Iată ce se întâmplă cu corpul tău după ce mănânci banane cu pete negre

Toată lumea adoră să mănânce banane, dar le mâncăm la momentul potrivit? Consumul de banane cu pete negre în loc de consumul de banane galben-verzui și necoapte ar putea însemna o mare diferență în ceea ce privește modul în care acestea oferă beneficii organismul.

Sponsored links

Adevărul este că, cu cât banana este mai coaptă, cu atât are calități mai bune împotriva cancerului.

Totuși, acest lucru nu ar trebui să fie o surpriză, având în vedere faptul că, atunci când fructele sunt în stadiul de coacere maximă, conțin cea mai mare concentrație de vitamine, minerale și fitonutrienți esențiali pentru combaterea cancerului. Când fructele sunt pe deplin coapte, conțin și toate enzimele necesare pentru a ajuta digestia.

Ați mâncat vreodată fructe necoapte și ați observat că ați avut probleme cu stomacul ulterior (arsuri, balonare, gaze, indigestie etc.?) – dacă aveți în mare parte o dietă raw vegană, atunci ați experimentat aceste lucruri. Fructele necoapte pur și simplu nu ar trebui consumate. Mănâncă întotdeauna fructele coapte!

Cercetătorii japonezi au demonstrat că bananele coapte luptă împotriva cancerului. Petele închise la culoare de pe bananele galbene coapte semnalează că banana dumneavoastră conține niveluri ridicate de o substanță numită factor de necroză tumorală (FNT), care distruge tumorile canceroase.

Dacă vă lăsați bananele să stea și să se coacă complet, acestea vor avea niveluri mai mari de antioxidanti, ceea ce înseamnă efecte mai bune de întărire a sistemului imunitar pentru VOI și un număr mai mare de globule albe. Bananele cu coajă galbenă și pete întunecate s-au dovedit a fi de 8 ori mai eficiente în îmbunătățirea proprietăților celulelor albe de luptă împotriva cancerului decât bananele cu coaja verde.

Sponsored links

Factor de necroză tumorală (FNT -α) și cancer

FNT-α este o citokină (proteină de semnalizare celulară), implicată în inflamația sistemică și este produsă în principal de macrofage (un tip de globule albe care digeră substanțele străine și celulele moarte). Rolul principal al FNT este în reglarea celulelor imune și în direcționarea mișcării celulelor către locurile de inflamație și infecție din organism. Ajută la prevenirea creșterii și răspândirii celulelor tumorale și declanșează apoptoza (moartea celulelor).

Studiile au descoperit că nivelurile de FNT – α au crescut semnificativ la persoanele care au consumat banane cu pete maro.

Studiul realizat de cercetătorii japonezi a constatat că activitatea bananelor cu pete întunecate a fost comparabilă cu cea a Lentinanului, un imunostimulant chimic care este administrat intravenos ca agent anticancerigen pentru a stimula producția de globule albe. O banană coaptă pe zi (sau mai multe!) ar putea să țină cancerul departe…

Beneficiile aduse de banane:

Consumul de banane coapte nu numai că vă îmbunătățește șansa de a lupta împotriva celulelor canceroase, dar înseamnă și o digestie mai bună, stare de spirit îmbunătățită, oase mai puternice și o tensiune arterială mai bună.

Mâncăruri cu banane:

Asigurați-vă că mâncați banane atunci când sunt la stadiul de coacere maximă înainte ca acestea să devină complet maronii. Odată ce trec de stadiul de pete negre, conținutul lor de nutrienți scade și nu sunt la fel de benefice pentru organism. Dacă nu le puteți mânca odată ce au ajuns la o maturitate perfectă, pur și simplu decojiți-le și puneți-le în congelator și folosiți-le pentru rețete mai târziu, cum ar fi crema de banane!

Sponsored links

Sponsored links