Este mult mai ușor să îți pui speranța în Dumnezeu decât în oameni

Poate că oamenii te rănesc, te dezamăgesc, te urăsc, te mint, te uită, dar Dumnezeu are grijă de inima ta și nu te va lăsa niciodată să te pierzi, să rătăcești în agonie sau în suferință.

Advertisement

De fiecare dată când ai fost trist, te-a alinat, de fiecare dată când ai plâns, te-a mângâiat. De fiecare dată când te-ai simțit la capătul puterilor, bolnav, neajutorat, îngrijorat…ți-ai dat seama că oamenii nu îți vor putea oferi niciodată ceea ce îți poate oferi Dumnezeu.
Și chiar dacă ai reușit să obții în viață tot ceea ce ți-ai dorit, mereu ai simțit că mai era nevoie de ceva, sințeai acel gol…
iar acel gol nu poate fi umplut decât cu Dumnezeu.

Și chiar dacă nu poți merge la Biserică în fiecare Duminică, roagă-te când poți, și chiar dacă uneori ești obosit, trist sau cuprins de deznădejde, roagă-te cum poți.
Uneori, un simplu “Mulțumesc, Doamne!” rostit sincer și curat, din toată inima, face cât toate rugăciunile din lume.

Nu spune lumii durerile tale, spune-le lui Dumnezeu. Lumea va ști doar unde să te rănească atunci când nu îi mai faci pe plac.
Ai încredere în planul pe care Dumnezeu îl are pentru tine. Chiar dacă în momentul ăsta nu înțelegi prea multe din ceea ce ți se întâmplă, vei vedea mai târziu că nimic nu a fost întâmplător, ci cu un scop.