Dispariția misterioasă a unui popor

Povestea bizară despre dispariția în masă a unui trib inuit.

Într-o noapte amară din noiembrie 1930, un vânător de blană canadian, epuizat, pe nume Joe Labelle, a căutat refugiu de frig și a dat peste unul dintre cele mai remarcabile mistere ale istoriei. Satul inuit de pe malul lacului Anjikuni, pe care Labelle îl mai vizitase de-a lungul călătoriilor sale, dispăruse fără urmă.

Sponsored links

Trecând cu greu prin zăpada proaspătă, Labelle s-a apropiat cu atenție de satul tăcut în căutarea unui adăpost. Acesta a văzut o oală pe foc, din care încă ieșeau aburi, sub cerul nopții. În mod clar, gândi Labelle, trebuia să fie cineva prin preajmă.

Întregul sat a dispărut!

Căutând mai departe, Labelle a verificat colibele și a găsit îmbrăcăminte și mâncare (două lucruri pe care cu siguranță nu le-ai lăsa în urmă dacă ai abandona un sat), ambele în cantități suficient de mari pentru ca inuiților sa le ajungă toată iarna. Și totuși, Labelle nu a dat peste nimeni; și mai mult, nicio urmă de pași nu zăcea în zăpadă.

Îngrozit, Labelle s-a îndreptat către cel mai apropiat birou de telegrafie unde, grav degerat, a trimis un mesaj poliției montate din Canada pentru ajutor.

Sponsored links

La sosire, au cercetat amănunțit satul și au făcut o descoperire înfiorătoare. La cimitirul satului, fiecare mormânt fusese golit.

Mai târziu, o haită întreagă de câini de sanie, care murise de foame, a fost găsită dincolo de sat, fiind îngropată în zăpadă.

Pentru a adăuga mister, cei de care trăiau pe munte au spus că au văzut o lumină albastră în acea noapte, prea artificială pentru a fi aurora boreală, pulsând la orizont înainte de a se estompa în întuneric.

În ciuda numeroaselor investigații, cei 2.000 de inuiți nu au mai fost văzuți niciodată, iar misterul dispariției, cel mai probabil nu va fi rezolvat niciodată.

Sponsored links

Sponsored links