Folosește o lampă cu sare de Himalaya și ASTA se va întâmpla cu plămânii, creierul și sistemul tău imunitar

Dacă nu ați deținut niciodată o lampă cu sare de Himalaya, vă recomandăm să cumpărați una. Are un aspect minunat și senzația de căldură pe care o dă sunt suficiente pentru a investi într-una. Dar dacă ți-am spune că aceste lămpi ar face mai mult decât să îți dea o stare de bine?

Sponsored links

Înainte de avorbi despre beneficiile acestora, să vorbim puțin despre lămpile cu sare în general. Se crede că lămpile cu sare de Himalaya acționează ca generatoare de ioni negativi. Cum fac asta? Când încălziți o lampă de sare prin lumină (sau altă metodă), ioni negativi de sare sunt eliberați. Acești ioni ajută la neutralizarea particulelor din aer nedorite.

Sarea absoarbe umezeala din aer, ceea ce înseamnă că este „higroscopică”. Aceasta înseamnă că absoarbe alte particule din aer, cum ar fi murdăria, bacteriile, polenul și poluarea (care sunt transportate în vapori de apă) și le blochează în matricea sa sărată. Odată ce această mică ispravă a fost realizată, lampa reeliberează apoi apa curată, curățind aerul. Deci, atunci când lampa de sare este încălzită (după ce a fost saturată de apă în aer), se usucă, apoi ciclul se repetă.

Puteți găsi lămpi de sare oriunde. Aș sugera să le cumpărați dintr-un plafar, pentru a evita să cumpărați o lampă de sare falsă.

Beneficiile lampii cu sare de Himalaya

Iată 10 moduri în care folosirea unei lămpi de sare de Himalaya vă poate îmbunătăți sănătatea:

1. Curăță și dezodorizează aerul

După cum s-a descris mai sus, ionii negativi ajută la îndepărtarea prafului, polenului, mărfurilor, bacteriilor și fumului de țigară din aer. Prin captarea moleculelor de apă, lămpile cu sare captează și contaminanții conținuti în moleculele de apă menționate. Pe măsură ce lampa de sare de Himalaya se încălzește datorită luminii din interior, apa care transportă particule străine este eliberată înapoi în aer, lăsând contaminanții în urmă, blocați în matricea de sare.

2. Reduce simptomele alergiei și astmului

Acest studiu a constatat că respirația aerului care a fost ionizat negativ îmbunătățește de  răspunsul bronșic. Există chiar și inhalatoare cu sare roz de Himalaya, care confirmă acest lucru. Lămpile cu sare de Himalaya pot, de asemenea, să colecteze și să depoziteze din aer mucegaiul, praful, părul și polenul, toate acestea agravând alergiile și simptomele astmatice.

Sponsored links

3. Previne tulburările afective sezoniere

Unul dintre cele mai apreciate beneficii ale lămpilor cu sare de Himalaya este capacitatea lor de a ajuta în cazul tulburărilor afective sezoniere. Tulburarea afectivă sezonieră este o formă de depresie care apare în lunile de iarnă. Multe studii au descoperit că ionii negativi ajută la ameliorarea simptomelor tulburării afective sezoniere – câteva exemple sunt ionii negativi care apar în prezența furtunilor, oceanelor, apelor curgătoare, soarelui și brizei de munte. Lumina naturală caldă a lămpilor cu sare este, de asemenea, apropiată de cea a soarelui, ceea ce poate ajuta la ameliorarea simptomelor tulburării afective sezoniere.

4. Neutralizează radiația electromagnetică

Suntem înconjurați de radiații electromagnetice – fie că este vorba de telefoane, computere, televizor, tablete și alte aparate. Se pare că nu putem scăpa niciodată de aceste valuri. Aceste unde sunt generate de ionii pozitivi, astfel încât echilibrarea lor cu ionii negativi de la lămpile cu sare este benefică pentru organism. S-ar putea să nu elimine complet toate valurile de care suntem bombardați, dar cu siguranță ajută la reducerea lor.

5. Reduce tusea și îmbunătățește respirația

Un studiu a constatat că ionii de aer pozitivi reduc activitatea cililor în trahee, în timp ce ionii negativi ajută la creșterea acesteia. De ce contează asta? Cilii sunt fire de păr microscopice care ne căptușesc traheea. Asimilarea mai multor ioni negativi ajută la îmbunătățirea activității cililor, menținând plămânii curați prin aer mai curat. Acest lucru reduce tusea cronică, precum și îmbunătățește respirația.

6. Crește nivelurile de energie

La fel ca o pădure care emite ioni negativi și ne face să ne simțim revigorați și plini de energie, lămpile de sare fac același lucru. Poate nu în aceeași măsură în care o poate face o pădure (nimic nu poate înlocui energia unei păduri!), dar pentru oamenii din oraș care nu pot ieși atât de des, lămpile cu sare pot ajuta la îmbunătățirea energiei, precum și a dispoziției generale.

7. Reduce stresul și crește performanța

Un studiu a constatat că ionii negativi ajută la recuperarea de după momentele stresante și, de asemenea, îți îmbunătățesc performanța. Ionii negativi ajută la îmbunătățirea aprovizionării cu sânge și oxigen a creierului și, de asemenea, oferă o creștere a serotoninei (substanța chimică „care te face să te simți fericit”).

Sponsored links

8. Te ajută să dormi mai bine

Expunerea excesivă la ionii pozitivi rezultați din tehnologie vă împiedică să aveți un somn odihnitor. Radiațiile electromagnetice ne afectează, chiar și atunci când dormim. Prin generarea de ioni negativi, lămpile cu sare de himalaya ajută la inversarea acestei probleme, îmbunătățind calitatea aerului și reducând efectul ionilor pozitivi. În plus, folosirea unei lămpi de sare ca sursă de lumină în locul unei veioze obișnuite înainte de culcare vă va ajuta în mod natural să dormiți mai bine.

9. Reduceți electricitatea statică

Deși acest lucru nu este cu adevărat un beneficiu pentru sănătate, cu siguranță poate fi o bătaie de cap pentru unii! Prin neutralizarea ionilor pozitivi din aer, o lampă de sare vă scutește de problemele de a vă electriza pe dvs., animalul dvs. de companie sau pe cei dragi.

10. Sistem imunitar întărit

Oamenii sunt alcătuiți din particule mici care vibrează – într-un fel, toți suntem doar bile de energie condensată. Ionii negativi ajută la neutralizarea radicalilor liberi, la revitalizarea metabolismului celular și la îmbunătățirea funcției imunitare. Așa că, dacă vrei să-ți menții sistemul imunitar întărit, încearcă să încorporezi niște lămpi de sare în casa ta. N-ar strica! În plus, pur și simplu te vei simți bine să le ai în preajmă și vei fi impresionat starea de bine pe care ți-o vor da.

Sponsored links