Faci duș zilnic? Iată 8 motive pentru care nu o să mai faci asta

Ai avut vreodată o zi în care te-ai ridicat din pat și pur și simplu simțeai că nu ești în stare să mergi să-ți faci un duș? Se întâmplă oricui!

Sponsored links

Dar dacă treci cu ușurință peste astfel de zile dându-te cu vinovăție cu puțin parfum și legându-ți părul într-un coc, avem vești grozave.

Nu e nicio rușine să sari peste un duș pentru o zi sau două!

De fapt, în ciuda ideii că a nu face duș este un obicei murdar, se dovedește că igiena ta chiar nu suferă deloc dacă sari peste dușuri. S-ar putea chiar să te facă mult mai sănătos!

Sponsored links

#1: Pielea ta va fi mai fericită

Corpul tău produce o mulțime de uleiuri naturale pentru a-ți menține pielea sănătoasă și hidratată.

Când faci un duș fierbinte, te simți grozav, dar săpunul și șamponul îndepărtează uleiurile naturale ale pielii, iar apa cu aburi îți deshidratează pielea și o lasă uscată.

În schimb, sari peste duș când poți și asigură-te întotdeauna că îți hidratezi întregul corp după un duș – pielea ta îți va mulțumi!

Sponsored links

#2: Îți vei da un impuls sistemului imunitar

 

O parte din motivul pentru care facem duș este să curățăm microbii și murdăria, dar acest lucru s-ar putea să nu fie întotdeauna atât de bun pentru noi.

Asta pentru că nu toți germenii de pe pielea ta sunt răi – în același mod în care unele dintre bacteriile din stomac sunt bune, la fel și unele dintre microorganismele de pe piele.

Este întotdeauna o idee bună să vă spălați mâinile cu sârguință (mai ales în timpul sezonului gripei), dar oferindu-vă corpului o pauză ocazională va lăsa  bacteriile „bune” care luptă împotriva bolilor să înflorească!

Sponsored links

#3: Este mai bine pentru părul tău

Părul tău este un fel de pălărie naturală de ploaie; este conceput pentru a respinge apa și a vă menține capul cald și uscat cât mai mult timp posibil.

Acesta este principalul motiv pentru care părul tău produce atât de multe uleiuri; celălalt motiv este faptul că uleiul ajută la menținerea părului hidratat și puternic!

Când îți speli părul cu șampon, elimini uleiurile și s-ar putea să ajungi să ai un păr fragil care se încrețește ușor, mai ales în ploaie!

Sponsored links

#4: Nu veți pierde vitamina D

De fiecare dată când ieși la soare, corpul tău începe să creeze vitamina D ca răspuns la lumina soarelui care îți atinge pielea.

Vitamina D este un nutrient vital, iar lipsa acesteia poate duce la depresie și epuizare, printre alte afecțiuni.

Deoarece vitamina D este procesată la suprafața pielii, dușul în fiecare zi ar putea elimina nutrienții importanți înainte ca organismul să aibă șansa de a îi absorbi.

Sponsored links

#5: Veți economisi timp

Data viitoare când vă grăbiți să ieșiți pe ușă, luați în considerare să renunțați la dușul de dimineață.

Dușul și uscarea, înseamnă cincisprezece sau douăzeci de minute bune pe care le-ai putea petrece sorbind o cafea și citind câteva pagini dintr-o carte bună!

La fel și dușul de noapte; în loc să stai până târziu la duș, ghemuiește-te în pat și citește ceva plăcut.

Sponsored links

#6: Planeta îți va mulțumi

Dușurile necesită o grămadă de apă, până la 63 de litri de apă într-un duș de opt minute!

Din moment ce cred că cunoaștem cu toții oameni care fac duș mai mult de opt minute, aceste cifre într-adevăr se adună.

Reducerea a 2 sau 3 dușuri pe săptămână vă va reduce impactul personal asupra planetei și vă va asigura că avem multă apă pentru o perioadă lungă, lungă de timp.

#7: A face o „baie ca păsările” funcționează la fel de bine

Dacă nu doriți să faceți duș, dar vă simțiți puțin murdari, încercați să faceți o „baie ca păsările!”

Îți speli axilele, părțile intime, gâtul și picioarele cu o cârpă și cu săpun la chiuvetă.

În ceea ce privește igiena, acest tip de spălare este la fel de eficientă ca un duș complet și un sistem excelent pentru a reduce nevoia de a face duș de trei ori pe zi.

# 8: Probabil că oricum nu ești murdar

Cel mai mare mit în jurul dușului este că toți suntem atât de murdari în mod constant încât trebuie să facem duș în fiecare zi, dar pur și simplu nu este cazul!

Cu excepția cazului în care îți petreci ziua cu gâtul adânc în germeni sau transpirați puternic, probabil că nu ești chiar atât de murdar pe cât crezi.

Așa că oferă-ți ție– și corpului tău – o pauză și sări peste o zi; dușul tău va fi acolo și mâine!

Ce crezi, ai sări vreodată peste un duș? Spune-ne în comentarii.

Sponsored links