Gargară zilnică cu apă sărată și lămâie – Te scapă de viruși, alergii și de multe alte probleme de sănătate

Gargara cu apă sărată este un remediu care se poate prepara acasă simplu, sigur și accesibil.

Sponsored links

Este utilizae cel mai adesea pentru durerile de gât, infecțiile respiratorii virale precum răceala sau infecțiile sinusurilor. De asemenea, poate ajuta în cazul alergiilor sau a altor probleme ușoare. Gargara cu apă sărată poate fi eficientă atât pentru ameliorarea infecțiilor, cât și pentru prevenirea agravării acestora.

A face gargară cu apă sărată și lămâie este destul de ușor. Necesită doar tei ingrediente – apă, lămâie și sare. Este nevoie de foarte puțin timp pentru a face și a aplica acest remediu și este complet sigur de utilizat pentru copiii de peste 6 ani (și pentru oricine poate face gargară cu ușurință).

Deoarece este, de asemenea, un remediu destul de natural, accesibil și convenabil, este considerat un tratament standard ce poate fi preparat acasă pentru unele afecțiuni. Să aruncăm o privire la cum să faci o gargară cu apă sărată și lămâie, beneficiile acesteia și multe altele.

De ce ar trebui să fac gargară cu apă sărată?

Gargara cu apă sărată a devenit un mod cunoscut de tratare a unor afecțiuni minore. De asemenea, a fost folosită cu succes ca tratament alternativ încă de dinainte de medicina modernă.

Sponsored links

Cercetarea și medicina modernă susțin și astăzi gargara cu apă sărată ca o abordare eficientă pentru anumite probleme mici de sănătate.

S-a dovedit științific că ajută la extragerea apei din țesuturile bucale, creând în același timp o barieră de sare care împiedică apa și agenții patogeni dăunători să intre înapoi înăuntru.

Acest lucru face ca gargara cu apă sărată să fie utilă în blocarea virușilor și bacteriilor, reducând șansa de infecții în gură și gât și pentru ameliorarea inflamației în anumite cazuri.

Gargara cu sare și lămâie ajută în cazul:

Durerilor de gât

Deși sunt remedii foarte vechi de casă, gargara cu apă sărată este încă recomandată de medici pentru durerile de gât în ​​medii clinice, remarcat într-o anchetă clinică din 2011.

Sponsored links

Sunt eficiente în special pentru răceli sau gripe care provoacă o ușoară durere în gât – dar pot ameliora mai bine durerile severe de gât cu ajutorul acetaminofenului (Tylenol) sau ibuprofenului (Advil).

Infecții ale sinusurilor și ale căilor respiratorii

Studiile arată, de asemenea, că apa sărată poate ajuta la reducerea severității infecției, fie că este de la o infecție virală sau bacteriană. Aceasta include:

  • răceală
  • gripă
  • streptococ
  • mononucleoza

Un studiu din 2013 despre metodele nonmedicale de prevenire a gripei, a constatat că gargara cu apă sărată a fost poate chiar mai eficientă pentru prevenirea reinfectării decât vaccinările antigripale. Adică atunci când subiecții erau în contact cu destul de mulți oameni.

Alergii

Sponsored links

Deoarece inflamația gâtului poate apărea și în cazul anumitor alergii – cum ar fi polenul sau părul de câine și pisică – gargara cu apă sărată poate ajuta, de asemenea, la simptomele incomode ale durerii în gât din cauza reacțiilor alergice.

Sănătate dentară

Apa sărată poate extrage apa și bacteriile în timp ce protejează gingiile, astfel încât gargara poate fi eficientă pentru îmbunătățirea sănătății gingiilor și dentare. De asemenea, pot ajuta la prevenirea gingivitei, parodontozei și cariilor.

O evaluare din 2010 a constatat că utilizarea zilnică a gargarelor cu apă sărată a ajutat la scăderea numărului de bacterii dăunătoare care se găsesc în salivă.

Afte

În același mod ca și durerile de gât, gargara cu apă sărată ar putea atenua afte, cunoscute și sub denumirea de ulcere bucale. Ei pot face acest lucru prin ameliorarea durerii și inflamației cauzate de aceste răni.

Cele mai bune moduri de a face gargara cu apa sarata
A face gargara cu apa sarata acasa este foarte usor si simplu. Îl pot folosi adulții de toate vârstele și copiii cu vârsta peste 6 ani. Excepție ar fi copiii sub 6 ani și toți cei cărora le este greu să facă gargară.

Cum se prepară

Amestecați aproximativ 1/4 până la 1/2 linguriță de sare la fiecare 8 uncii de apă.

Apa poate fi mai bine caldă, deoarece căldura poate ușura mai mult durerea în gât decât frigul. De asemenea, este, în general, mai plăcut. Dar dacă preferați apa rece, aceasta nu va interfera cu eficacitatea remediului.

Sponsored links

Apa caldă poate ajuta, de asemenea, să se dizolve mai ușor în apă. O mai bună dizolvare a sării ar putea fi ideală dacă utilizați săruri de mare grosiere sau săruri cușer în loc de săruri mai fine iodate sau de masă. Puteti folosi orice tip de sare pentru gargara cu apa sarata.

Cum se folosește

Fă gargară cu apa din spatele gâtului, atâta timp cât te descurci. Apoi, amestecați apa în jurul gurii și dinților. Se recomandă să-l scuipați într-o chiuvetă când ați terminat. Cu toate acestea, poate fi înghițit.

În cazul infecțiilor, scuiparea apei sărate este considerată mai bună pentru a ține la distanță infecția. Ai grijă dacă faci mai multe clătiri de gură pe zi și înghiți prea multă apă sărată, deoarece te poate deshidrata.

Bea prea multă apă sărată poate avea, de asemenea, riscuri pentru sănătate, cum ar fi deficiența de calciu și hipertensiunea arterială.

Se recomandă gargara de cel puțin două ori pe zi. De asemenea, puteți face gargara în siguranță de mai multe ori decât atât.

Dacă doriți să îmbunătățiți gustul, încercați să adăugați:

  • Miere
  • Usturoi
  • Ierburi pentru răceală si gripă

Pentru copiii de peste 6 ani și adulți, gargara cu apă sărată poate fi un remediu grozav și de succes la domiciliu.

Gargara este recomandată și de medici ca o modalitate de a ajuta în cazul durerii și a inflamației în cazul unei dureri în gât. Ca un bonus suplimentar, gargara cu sare și lămâie ar putea ajuta, de asemenea, la prevenirea și ameliorarea anumitor bacterii orale.

Sponsored links