Experții explică de ce arătăm întotdeauna mai bine în oglindă decât în poze

Femeile se uită în oglindă, în medie, de peste 70 de ori pe zi, potrivit unui sondaj. Și nu e de mirare, ne place să ne uităm în oglindă, asigurându-ne că părul și machiajul nostru sunt perfecte.

Sponsored links

Și apoi cineva îți face o fotografie și arăți groaznic în ea de parcă ai fi doi oameni diferiți! Relaxează-te, nu ești singurul care simte așa. De fapt, există o explicație științifică pentru acest lucru.

Ne place să aflăm cum ne păcălește creierul, cum ar fi atunci când ne simțim confuzi după ce ne uităm la imagini cu noi înșine. Așa că derulați în jos pentru a afla de ce ne arătăm întotdeauna mai bine în oglindă decât în poze.

6. Oglinda ne întoarce

Ceea ce vedem când ne uităm într-o oglindă nu este realitate: reflectarea în oglindă este o versiune inversată a modului în care ne vedem cu adevărat.

Sponsored links

Și din moment ce ne privim în oglindă în fiecare zi, suntem foarte obișnuiți cu această versiune inversată. Se numește un simplu efect.

Deci, dacă nu te vezi foarte des în fotografii, chiar nu știi cum arăți, așa că e în regulă să fii puțin surprins.

5. Control imediat

 


Când ne uităm în oglindă, avem control total și instantaneu. Dacă nu ne place unghiul, reacționăm imediat ajustându-ne fața și corectând postura și expresia feței pentru a forma un aspect mai satisfăcător.

Sponsored links

Când vine vorba de fotografii, de obicei ne vedem doar după ce fotografia a fost făcută. De asemenea, este bine să-ți cunoști partea corpului cae te avantajează și să adopți anumite poziții și unghiuri care te fac să arăți mai bine.

4. Lumina contează

Creierul nostru funcționează într-un mod în care nu observăm diferențe de iluminare atunci când ne uităm în oglindă, deoarece creierul nostru se potrivește automat și ne arată imaginea feței noastre aproape de ceea ce suntem obișnuiți să vedem.

O cameră nu funcționează în acest fel și în schimb surprinde toate umbrele și tonurile în mod obiectiv și joacă un rol important în capturarea fotografiilor. După cum spun fotografii, „Lumina poate fie să o facă minunată, fie să o distrugă!”

3. Fețele noastre sunt asimetrice

Sponsored links

Nimeni nu are o față absolut simetrică. Încercați să întoarceți fiecare parte a feței și să le comparați; probabil ca sunt foarte diferite.

Suntem obișnuiți să ne privim din unul sau mai multe unghiuri specifice și de multe ori credem că o parte a feței este similară cu cealaltă.

Acesta este motivul pentru care ne simțim ca o persoană complet diferită atunci când vedem fotografia finală și probabil ne simțim mai puțin atractivi.

Experimentați acasă cu iluminare, unghiuri și ipostaze. Setează un cronometru și află ce funcționează pentru tine.

Sponsored links

2. Mediul înconjurător contează

După cum a explicat cercetătorul Nolan Feeney, adesea ne uităm în oglindă când suntem acasă, sau într-un mediu familiar. În ceea ce privește fotografiile, este nornal ca în acestea să pari mai tensionat și rezervat.

Atunci când ne facem selfie facem ochii mari, astfel încât să nu clipim și ne întindem buzele într-un zâmbet fals. Deoarece fotografiile ajung în mare parte pe rețelele de socializare, simțim multă presiune asupra noastră pentru a avea un anumit aspect.

Încearcă să te simți mai relaxat în fața camerei, e mai bine să fii natural.

1. Vedem doar anumite detalii în oglindă

Sponsored links

Când ne uităm în oglindă, avem tendința de a ne concentra pe o anumită parte a feței noastre, cum ar fi buzele, nasul, ochii etc. și nu ne dăm seama cum arată totul împreună.

Când privim o fotografie, pe de altă parte, observăm totul dintr-o dată și judecăm întreaga imagine – postura noastră, expresia feței și orice altceva la care în mod normal nu acordăm atenție.

Pe de altă parte, autoevaluarea te poate ajuta să te simți mai încrezător în fața camerei.

Ai vreun truc care te face să arăți bine în fotografii? Ne-ar face plăcere să vedem sfaturile și fotografiile dvs. în secțiunea de comentarii de mai jos!

Sponsored links

Sponsored links