Fiecare tată ar trebui să-și învețe fiul aceste 8 lucruri

Deși unii cred că mamele joacă cel mai important rol în viața și creșterea copilului, există lucruri pe care un tată le va face cu siguranță mai bine decât mama. Mai ales când vine vorba de un fiu.

Sponsored links

Gândiți-vă: mai întâi, băiatul intră sub supravegherea educatoarelor din grădiniță și apoi merge la o școală în care femeile reprezintă 90% din profesori. Copilul este în permanență în compania femeilor și îi lipsește educația masculină.

Noi am găsit aceste 8 lucruri pe care numai un tată le poate oferi copilului său.

1. Să-i explici copilului cât de important este să știe cum să câștige și cum să piardă.

8 Things Every Father Should Teach His SonÎn afară de prieteni, cine este cel mai bun tovarăș pentru un copil în diferite competiții și jocuri? Tatăl, desigur. Acesta este un antrenor bun pentru calitățile masculine ale copilului. Prin aceste jocuri, copilul va simți gustul victoriei și își va da seama de cât efort este nevoie pentru a o atinge.

Iar pentru tată, astfel de jocuri vor fi o ocazie excelentă de a-i explica fiului său că înfrângerile sunt inevitabile. Atunci când cazi, trebuie doar să te ridici și să continui, și nu e nimic rușinos într-un eșec.

Sponsored links

2. Să-l înveți atitudinea corectă față de femei.

O mamă îi poate spune fiului ei cum să trateze o femeie, dar numai tatăl va putea să-i arate toate acestea prin propriul său exemplu. Va fi minunat dacă fiul său învață de la el tot felul de lucruri importante despre femei. Nu de la prieteni, nu de pe Internet, ci de la tată – acest lucru este important. Ia-l pe fiul tău cu tine pentru a cumpăra flori pentru mama. Mergeți împreună la magazin și discutați politicos cu casiera, astfel încât copilul să nu ezite să comunice cu femei necunoscute.

3. Să porți discuții cu el ca de la bărbat la bărbat despre dragoste.

Lasă-l pe fiul tău să învețe despre acest sentiment atotputernic din conversațiile masculine de la inimă la inimă, când va veni momentul. Pentru un adolescent, va fi un cadou valoros dacă tatăl său îi spune despre prima lui dragoste și despre primele întâlniri și că nu ar trebui să se grăbească pentru că este mai bine să aștepți fata potrivită care îi va crea o scânteie în suflet. Astfel de conversații vor fi extrem de utile pentru încrederea reciprocă.

4. Învață-l cum să-și apere punctul de vedere.

Sponsored links

8 Things Every Father Should Teach His SonUn tată este singurul care își poate învăța fiul în mod corespunzător să fie puternic și ferm, să se apere, să își spună punctul de vedere și să susțină dreptatea și corectitudinea. El îl poate învăța să înțeleagă când merită să intre într-o ceartă, dacă este nevoie, și când este mai rezonabil să nu acorde atenție provocărilor și să plece calm. El ar trebui să-i explice fiului său și să arate prin exemplul său că bunătatea nu este o slăbiciune.

5. Ajută-l să-și formeze viziunea proprie despre lume.

Nu trebuie să faci ceva special aici. Doar să fii acolo din când în când și să vorbești cu el. Copilul trebuie să înțeleagă că există nu numai mama cu cerințele și așteptările ei, ci și o altă persoană cu o abordare diferită. Desigur, când vine vorba de creștere, părinții ar trebui să fie de aceeași parte. Dar, în ceea ce privește punctele de vedere asupra lumii, filozofia lor poate fi foarte diferită. Și acest lucru este absolut normal. Cu ajutorul tatălui, copilul va vedea că există mai multe puncte de vedere asupra acelorași lucruri, învățând să analizeze și să-și formeze propria viziune asupra lucrurilor.

6. Îmbogățește-i experiențele copilului tău

8 Things Every Father Should Teach His Son

Sponsored links

Totul începe când este încă un copil. Cu toate acestea, chiar și de la vârstă de 6 luni, el poate simți diferența dintre manifestările de dragoste feminine și cele masculine. Spre deosebire de mamele care oferă mângâieri și alinturi, tații preferă jocurile active cu un „caracter masculin”, cum ar fi aruncarea sau învârtirea. De obicei, mamele privesc toate acestea cu groază, dar copilul primește o abundență de senzații vizuale, auditive și tactile și o nouă experiență despre propria lor locație spațială.

7. Învață-l trucuri masculine

Există multe lucruri pe care bărbații le fac iar femeile îi consideră pur și simplu magicieni – de exemplu, aprinderea unui foc, repararea unui robinet, a unei prize, baterea cuielor, repararea unei mașini. Chiar dacă copilul dumneavoastră este 100% „urban”, nu există nicio îndoială că abilitatea de a aprinde un foc îi va fi utilă în viitor – cel puțin pentru a face un grătar. În orice companie, abilitățile descrise mai sus vor adăuga 100 de puncte la reputația fiului tău.

8. Ajută-l să stăpânească micile sarcini.

8 Things Every Father Should Teach His SonDesigur, este vorba despre legarea nodului unei cravate, bărbierirea și călcarea cămășilor. Deși acum răspunsul la orice întrebare poate fi găsit pe Internet, nu puteți decât să recunoașteți că va fi mult mai bine dacă va afla acest lucru de la tatăl său. Și da, tatăl și nimeni altcineva îi poate arăta fiului său că și bărbații pot găti. Ei bine, cel puțin pentru a nu muri de foame.

Sponsored links