Fotografia unui muncitor dintr-o rezervație a faunei sălbatice, care plânge lângă un Rinocer, arată impactul lăcomiei noastre

Puține specii de animale sunt mai venerate și mai admirate decât rinocerul. Acești giganți blânzi sunt renumiți pentru harul lor, demnitatea și capacitatea lor de a forma legături emoționale strânse unul cu celălalt. Cu toate acestea, vestea tragică este că, din cauza lăcomiei umane, este posibil să nu mai existe pe planeta noastră pentru mult timp.

Sponsored links

Un mit dăunător potrivit căruia coarnele acestor animale conțin proprietăți medicinale a fost responsabil pentru declinul progresiv al speciei în ultimele decenii. În realitate, cornul unui rinocer este compus dintr-o proteină numită keratină (aceeași proteină care formează părul uman și unghiile), astfel încât orice presupuse „beneficii” pe care cineva crede că ar putea să le obțină din consumarea cornului ar putea fi obținute prin mușcarea propriilor unghii. Cu toate acestea, mitul pretinselor „proprietăți medicinale” ale cornului de rinocer a avut un impact devastator asupra speciei.

Rinocerul Javan a fost declarat dispărut în 2011 , în timp ce rinocerul vestic negru a suferit aceeași soartă în 2013. Subspecia Sumatran și Rinocerul Negru sunt clasificate în prezent drept „în pericol critic” de către Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (UICN). În urma morții lui Nola – una dintre cele patru resturi albe din Nordul Alb – din noiembrie, perspectivele acestei subspecii arată de asemenea extrem de sumbre. În medie, trei rinoceri sunt uciși pentru coarnele lor în fiecare zi .

Ranger-urile din parc și lucrătorii pentru protecția faunei sălbatice sunt pe primele linii ale luptei împotriva braconajului ilegal. Cu bande de braconaj armat în căutare constantă de oportunități de a profita din uciderea animalelor pe cale de dispariție, persoanele curajoase care și-au dedicat viața pentru protejarea acestora trebuie să fie mereu vigilente. Echipele anti-braconaj, cum ar fi Black Mambas din Africa de Sud, au obținut rate incredibile de succes în ultimii ani, dar nu există nici o îndoială că munca lor poate fi incredibil de dificilă. Rangerii și ofițerii de protecție a vieții sălbatice își pierd uneori viața în lupta pentru a proteja animalele pe cale de dispariție.

După cum demonstrează această fotografie, efectul emoțional pe care îl are munca lor poate fi cu adevărat zdrobitor.

Imaginea a fost realizată în Rezervația pentru animale sălbatice din Mankwe, Africa de Sud și o arată pe muncitoarea Lynne McTavish care se întristează pentru un rinocer din rezervație care a fost ucis tragic de braconieri. Pe Imgur, utilizatorul Speldhurst, care a împărtășit această fotografie cu puternic impact emotional, a declarat: „Am întâlnit această femeie și echipa ei care sacrifică tot ceea ce au zilnic în lupta împotriva braconierilor.

Sponsored links

I-am văzut îngrijind rinocerii care sunt acum morți; cu patrule orare, numătoare zilnică și nenumărate controale. Interesul și bunătatea lor extraordinară nu se compara cu nimic altceva pe care l-am experimentat în toată viața mea. ” Este dificil pentru aceia dintre noi care nu au lucrat niciodată la prima linie a luptei anti-braconaj să își imagineze vreodată întristarea pe care McTavish a simțit-o când a aflat că unul dintre rinocerii cu care lucrează atât de pasional pentru a-l salva fusese ucis brutal.

Sponsored links

SURSĂonegreenplanet.org