Cum să preveniți hipertensiunea arterială și să evitați un posibil accident vascular cerebral

Pe zi ce trece sunt din ce în ce mai mulți oameni cu hipertensiune arterială și este ceva grav caruia nu ii dam importanta dar pe care trebuie sa-l controlam. Acest lucru se datorează faptului că hipertensiunea arterială este declanșatorul unor boli precum accidentul vascular cerebral și insuficiența renală.

Sponsored links

Există câteva fructe care vă pot ajuta să preveniți hipertensiunea și să o reduceți. Dar amintiți-vă că vă vor ajuta doar dacă le luați zilnic. Dacă consumi unul dintre aceste fructe o dată la două luni, nu vei obține absolut nimic.

8 Fructe care previn accidentele vasculare cerebrale și hipertensiunea arterială

1- Rodiile

Rodiile sunt foarte sănătoase și le poți savura atât ca și suc cât și crude. Bea o cană de suc de rodii pe zi timp de patru săptămâni, iar asta te va ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Asigurați-vă că sucul nu conține zaharuri adăugate.

2- Kiwi

Kiwi conțin potasiu și vitamina C care sunt capabile să elimine radicalii liberi.

3- Piersici

Sponsored links

Feliile de piersici neîndulcite congelate pot fi o alternativă excelentă la piersicile proaspete și o opțiune excelentă pentru reducerea hipertensiunii arteriale. Trebuie doar să le decongelați sau să le adăugați în blender și să pregătiți un smoothie.

4- Pepene roșu

Conținutul său ridicat de apă este foarte benefic pentru persoanele cu hipertensiune arterială. De asemenea, conține aminoacizi, care previn apariția hipertensiunii arteriale, și L-citrulină, care poate ajuta la reglarea și reducerea tensiunii arteriale.

5- Banane

Bananele conțin o cantitate mare de potasiu care este asociat cu întărirea contracției inimii. Prin urmare, consumul acestui fruct va reduce tensiunea arterială mai rapid.

Sponsored links

6- Portocale

Consumul de portocale poate reduce tensiunea arterială. Efectele sale se văd dacă mâncați portocale timp de 2-4 săptămâni la rând.

7- Papaya

Este fructul preferat în rândul persoanelor cu hipertensiune arterială, deoarece conține potasiu și flavonoide care scad tensiunea arterială.

8- Roșii

Sponsored links

Roșiile conțin un carotenoid numit licopen care este asociat cu un risc mult redus de accident vascular cerebral. Un studiu a constatat că persoanele care aveau un nivel mai mare de licopen aveau cu 55% mai puține șanse de a avea un accident vascular cerebral.

Persoanele hipertensive trebuie să știe că, pe lângă consumul acestor fructe, trebuie să evite alte alimente precum sarea, uleiul și grăsimile, precum și să limiteze consumul de alcool și tutun.

Știți alte trucuri pentru a reduce hipertensiunea arterială?

Sponsored links