De ce trebuie să vă spălați doar 3 părți ale corpului, conform unui studiu

Unii consideră că un duș dimineața este o bună modalitate de a se reîmprospăta, revigora și de a începe ziua, în timp ce alții văd dușul noaptea ca pe o modalitate de relaxare. Cu toate acestea, știința nu este de acord cu această practică. Dermatologul Sandy Skotnicki, MD. recomandă să faceți duș mai puțin regulat și să vă spălați doar 3 părți ale corpului.

Sponsored links

Noi am căutat mai multe informații despre această metodă de îmbăiere aprobată de știință pentru a vă împărtăși cât de des ar trebui să faceți duș și care sunt singurele 3 părți ale corpului pe care trebuie să le spălați.

Nu este o idee bună să faci dușuri dese

Dușul prea des poate să-i facă pielii mai mult rău decât bine. De exemplu, îți poate usca pielea, mai ales dacă folosești un ged de duș exfoliant sau săpun. Mai mult, puteți epuiza uleiurile, lipidele și bacteriile importante care vă ajută pielea să reziste inflamației, să mențină o textură netedă și să-și întărească bariera protectoare.

Cât de des ar trebui să faci duș

Potrivit Dr. Chris, medicul rezident al ITV This Morning, este rău să faci duș în fiecare zi, deoarece practic îndepărtezi bacteriile prietenoase care trăiesc pe piele. Încă un lucru ce ar trebui știut este acela că dușurile zilnice nu sunt doar dăunătoare pentru piele, ci și pentru păr. Dr. Angela Lamb crede că spălare excesivă a părului îl poate usca și îi poate șterge culoarea. Prin urmare, mulți dermatologi recomandă să faci duș o dată la două zile, sau de 2 până la 3 ori pe săptămână, iar Dr. Niket Sonpal MD spune că ideal ar fi să ne spălăm părul o dată la două zile sau chiar mai rar.

Sponsored links

1. Ar trebui să acordați prioritate axilelor

Spălarea corpului din cap până în picioare cu apă și săpun poate cauza probleme ale pielii. Cu toate acestea, este esențial să se mențină o igienă temeinică în zona axilelor. Dr. Sandy Skotnicki recomandă o rutină de duș în 3 pași care include spălarea axilelor în loc să faceți duș zilnic pentru a evita probleme precum eczema.

2. Ar trebui să prioritizați zona inghinală

Un alt dezavantaj al spălării zilnice a întregului corp poate fi apaiția problemelor cauzate de dușul cu apă care conține sare și substanțe chimice precum clor, fluor și pesticide. Prin urmare, curățarea zonei inghinale și a celorlalte 2 părți ale corpului poate fi suficientă. Zona inghinală, ca și axilele, sunt mai predispuse la creșterea părului încarnat și la creșterea ciupercilor. Pentru a evita infecția, trebuie să spălați zilnic această parte intimă a corpului.

3. Ar trebui să acordați prioritate picioarelor

Sponsored links

Spălarea picioarelor este o parte importantă a rutinei de duș în 3 pași, recomandată de dermatolog, deoarece picioarele tale acumulează murdărie dacă ești desculț și reține umezeală care generează bacterii dacă purtați des șosete sau pantofi.

Ați încercat vreodată metoda de duș în 3 părți ale corpului? Ai lua-o în considerare vreodată? Spune-ne în comentarii.

Sponsored links