De ce unele mame nu se îndrăgostesc de copiii lor imediat

Deși a avea un copil este un moment extrem de fericit, aproximativ 20% dintre proaspetele mămici și tătici nu simt acea legătură specială cu nou-născutul lor în momentul în care îl văd pentru prima dată. Dar nu există niciun motiv să te simți vinovată pentru asta, pentru că uneori este nevoie de puțin timp să te adaptezi la această nouă situație.

Sponsored links

Noi vrem să vă spunem mai multe despre posibilele motive pentru care unele mame nu pot simți scânteia instantanee atunci când privesc copilul pe care abia l-au născut.

Nu mai este aceeași persoană care era înainte.

Adevărul uneori dificil de suportat ar putea să o lovească pe femeia care tocmai a născut, și să conștientizeze că vechea sa viață a dispărut în momentul în care și-a adus copilul pe lume. Acum este mamă, iar asta îi schimbă relația cu ceilalți, identitatea și viitorul său. Ea se poate simți pierdută și copleșită de frică, deoarece s-a schimbat foarte mult datorită acestui eveniment.

S-ar putea să se confrunte cu starea de baby blues.

Sponsored links

Starea Baby blues este atunci când femeile se simt deprimate și triste după ce au născut, iar aproximativ 4 din 5 mame au baby blues. De obicei durează până la 2 săptămâni, dar dacă durează mai mult, poate fi un semn de depresie postpartum și ar trebui să se discute cu un medic despre asta. Baby blues poate fi cauzat de schimbările hormonale extreme din corpul său care pregătește mămica să aibă grijă de micuții săi. Ar putea fi cauzată și de schimbări majore în rutină și stilul de viață, cum ar fi imposibilitatea de a dormi regulat din cauza noului născut.

Este afectată de ceea ce se întâmplă în timpul și după naștere.

Unele mame au nevoie de mai mult timp pentru a se recupera după durerea și epuizarea nașterii. Acest lucru este valabil mai ales pentru mamele care nasc pentru prima dată și pentru cele care au avut o naștere prelungită și dificilă. Femeile care au avut o cezariana sau au născut prematur sau bebelusi care au avut nevoie de o interventie chirurgicală imediată pot pierde, de asemenea, șansa de a simți instantanue iubirea, deoarece au fost sepaate de nou-nascutii lor.

Problemele de dinainte de a naște ar putea fi cauza

Sponsored links

Mamele de nou-născuți care au antecedente de depresie, boli mintale, pierderi de sarcină sau abuz pot întâmpina greu să se îndrăgostească imediat de copiii lor. Unii pot suferi chiar de traume după naștere. De fapt, un studiu a constatat că până la 4% dintre femei dezvoltă tulburare de stres posttraumatic (PTSD) după naștere.

Așteptările lor sunt complet diferite de realitate.

Viitoarele mame au așteptări când vine vorba de a da naștere, dar experiența reală în sine poate intra în conflict cu aceste așteptări, mai ales dacă au existat complicații. De exemplu, s-ar putea simți vinovate și ca un eșec dacă ar fi trebuit să facă o cezariană pentru că au crezut că ar fi trebuit să nască natural, nu cu ajutorul medicului. Aceste sentimente negative ar putea întârzia afecțiunea maternă.

Dar și legătura lentă mamă-bebeluș este perfect normală.

Sponsored links

Iată ce au declarat că au simțit unele mămici imediat după ce au născut:

  • Soacra mea pare mai încântată și îndrăgostită de fiul meu decât mine… și aproape că mă face să simt că nu sunt o mamă bună pentru că se pare că nu îl iubesc la fel de mult ca ea.
  • Cred că mass-media și percepția publicului ne-au făcut să credem că trebuie să ne simțim într-un fel anume atunci când se nasc copiii noștri.
  • M-am îndrăgostit la prima vedere de primul meu născut, dar nu și de cel de-al doilea (lucru pe care rar îl spun cuiva pentru că încă mă simt vinovată!). Treceam printr-o perioadă grea în general când s-a născut al doilea copil al meu, iar nașterea lui a fost traumatizantă pentru mine, așa că poate acesta este motivul.
  • Mi-a luat 3-5 luni bune pentru a simți acea legătură. Când sunt nou-născuți și doar un mic ghemotoc neajutorat, ai grijă de ei din obligație. Odată ce am început să am zâmbete și interacțiune, m-am îndrăgostit de bebelușul meu.
  • Mi-aș dori să fie ceva despre care s-a vorbit mai mult. Sarcina este grea, nașterea este grea, iar postpartum este greu! Fizic, emoțional… pur și simplu este foarte greu! Vă rugăm să vă acordați răbdare, toate relațiile necesită timp pentru a se dezvolta într-o formă solidă și durabilă – chiar și aceasta!

Tu te-ai îndrăgostit la prima vedere de copilul tău? Dacă nu, când ai simțit prima dată acea explozie de dragoste pentru el?

Sponsored links