Fericirea e acel sentiment de împlinire, e atunci când simți că zbori, că lumea e a ta, dar din păcate am uitat să fim fericiți, deoarece pentru mulți dintre noi fericirea stă în lucrurile materiale.

Ce este fericirea? Fericirea e acel sentiment de împlinire, e atunci când simți că zbori, că lumea e a ta, dar din păcate am uitat să fim fericiți, deoarece pentru mulți dintre noi fericirea stă în lucrurile materiale. Ar trebui să îți dai seama că un ceas de 300 de euro arată aceeași oră ca un ceas de 30 de euro, un portofel de 200 de euro conține aceeași sumă ca unul de 20 de euro.
Nu contează dacă călătorești la clasa întâi sau la economic, este același tarif dacă avionul cade. Într-o zi vei realiza că fericirea interioară nu vine din lucrurile materiale ale lumii, ci din faptul că azi ai familia, bunicii, prietenii lângă tine. Nu știi niciodată când e ultima oară când îi mai vezi, așa că bucură-te de fiecare moment petrecut alături de ei. Într-o zi pleci fără bani, gânduri, planuri, toate obiectele scumpe pe care le-ai achiziționat, fără like-uri, pleci fără nimic, fără să știi cine sau ce ai fost.
De amintirile cu familia, cu prietenii te poți bucura doar în această viață. Fă-i pe alții să zâmbească și lasă un semn că ai fost acolo. Viața nu e complicată, noi o complicăm cu prea multe gânduri și dorințe care nu duc la nimic bun. Nu suntem mulțumiți cu ceea ce avem și ne lăsăm conduși de bani și de lucrurile materiale.
Criticăm viața altora și uităm de a noastră. Suntem oamenii care zâmbesc doar în fotografii, iar adevărul e altul. Deschide ochii, privește în jurul tău și bucură-te de tine, de ceea ce ai făcut, de ceea ce ai, de ceea ce ești. Fericirea sinceră nu se ascunde după lucrurile materiale, ea stă în lucruri mărunte.
Alege să traiești, nu să supraviețuiești. Alege să iubești faptele, nu cuvintele. Alege să mergi înainte, pentru că înapoi ai fost deja. Prețuiește amintirile și fii un om fericit, iar atunci când viața îți oferă o sută de motive să plângi, arată-i că ai o mie de motive să zâmbești.
AUTOR: ANDREEA FEHER

Sponsored links

Sponsored links