Harta feței: ce îți spune fața ta despre sănătatea organelor tale

Dacă sunteți ca majoritatea oamenilor, cel puțin ocazional vă confruntați cu erupții acneice, uscăciune a pielii, roșeață și pete ale pielii. Dacă da, probabil că vă întrebați despre posibilele cauze care stau la baza acestor afecțiuni ale pielii, în speranța că veți găsi o modalitate de a scăpa definitiv de ele.

Sponsored links

Un traseu pe care poate doriți să îl explorați este harta feței, o teorie cu mii de ani de istorie înrădăcinată atât în ​​medicina chineză antică, cât și în medicina ayurvedică.

Practicanții care folosesc chiar și astăzi tehnicile hărții feței ne spun că premisa care stă la baza este următoarea: în cazul în care afecțiuni precum acneea sau roșeața apar pe față, se datorează, în special, problemelor care apar pe care le au organele majore, cum ar fi rinichii, ficatul și inima.

Ce este harta feței?

Harta feței este o tehnică medicinală antică care implică stabilirea de legături între problemele care afectează fața cuiva și starea generală de sănătate a acestei persoane.

Unii experți, inclusiv anumiți dermatologi, consideră că harta feței este o abordare care combină elemente din filosofiile medicinei orientale și occidentale. Acest lucru se datorează faptului că ține seama de diverse cauze ale afecțiunilor pielii / feței, cum ar fi: alergii, dietă, niveluri de stres, hormoni, genetică, vârstă și tip de personalitate / constituție corporală.

Harta feței pentru acnee este una dintre cele mai populare aplicații ale acestei teorii. Ideea este că apariția acneei care se dezvoltă în mod repetat pe anumite zone de pe față, cum ar fi bărbia sau fruntea, au cauze specifice.

Sponsored links

Harta feței poate fi, de asemenea, utilizată pentru a ajuta la tratarea unor probleme precum roșeață, erupții cutanate cauzate de alergii alimentare, linii fine, umflături și riduri.

Hărțile feței pot diferi oarecum în funcție de originea lor, dar majoritatea împart fața în cel puțin 10 zone diferite.

Iată o listă de bază pentru harta feței, care poate fi utilizată pentru a indica cauzele care stau la baza problemelor pielii:

Petele pe frunte – probleme ale intestinului subțire și vezicii urinare; pot fi legate și de stres neadministrat corect, digestie slabă și lipsa de somn.

Coșuri între / deasupra sprâncenelor sau a zonei nasului – reprezintă un dezechilibru la rinichi, stomac, vezică sau splină. Când acneea se dezvoltă în apropierea nărilor, aceasta poate fi, de asemenea, legată de probleme legate de intestin și de inflamația intestinului subțire.
Liniile fine / ridurile dintre sprâncene pe partea dreaptă – pot indica faptul că reprimați emoții precum furia. Acest lucru poate fi legat de o funcție hepatică slabă și necesită să practicați mai des iertarea, potrivit Medicinii tradiționale chineze.

Sponsored links

Liniile / ridurile din partea stângă a ochilor – pot reprezenta probleme ale ficatului și ale splinei
Coșuri sau linii fine deasupra sprâncenelor – reprezintă o problemă cu funcția inimii
Cearcăne sau cercuri negre sub ochi – sunt legate de funcția renală slabă
Acnee pe bărbie, în jurul gurii și pe maxilar – se datorează dezechilibrului sistemului reproducător, precum și intestinului gros sau colonului și stomacului. Când acneea se formează sub buze și bărbia inferioară, aceasta poate reprezenta faptul că întregul sistem digestiv nu funcționează corect, inclusiv splina și rinichii.
Obrajii roșii – pot fi legați de disfuncții ale stomacului, ficatului și plămânilor; poate indica, de asemenea, un răspuns imun, probleme respiratorii sau alergii.
Nasul roșu – poate indica probleme legate de inimă, cum ar fi hipertensiunea arterială și inflamația
Iritarea pe gât – poate fi reprezentativă pentru stresul care afectează sistemul imunitar.

Ce spune Știința?

Harta feței este o soluție reală pentru a face față unor afecțiuni precum erupții cutanate și acnee?

În general, lipsesc dovezile științifice care să arate că harta feței ayurvedice și chineze este exactă și utilă pentru toți oamenii.

Cu toate acestea, există unele cercetări care arată că anumite tipuri de afecțiuni ale pielii de pe față care tind să apară în anumite zone, cum ar fi acneea sau roșeața de pe bărbie sau obraji, pot fi reprezentative pentru probleme precum cele hormonale, stres sau reacții imune.

Un studiu din 2019 afirmă, de asemenea, „Diferențele regionale distincte în pierderea de apă transepidermică, fluxul sanguin, sebumul, pH-ul și temperatura sunt demonstrate în pielea feței”, ceea ce înseamnă că părțile feței pot fi afectate de anumite modificări ale stilului de viață.

Sponsored links

Știința dermatologică modernă sugerează că principalele cauze ale majorității afecțiunilor pielii care se manifestă pe față includ:

-Dezechilibre hormonale, cum ar fi niveluri ridicate de hormoni androgenici,(testosteronul).
-Niveluri ridicate de stres
-Producție mare de uleiuri, în special în „zona T”, care constă din frunte, nas și bărbie
-Obiceiuri proaste de somn
-Igiena precară care permite acumularea de uleiuri, transpirație, celule moarte ale pielii și bacterii

-Sănătate slabă a intestinului, inclusiv lipsa bacteriilor probiotice sănătoase
-Alergii și răspunsuri imune
-Iritații / reacții la machiaj, îngrijirea pielii și produse pentru păr
-Genetica
-Expunerea la soare
-Circulație slabă
-Boli subiacente precum diabetul sau bolile de inimă
-Expunerea la diverși iritanți

Majoritatea dermatologilor vă sfătuiesc ca înainte de a vă orienta către harta feței pentru ajutor, să începeți cu elementele de bază: curățați-vă cu regularitate fața cu produse blânde și adecvate, folosiți SPF dacă sunteți la soare, tratați orice infecții cutanate existente și eliminați din dietă orice alergeni cunoscuți și îmbunătățiți-vă stilul de viață.

Dacă practicați deja o igienă bună și aveți o dietă echilibrată, dar simptomele dvs. sunt încă în curs de desfășurare, vă recomandăm să vizitați un consultant specializat în harta feței pentru ajutor.

Care este concluzia despre ceea ce spune știința despre harta feței? Nu este susținuta de dovezi solide; cu toate acestea, nici nu se crede că este riscantă, ceea ce face din aceasta o opțiune pe care poate doriți să o urmăriți dacă alte tratamente nu au funcționat bine.

Harta feței (în medicina Chineză)

„Lectura feței” chineză este cunoscută și sub numele de mien shiang, o practică care are cel puțin 3.000 de ani.

La fel ca în cazul altor practici de medicină tradițională chineză, cum ar fi acupunctura, citirea feței se bazează pe canale de energie care curg prin corp de-a lungul meridianelor specifice. Când „energia forței de viață” sau Qi a cuiva este tulburată, se crede că aceasta se manifestă pe față sub formă de erupții, umflături, roșeață și alte probleme.

Sponsored links

Chapman Lee, un savant chinez și cofondator al liniei de îngrijire a pielii Baszicare, a explicat că „Harta feței este abilitatea de a vedea reflectarea organelor corpului pe fiecare parte a feței prin observarea tenului feței – cum ar fi strălucirea, opacitatea și culoarea și erupțiile cutanate- precum și culoarea limbii și a feței. ”

Sponsored links