EXPERIMENTE ȘTIINȚIFICE umane care au paralizat o lume întreagă prin cruzimea lor!

2456

Experimentele implică oameni de ştiinţă care se folosesc de alţi oameni într-o modalitate total controversată! Pe de o parte, ne ajută să obţinem multe informaţii despre corpul uman care ne pot fi de folos pe viitor. Pe de cealaltă parte, nu suntem de acord cu ele, din punct de vedere etic.

Cel mai bun lucru pe care putem să-l facem ca şi fiinţe civilizate, este să apelăm la experimentele care nu implică afecţiuni sau leziuni la nivelul corpului şi a minţii. Această listă presupune exact partea opusă a acestor gânduri, în care oamenii sunt trataţi ca şi cobai, ca nişte simpli şobolani la mila altor oameni.

Iată câteva dintre cele mai elocvente exemple, care nu te vor face să crezi că oamenii sunt solidari între ei:

1. Operaţia care tratează nebunia – Doctorul Henry Cotton credea că infecţiile localizate erau cauzate de nebunie. După ce a devenit directorul un azil de nebuni în 1907, aceasta a început să implementeze o procedură pe care a numit-o „bacteorologie chirurgicală”. Acesta, împreună cu echipa lui de doctori, au efectuat mii de operaţii pe pacienţi, de cele mai multe ori fără consintamantul acestora.

La început, aceştia extrăgeau dintii şi amigdalele. Dacă nu era de ajuns, aceştia extrăgeau organele interne, care, credeau ei, cauzau problema. Acesta a crezut în metodelele sale atât de tare încât a efectuat procedurile şi pe el însuşi şi pe familia sa. Şi-a scot o parte din dinţi, şi din dintii soţiei sale, dar şi a celor doi fii.

Acesta a justificat moartea a 49 de pacienţi prin faptul că erau deja într-o stare avansată de nebunie, înainte de operaţii. Un investigator privat a descoperit că doctorul Cotton a exagerat total cu diagnosticele lui, dar şi cu rezultatele, mai ales că după moartea acestuia, nimeni nu i-a mai folosit metoda.

2. Operaţii vaginale fără anestezie – J. Marion Sims unul dintre pionerii americani în sfera ginecologiei, a condus un studiu intens pe mai multe sclave african americane în anul 1840. Studiul s-a întins pe o perioadă de trei ani, şi s-a concentrat pe a găsi leacul pentru o boală vaginală, care afectează zonă care leagă vaginul de vezică.

Singura problemă era faptul că acesta opera fără anestezie, iar una dintre sclavele implicate în studiu, a suferit chiar 30 de operaţii, până când acesta a reuşit să facă ceea ce trebuie. Acesta a condus mai multe experimente dubioase printre care şi să trateze copiii sclavi bolnavi de tifos printr-un aparat în care se făceau pantofii, încercând să le alinieze oasele craniene.

3. Ciuma bobonică accidentală – Richard Strong, a condus un experiment pe deţinuţii din Manila, pentru a găsi vaccinul perfect pentru holeră. Acesta le-a dat ciuma bubonică în loc de vaccin împotriva holerei, ceea ce a rezultat în moartea a 13 subiecţi.

În urma accidentului, Strong a stat în umbra timp ce câţiva ani, şi apoi a reuşit să mai conducă un experiment, de data asta pentru boala Beriberi. Unii dintre pacienţi au murit, în timp ce aceeia care au supravieţuit au fost compensaţi cu doar câteva pachete de ţigări.

4. Sclavi dozaţi cu apă fierbinte – în ceea ce poate fi descris mai bine că o formă de tortură decât un tratament, doctorul Walter Jones a recomandat apă fiartă pentru a vindeca pneumoniei în anii 1840. Acesta şi-a testat teoria pe un număr de sclavi care sufereau de aşa ceva, timp de mai multe luni.

Una dintre aceste traume, a fost suferită de un tânăr de 25 de ani, peste care s-a turnat foarte multă apă fierbinte, şi această operaţiune s-a repetat de mai multe ori pe zi. Acesta a spus că tratamentele sale au avut efect, deşi nu cred că ar fi vrut cineva să fie tratat în halul acesta.

5. Transplant de testicole – Leo Stanley, doctorul unei închisori din San Quentin a avut o teorie ciudată: acesta credea că bărbaţii care comit crime au un nivel scăzut de testosteron, şi că dacă acest nivel ar creşte, probabil că s-ar diminua şi comportamentul criminal.

Acesta a transferat testicolele unor criminali proaspăt executaţi în cei care încă trăiau. Problema era că acesta nu dispunea de atâtea testicole, pentru că nu se făceau atât de multe execuţii, aşa că a recurs la cele de la animale. Acesta a spus că a operat peste 600 de deţinuţi şi că operaţiile sale au avut succes.

6. Terapie şoc cu LSD pentru copii – Lauretta Bender este probabil una dintre cele mai cunoscute persoane pentru că a promovat un test care poate stabili abilităţile cognitive ale unui copil. Aceasta a administrat şocuri zilnice pe 98 de pacienţi, pentru a-i vindeca de schizofrenie infantilă.

Aceasta a raportat că şocurile au avut un foarte mare succes, şi că doar puţini copii au revenit la starea iniţială. Bender le-a dat copiilor şi doze foarte mari de LSD, câteodată pnetru săptămâni întregi la rând. Deşi nu a fost niciodată demonstrat, se pare că aceasta a primit fonduri pentru a conduce acest experiment de la programul notoriu MK-ULTRA, din cadrul CIA.

loading...