Iată cum să stimulați creșterea tomatelor ÎN MOD NATURAL pentru a obține roșii mari și frumoase

Roșia este o plantă anuală originară din America de Sud. Pentru a cultiva cu succes această plantă și a obține o recoltă generoasă, este important să adăugați puțin îngrășământ în sol în momentul plantării. Descoperiți ingredientul pe care îl puteți adăuga în sol pentru a obține roșii mari, sănătoase și frumoase fie că sunt cultivate în recipient sau în pământ.

Sponsored links

Pentru a stimula creșterea plantelor de tomate și a obține o recoltă generoasă, luați în considerare fertilizarea plantației. Pentru aceasta, puteți folosi îngrășăminte naturale și ușor disponibile.

Ce ingredient natural poate fi adăugat în sol pentru a obține plante bune de tomate?

Pentru a obține plante viguroase de tomate și pentru a îmbunătăți recolta, luați în considerare fertilizarea plantației cu zaț de cafea. A pune puțin zaț de cafea în pământul din ghivecele în care ai plantat roșii sau folosirea acestuia ca îngrășământ ajută la susținerea dezvoltării sănătoase a plantelor de tomate.

Zațul de cafea este un bun îngrășământ organic pentru roșii și, din motive întemeiate, conține azot, fosfor, magneziu și potasiu. Acești nutrienți sunt importanți pentru creșterea corectă a plantelor de tomate. Ai grijă însă sa nu exagerezi, cu riscul de a produce efectul opus.

Pe lângă faptul că este bun pentru roșii, care sunt beneficiile zațului de cafea?

Sponsored links

Zațul de cafea este un îngrășământ excelent care poate fi folosit și ca activator de compost. Este o substanță sau un material care se adaugă în compost pentru a crește numărul de microorganisme sau pentru a îmbunătăți capacitatea acestora de a descompune resturile compostate.

Pentru a înțelege mai bine, un activator de compost accelerează descompunerea materialelor care alcătuiesc compostul. Acestea fiind spuse, adăugarea zațului de cafea la compost stimulează activitatea microorganismelor și a râmelor care descompun deșeurile organice și vegetale compostate.

Pe lângă asta, zațul de cafea este, de asemenea, un bun respingător care ține la distanță furnicile și gasteropodele, precum melcii. Astfel, vei putea să-ți protejezi plantele din grădină sau zarzavat de acești dăunători care le afectează buna creștere.

Ce alte îngrășăminte naturale pot fi folosite pentru ca plantele de tomate să crească mari și frumoase?

Sare Epsom pentru a stimula creșterea plantelor de tomate

Sarea Epsom este foarte eficientă în stimularea creșterii roșiilor. Pentru aceasta, dilueaza o lingură din această sare în 4 litri de apă și foloseste această soluție pentru a uda plantele de rosii. Repetați această operațiune la fiecare 4 săptămâni, de la plantare până la recoltare. Când răsadurile de rosii sunt încă mici, se recomanda folosirea unui spray, pentru a uda răsadurile tinere, fără a le inunda.

Sponsored links

Rețineți că sarea Epsom este eficientă și în prevenirea bolilor și putregaiului care pot afecta plantele de tomate, cum ar fi mucegaiul. Pentru aceasta, asigurați-vă că atunci când plantați răsadurile de roșii, turnați o lingură de sare Epsom în fundul găurii. Apoi acoperiți-l cu un strat de pământ, astfel încât rădăcinile să nu atingă direct sarea. Bogată în magneziu, sarea Epsom ajută, de asemenea, la umplerea deficiențelor minerale ale plantelor de tomate pentru a le îmbunătăți creșterea.

Coji de ouă pentru a stimula creșterea plantelor de tomate

Bogate în calciu, cojile de ouă sunt un îngrășământ natural, eficient în stimularea creșterii plantelor tale, în special a plantelor de tomate. Pentru a face acest lucru, puneți bucăți de coajă de ou în gaura de plantare atunci când plantați roșiile. Pentru plantele de tomate care sunt deja în pământ, întindeți cojile de ouă în jur. Udarea și ploaia favorizează eliberarea treptată a calciului.

Acestea fiind spuse, utilizarea îngrășămintelor naturale, precum zațul de cafea, la plantarea roșiilor vă va permite să susțineți creșterea plantelor viguroase, pentru a recolta roșii organice frumoase.

Sponsored links