Grădinarii renumiți au dezvăluit care este ingredientul lor secret pentru a avea o grădină cu legume de invidiat

Ingredientul secret este LAPTELE.
Se pare că laptele nu este bun doar pentru noi, oamenii, ci și pentru plante.

Sponsored links

După cum s-a dovedit, laptele este foarte benefic și pentru grădină. Experții spun că laptele poate aduce beneficii plantelor din grădina dvs., ajutându-le să aibă o mai bună sănătate.

Am prezentat mai jos 7 dintre cele mai importante beneficii ale laptelui.

Laptele poate fi un îngrășământ

Proprietățile nutritive pe care oamenii și animalele le obțin din lapte sunt, de asemenea, benefice pentru plante. Aceasta are calciu, care s-a dovedit a fi capabil să facă plantele mai puternice, exact cum acționează și la oamenii. De asemenea, s-a demonstrat că zahărul din lapte ajută la obținerea unor culturi mai sănătoase. Folosirea laptelui ca îngrășământ ar putea fi exact ceea ce are nevoie grădina ta.

Sponsored links

Folosirea laptelui pentru dezinfectare

Folosirea laptelui pentru dezinfectare în loc de alte substanțe chimice poate fi extrem de benefică pentru plante. Laptele are proprietăți antiseptice atunci când este aplicat în zonele care primesc lumina directă a soarelui.

Previne apariția fungilor

Stropirea cu lapte diluat cu apă pe suprafața plantelor este o modalitate excelentă de a preveni bolile fungice, mucegaiul sau putregaiul. Experții au recomandat amestecarea unei părți de lapte cu 2-3 părți de apă pentru aceasta. Apoi puteți pune amestecul într-o sticlă cu pulverizator și utilizați amestecul pe plantele dvs. la fiecare 10 zile. Cel mai bine este să începeți devreme, în sezonul de vegetație/ perioada creșterii.

Sponsored links

Laptele îmbunătățește sănătatea solului

Solul va absorbi vitaminele și grăsimile din lapte. Aceasta înseamnă că solul dvs. devine mai sănătos cu cât puneți mai mult lapte pe el sau pe grămada de compost. Unii grădinari aleg să toarne o soluție de lapte diluat pe solul lor, dar alții aleg să stropească solul cu lapte praf.

Laptele este minunat pentru roșii.

Laptele poate fi excelent pentru roșii, dar nu îl puteți folosi oricând sau oricum. Grădinarii de top recomandă utilizarea unui amestec de 1 parte de lapte și 9 părți de apă și apoi pulverizarea roșiilor o dată la câteva săptămâni până la mijlocul verii. Acest lucru ar trebui să vă protejeze roșiile de boli.

Folosirea laptelui pentru a combate insectele

Sponsored links

Laptele poate fi, de asemenea, o modalitate excelentă de a ține la distanță insectele de grădina ta. Pentru ca acesta să funcționeze în acest scop, trebuie să folosiți lapte integral.

Dacă doriți să utilizați lapte pentru a preveni apariția insectelor, ar trebui să fie lapte proaspăt muls de la vacă. Aplicarea laptelui integral de la vacă în grădina dvs. s-a dovedit a preveni acarienii, tripsul, afidele și alți dăunători care îți pot face multe pagube în grădină.

Amstecul de lapte cu melasă

O modalitate de a crește eficiența tuturor beneficiilor menționate mai sus este de a amesteca puțină melasă cu laptele. Acest lucru oferă grădinii dvs. un impuls suplimentar pentru a vă menține plantele puternice și sănătoase. S-a demonstrat, de asemenea, că această combinație previne buruienile prin modificarea condițiilor solului într-un mod nefavorabil creșterii lor.

Sponsored links

Sponsored links