sau femeie), dormitul pe partea stângă îți poate ușura într-adevăr inima. De ce? Pentru că încă o dată gravitația facilitează drenajul limfatic și circulația aortică.

Sponsored links

4. Permite femeilor însărcinate să doarmă mai bine

Dormitul pe partea stângă nu numai că îmbunătățește circulația sângelui la femeile însărcinate. De asemenea, îmbunătățește poziția spatelui, împiedică uterul să apese pe ficat și crește fluxul de sânge către uter, rinichi și făt. Din acest motiv medicii recomandă gravidelor să doarmă cât mai mult pe partea stângă.

5. Reduce arsurile la stomac

Un studiu publicat în Journal of Clinical Gastroenterology a constatat că dormitul pe partea stângă ajută la reducerea simptomelor de reflux acid. Din nou, acest lucru se datorează faptului că stomacul nostru este situat în partea stângă a corpului nostru.

Pe când dormitul pe partea dreaptă poate avea efectul opus și, prin urmare, poate intensifica arsurile la stomac. Să știi că poți simți beneficiile acestei poziții făcând un simplu test. Dacă aveți arsuri la stomac după masă, întindeți-vă pe partea stângă timp de 10 minute. Rezultatul va fi imediat!

6. Calmează durerile de spate

Persoanele care suferă de dureri cronice de spate pot încerca să doarmă pe partea stângă. De ce ? Pentru că ameliorează presiunea asupra coloanei vertebrale. Ca rezultat, aceasta reduce durerea și crește automat șansele de a avea un somn bun.

Precauții

Sponsored links

Pentru persoanele cu boli de inima, apnee în somn, glaucom sau sindrom de tunel carpian, dormitul pe partea stângă nu este neapărat recomandat. Dacă nu sunteți sigur care este cea mai bună poziție de dormit, cel mai bine este să consultați un profesionist din domeniul sănătății.

Cum să schimb poziția?

Dacă sunteți gata să faceți trecerea de la dormitul pe partea dreaptă la dormitul pe partea stângă, veți vedea că nu este atât de ușor să preluați acest nou obicei. Poate dura ceva să te obișnuiești să dormi pe partea stângă.

Din fericire, există trucuri simple pentru a face tranziția mai simplă. De exemplu, puteți încerca să puneți o pernă la spate pentru a evita schimbarea părților în timpul somnului. De asemenea, puteți încerca să schimbați părțile laterale ale patului. În acest fel, vei simți mai puțin schimbarea de orientare.

De asemenea, amintiți-vă să alegeți o saltea confortabilă și flexibilă, deoarece dormitul pe o parte pune presiune asupra șoldurilor și umerilor. De asemenea, asigură-te că ai o saltea care să-ți țină coloana dreaptă.

Combinația dintre un pat confortabil și o poziție bună de dormit va crește șansele de a dormi bine și de a te simți bine atunci când te trezești. Ai încercat acest mod de a dormi pe partea stângă? Spune-ne în comentarii dacă a funcționat pentru tine. Abia așteptăm să vă citim părerile!

Sponsored links