Faci duș zilnic? Iată 6 motive pentru care nu o să mai faci asta

Potrivit dermatologului Dr. Ranella Hirsch, a face duș în fiecare zi NU face bine corpului. Dușurile zilnice dezbracă pielea de bacterii sănătoase, usucă pielea, unghiile și părul și vă slăbesc sistemul imunitar.

Sponsored links

1. Nu ești atât de murdar pe cât crezi

Dacă nu vă antrenați în fiecare zi, sau dacă nu aveți un loc de muncă solicitant fizic în care transpirați ore în șir, atunci cu siguranță nu aveți nevoie de o baie sau de un duș zilnic. Dr. Casey Carlos, profesor asistent de medicină în divizia de dermatologie la Facultatea de Medicină, spune că multe săpunuri usucă pielea deoarece scot din ea uleiuri valoroase. Iar marea majoritate a oamenilor folosesc săpun acolo unde nu prea au nevoie de el. Dr. Casey mai spune că pielea face de fapt o treabă excelentă în a se curăța singură, ceea ce înseamnă că nu trebuie să ne spălăm atât de des pe cât credeam.

Dacă vă gândiți puțin, înainte, când oamenii trăiau în natură, se spălau într-un râu sau pârâu, fără a folosi săpunuri sau produse de curățare dure. Deci, de ce astăzi credem că organismele noastre au nevoie de aceste produse astăzi?

2. Spală bacteriile bune

Într-un interviu acordat presei, câțiva dermatologi au dezvăluit că spălarea pielii în fiecare zi îndepărtează la propriu bacteriile bune, esențiale pentru sănătatea noastră. Pe lângă asta, dușurile frecvente pot crea mici fisuri în piele, deschizându-vă corpul la infecții.

3. Îți usucă părul

La fel ca și pielea, spălarea părului în fiecare zi îl va dezbrăca de uleiuri naturale, ceea ce îi conferă un aspect uscat și deteriorat. Nu ar trebui să vă spălați părul de mai mult de două ori pe săptămână.

4. Îți usucă pielea

A face des dușuri calde poate usca pielea, ducând la un aspect uscat cu coji. Spălându-ne corpurile atât de des, indiferent despre ce parte a acestuia ar fi vorba, va pierde umezeala și uleiurile importante, iar asta conduce la uscăciune. Se recomandă să nu faceți duș mai mult de 10 minute, iar dacă totuși faceți duș în fiecare zi, alegeți ca apa să fie puțin mai rece, pentru a nu vă usca pielea.

Sponsored links

5. Îți vei strica unghiile

Apa fierbinte are ca rezultat exfolierea unghiilor, ceea ce le poate face să se crape și să se rupă. La fel ca și părul, unghiile își vor pierde umezeala și uleiurile natuale, ceea ce înseamnă că unghiile tale vor deveni uscate și se vor exfolia sub formă de fulgi, sau chiar rupe.

6. Risipești apa

Potrivit Agenției pentru Protecția Mediului, o familie medie, de patru persoane, folosește aproximativ 400 de litri de apă pe zi! Dacă toți membrii familiei fac duș în fiecare zi, o mare parte din această utilizare a apei se îndreaptă spre dușuri, deoarece pentru un duș de 10 minute este nevoie de 60 de litri de apă. S-ar putea să credeți că a face o baie în cadă va economisi mai multă apă, deoarece nu curge în permanență, dar băile consumă de aproape trei ori mai multă apă decât dușurile, potrivit Universității Stanford.

Sponsored links