Fă-ți viața în așa fel încât să fii tu mulțumit de ea, lumea mereu te va critica

Advertisement

Fă-ți viața în așa fel încât să fii mulțumit de ea și lasă lumea… Lumea mereu găsește ceva de comentat și bârfit. Dacă ești bun, spun că ești prost, iar dacă ești aspru, vor spune că nu ai pic de bunătate în tine.

Da, mereu vor găsi ceva de comentat pentru că așa este lumea. Și ține minte, puțini sunt cei cărora chiar le pasă de tine și de reușitele tale. Familia și câțiva oameni pe care-i poți număra pe degetele de la o mână se vor bucura cu adevărat pentru că între tine și ei există o legătură mai mult decât specială.

Restul, chiar nu contează. Păreri, sfaturi, critici, argumente… Rămâi surd și orb la toate pentru că tu ești propriul stăpân. Tu și Dumnezeu. Nu permite nimănui să-ți dicteze cum să îți trăiești viața. Fii clar și îndepărtează-i cu diplomație, subtil pe toți cei care și-ar putea pune o amprentă negativă asupra vieții tale.

De ce să trăiești cu gândul la ceea ce a spus X, sau Y? Îți știe X sau Y durerile, grijile și toate frământările tale? Îți plătește cineva facturile înafară de tine? Nu! Păi și atunci? E clar că nimeni nu are drept de comandă asupra vieții tale. Doar tu! Tu ești pilotul vieții tale. Te poți îndrepta unde dorești și ai dreptul să spui oricui te deranjează să-ți respecte decizia.

Așa cum tu nu intervii în viața lor, nici ei nu au drept de intervenție asupra vieții tale. Respectă-te, împune-te și stabilește clar limite, altfel te vei trezi la sfârșitul zilelor că ți-ai trăit viața după regulile altora, nu după ale tale. Și ar fi tare trist pentru că oricât ai vrea să mai schimbi ceva, nu ai putea deoarece ți s-a scurs timpul.

Advertisement
Advertisement