De ce este bine să îți clătești gura cu apă cu sare în fiecare zi?

Gargara cu apă sărată este un remediu care poate fi făcut acasă, simplu, sigur și accesibil.

Sponsored links

Sunt utilizate cel mai adesea pentru durerile de gât, infecțiile respiratorii virale, cum ar fi răceala, sau infecțiile sinusurilor. De asemenea, pot ajuta în cazul alergiilor sau a altor probleme ușoare. Gargara cu apă sărată poate fi eficientă atât pentru ameliorarea infecțiilor, cât și pentru prevenirea agravării acestora.

A face gargara cu apă sărată este destul de usor. Necesită doar două ingrediente – apă și sare. Este nevoie de foarte puțin timp pentru a face și a aplica acest remediu și este complet sigur de utilizat și pentru copiii de peste 6 ani (și pentru oricine poate face gargară cu ușurință).

Deoarece este, de asemenea, un remediu destul de natural, accesibil și convenabil, este considerat un tratament standard ce poate fi făcut acasă pentru unele afecțiuni. Să aruncăm o privire la cum să faci o gargară cu apă sărată, beneficiile acesteia și multe altele.

De ce ar trebui să folosesc o gargară cu apă sărată?

Gargara cu apă sărată a devenit un mod cunoscut de tratare a afecțiunilor minore. De asemenea, au fost folosite cu succes ca tratamente alternative încă de dinainte de medicina modernă.

Cercetătorii și medicina modernă susțin și astăzi gargara cu apă sărată ca o abordare eficientă pentru anumite probleme ușoare de sănătate.

Sponsored links

S-a dovedit științific că ajută la extragerea apei din țesuturile bucale, creând în același timp o barieră de sare care împiedică apa și agenții patogeni nocivi să intre înapoi înăuntru.

Acest lucru face ca gargara cu apă sărată să fie capabilă să blocheze virușii și bacteriile, reducând șansa de infecții în gură și gât și pentru ameliorarea inflamației în anumite cazuri. Acestea includ:

Durere de gât

Deși sunt remedii foarte vechi de casă, gargara cu apă sărată este încă recomandată de medici pentru durerile de gât în ​​medii clinice, a menționat într-o anchetă clinică din 2011 .

Sunt eficiente în special pentru răceli sau gripe care provoacă o ușoară durere în gât – dar pot ameliora mai bine durerile severe de gât cu ajutorul acetaminofenului (Tylenol) sau ibuprofenului (Advil).

Infecții ale sinusurilor și ale căilor respiratorii

Studiile arată, de asemenea, că apa sărată poate ajuta la reducerea severității infecției, fie că este de la o infecție virală sau bacteriană. Aceasta include:

Sponsored links

  • răceli
  • gripă
  • streptococ
  • mononucleoză

Metodele nemedicale de prevenire a gripei au constatat că gargarele cu apă sărată au fost poate chiar mai eficiente pentru prevenirea reinfectării decât vaccinările împotriva gripei. Adică atunci când subiecții erau în contact cu destul de mulți oameni.

Alergiile

Deoarece inflamația gâtului poate apărea și în cazul anumitor alergii – cum ar fi polenul sau părul de câine și pisică – gargara cu apă sărată poate ajuta, de asemenea, la simptomele incomode ale durerii în gât din cauza reacțiilor alergice.

Sănătate dentară

Apa sărată poate extrage apa și bacteriile în timp ce protejează gingiile, așa că gargara poate fi eficientă pentru îmbunătățirea sănătății gingiilor și dentare. Gargara poate ajuta, de asemenea, la prevenirea gingivitei, parodontitei și a cariilor.

O evaluare din 2010 a constatat că utilizarea zilnică a gargarelor cu apă sărată a ajutat la scăderea numărului de bacterii dăunătoare care se găsesc în salivă.

Afte

În același mod cum acționează în cazul durerilor de gât, gargara cu apă sărată ar putea atenua afte, cunoscute și sub denumirea de ulcere bucale. Ele pot face acest lucru prin ameliorarea durerii și inflamației cauzate de aceste răni.

Sponsored links

Cele mai bune moduri de a face gargară cu apă sărată

A face gargara cu apă sărată acasă este foarte ușor și simplu. Poate fi făcută de către adulții de toate vârstele și copiii cu vârsta de peste 6 ani. Excepție ar fi copiii sub 6 ani și toți cei cărora le este greu să facă gargară.

Cum se prepară apa cu sare

Amestecați aproximativ 1/4 până la 1/2 linguriță de sare la un pahar de apă.

Ar fi bine ca apa să fie călduță, deoarece căldura poate ușura mai mult durerea în gât decât cea rece. De asemenea, este, în general, mai plăcut. Dar dacă preferați apa rece, aceasta nu va interfera cu eficacitatea remediului.

Apa caldă poate ajuta, de asemenea, să se dizolve mai ușor în apă. O mai bună dizolvare a sării ar putea fi ideală dacă utilizați săruri de mare grosiere sau săruri cușer în loc de săruri mai fine iodate sau de masă. Puteti folosi orice tip de sare pentru gargara cu apa sărată.

Cum se face

Fă gargară cu apă în spatele gâtului, atâta timp cât te descurci. Apoi, amestecați apa în jurul gurii și dinților. Se recomandă să o scuipați într-o chiuvetă când ați terminat.

În cazul infecțiilor, scuiparea apei sărate este considerată mai bună opțiune pentru a ține la distanță infecția.

Se recomandă gargara de cel puțin două ori pe zi. De asemenea, puteți face gargara de mai multe ori pe zi, deoarece nu are efect negativ.

Sponsored links

Dacă doriți să îmbunătățiți gustul, încercați să adăugați:

  • miere
  • lămâie
  • usturoi
  • ierburi pentru răceala și gripă

Pentru copiii de peste 6 ani și adulți, gargara cu apă sărată pot fi un remediu grozav și de succes la domiciliu.

Gargara este susținută în special de medici și clinicieni ca modalitate de a ajuta în cazul durerilor și a inflamației gâtului. Ca un bonus suplimentar, ar putea ajuta, de asemenea, la prevenirea și ameliorarea anumitor infecții orale bacteriene și virale, răceli, gripe și faringite streptococice.

Gargara cu apă sărată ar putea fi, de asemenea, de ajutor pentru alergii, afte și pentru îmbunătățirea sănătății bucale. De asemenea, sunt foarte ușor de preparat acasă.

Sponsored links