Dovada că nu trebuie să-ți crezi niciodată ochii

Viziunea periferică face parte din câmpul vizual general, care este de aproximativ 190 de grade. Cu toate acestea, este departe de a fi perfectă și uneori ne determină să vedem lucruri care nu există cu adevărat. Am găsit o modalitate grozavă de a vă demonstra acest lucru.

Sponsored links

Tot ce trebuie să faceți este să vă concentrați pe cruce în centrul imaginii de mai jos, fără să vă uitați in alte părți. Veți observa cum viziunea dvs. periferică transformă fețele obișnuite ale oamenilor în cele ale „monștrilor”.

Fețele încep să se distorsioneze, nu? Și cu cât privim mai mult centrul imaginii, cu atât mai mare este distorsiunea. De ce se întâmplă asta? Vom explica totul pas cu pas.

Există o zonă a retinei noastre, care se numește pata galbenă. Conține cel mai mare număr de receptori din globul ocular, datorită căruia putem vedea mai clar o anumită zonă. Să numim această zonă principalul câmp vizual. Acoperă în jur de 10% din întreaga gamă a vederii noastre și arată pe ce se concentrează direct ochii noștri.

În acest caz, câmpul nostru vizual principal este gol; există doar o zonă întunecată cu o cruce albă. Creierul încearcă să preia informații din alte surse situate în afara câmpului principal – în acest caz, imaginile alternative din stânga și din dreapta. Aceste surse nu sunt foarte „fiabile”, iar creierul încearcă să le combine într-o singură imagine. De asemenea, încearcă să proceseze fotografiile într-o perioadă foarte scurtă de timp, deoarece imaginile se schimbă foarte repede. Ca urmare, capacitatea de a discerne fețele este pierdută, iar creierul pur și simplu unește diferite trăsături de la diferite fețe într-un singur întreg. Din această cauză, ajungem să vedem „monștri”!

Sponsored links

Sponsored links

SURSĂbrightside.me