Detoxifierea ficatului – Consumă aceste 10 alimente pentru a-ți curăța ficatul în mod natural

Atunci când mâncăm în exces, când consumăm alimente procesate sau prăjite și de fiecare dată când suntem expuși la poluanți din mediu sau la stres, ficatul devine suprasolicitat și supraîncărcat. Când ficatul este suprasolicitat, nu poate procesa toxinele și grăsimile într-un mod eficient. Există multe alimente care pot ajuta la curățarea ficatului în mod natural prin stimularea capacității sale naturale de a curăța deșeurile toxice din organism.

Sponsored links

BENEFICII DETOXIFIERII FICATULUI:

Curățarea ficatului susține sistemul imunitar al organismului, ceea ce ajută la prevenirea diferitelor boli care pot afecta organismul.

Reduce colesterolul rău și asta deoarece curățarea ficatului ajută la inhibarea pietrelor hepatice, ceea ce ajută să nu se formeze pietre în vezica biliară.

Curățarea ficatului de toxine ajută la creșterea energiei organismului, iar nutrienții importanți ajung în toate părțile corpului, ceea ce crește nivelul de energie.

Curățarea ficatului de toxine ajută la protejarea pielii de expunerea la pastile și vezicule pe care le poate infecta și, de asemenea, ajută la prevenirea semnelor de îmbătrânire care apar odată cu vârsta.

Alimente benefice pentru curățarea ficatului:

1. Lămâi și lime

Sponsored links

Aceste citrice conțin cantități foarte mari de vitamina C, care ajută organismul să sintetizeze materiale toxice în substanțe care pot fi absorbite de apă. Consumul de suc proaspăt stors de lămâie sau de lime verde amestecat cu apă dimineața ajută la stimularea ficatului.

2. Turmeric

Condimentul preferat al ficatului. Încearcă să adaugi puțin din această pudră detoxifiantă în următoarea ta tocană de linte sau în felul tău preferat de mâncare cu legume, pentru a-ți reface instantaneu ficatul. Turmericul ajută la detoxifierea ficatului, ajutând enzimele care elimină în mod activ agenții cancerigeni dietetici.

3. Sfeclă și morcovi

Morcovii sunt bogati in glutation, o proteina care ajută la detoxifierea ficatului. Ambele sunt extrem de bogate în flavonoide din plante și beta-caroten. Consumul de sfeclă și morcovi poate ajuta la stimularea și îmbunătățirea funcției hepatice generale.

Sponsored links

4. Usturoi

Usturoiul este bogat în sulf, care activează enzimele hepatice și ajută organismul să elimine toxinele. De asemenea, usturoiul conține cantități mari de alicină și seleniu, doi compuși naturali care ajută și la curățarea ficatului.

5. Legume cu frunze verzi

Legumele verzi sunt extrem de bogate în clorofilă din plante care absoarbe toxinele din mediu, cresc producția de bilă și neutralizează metalele grele, substanțele chimice și pesticidele, ceea ce reduce sarcina asupra ficatului.

6. Grapefruit

Sponsored links

Bogat atât în ​​vitamina C, cât și în antioxidanți, grapefruitul crește procesele naturale de curățare a ficatului. Un pahar mic de suc de grapefruit proaspăt stors va ajuta la creșterea producției de enzime de detoxifiere a ficatului care ajută la eliminarea agenților cancerigeni și a altor toxine.

7. Mere

Bogate în pectină, merele dețin constituenții chimici necesari organismului pentru curățarea și eliberarea toxinelor din tractul digestiv. Acest lucru, la rândul său, face mai ușor pentru ficat să gestioneze încărcătura toxică în timpul procesului de curățare.

8. Ulei de măsline

Uleiurile organice presate la rece precum cel de măsline, cânepă și semințe de in sunt excelente pentru ficat, atunci când sunt utilizate cu moderație. Ele ajută organismul prin furnizarea unei baze lipidice care poate absorbi toxinele dăunătoare din organism. În acest fel, elimină o parte din povara ficatului în ceea ce privește supraîncărcarea toxică de care suferim mulți dintre noi.

9. Legume crucifere

Consumul de broccoli și conopidă va crește cantitatea de glucozinolat din organism, adăugând la producția de enzime în ficat. Aceste enzime naturale ajută la eliminarea substanțelor cancerigene și a altor toxine din corpul nostru, ceea ce poate reduce semnificativ riscurile asociate cu cancerul.

10. Varză

La fel ca și broccoli și conopida, consumul de varză ajută la stimularea activării a două enzime esențiale de detoxifiere a ficatului care ajută la eliminarea toxinelor. Încercați să mâncați mai mult kimchi, salată de varză, supă de varză și varză murată.

Sponsored links

NOTĂ:

Aceste informații sunt furnizate doar în scopuri generale și educaționale și nu constituie niciun sfat juridic, medical sau de altă natură profesională.

Niciuna dintre informațiile de mai sus nu înlocuiește un diagnostic și un tratament oferit de către medicul dumneavoastră. Cereți întotdeauna sfatul medicului dumneavoastră înainte de a începe orice nouă dietă sau tratament.

Dacă aveți sau bănuiți că aveți o problemă medicală, contactați medicul de familie.

Sponsored links