De ce trebuie să beți oțet de mere în fiecare dimineață, conform științei

Mulți oameni spun despre beneficiile medicinale ale oțetului că ar fi un „remediu popular antic”. Însă au fost publicate multe cercetări medicale care demonstrează eficiența oțetului de mere în ameliorarea multor probleme de sănătate – inclusiv obezitatea, hipertensiunea arterială și altele.

Sponsored links

Iată 10 motive pentru care trebuie să beți oțet de mere în fiecare dimineață:

1. NIVELURI MAI MICI DE ZAHĂR ÎN SÂNGE

Cea mai puternică utilizare a oțetului de mere este că scade nivelul zahărului din sânge. De fapt, consumul acestui tip de oțet este cunoscut pentru faptul că ajută pacienții cu diabet zaharat de tip 2. Într-un studiu anume, consumul de oțet de mere a scăzut glicemia cu 19 până la 34 la sută după ce mâncați o masă bogată în carbohidrați.

2. VĂ AJUTĂ SĂ VĂ SIMȚIȚI SĂTUL

Cercetările au arătat că consumul de oțet poate crește senzația de sațietate sau de plin. Desigur, acest lucru face posibilă consumarea a mai puține alimente – și mai puține calorii. La rândul său, consumul prelungit de oțet de mere poate duce la pierderea în greutate. Într-un studiu, persoanele care au luat oțet de mere au consumat cu 200 până la 275 de calorii mai puțin pe o perioadă de 24 de ore.

3. REDUCE RISCUL APARIȚIEI BOLILOR INIMII

Bolile cardiovasculare – de ex. boli de inimă și accident vascular cerebral – sunt principalele cauze de deces la nivel global. Se crede că oțetul reduce colesterolul LDL, un tip de colesterol „rău” care provoacă acumularea plăcii în artere. Acidul clorogenic, un antioxidant din oțet, previne oxidarea particulelor de colesterol, ceea ce explică mecanismul prin care produsul poate reduce riscul bolilor de inimă.

4. OMOARĂ BACTERIILE NESĂNĂTOASE

Proprietățile antibacteriene ale oțetului sunt motivul pentru care produsul este utilizat ca și conservant alimentar. Mai mult, oțetul a fost, de asemenea, utilizat pentru curățarea și dezinfectarea unei varietăți de afecțiuni – inclusiv infecții ale urechii, păduchi, negi și ciuperci ale unghiilor. Zvonurile spun că Hipocrate, medicul grec antic, a folosit oțet pentru curățarea rănilor în urmă cu peste 2.000 de ani. Pur și simplu, oțetul de mere poate fi folosit ca agent anti-bacterian în mai multe moduri diferite.

5. VINDECĂ DUREREA DE GÂT

Durerile de gât sunt o pacoste, dar cercetările au arătat că oțetul de mere poate ajuta la eradicarea germenilor care le cauzează. Ca un lichid puternic care ucide germenii, oțetul poate elimina infecția care provoacă durere în gât la începutul procesului. Pur și simplu faceți gargară cu o soluție din jumătate de ceașcă de oțet de mere cu jumătate de ceașcă de apă caldă, atunci când începeți să simțiți mâncărime și o ușoară durere în gât.

6. POATE PREVENI INDIGESTIA

Înlăturarea indigestiei este ușoară prin obiceiul de a bea un amestec simplu de oțet de mere înainte de a mânca. Pentru a pune în aplicare acest remediu, amestecați pur și simplu o linguriță de miere și o linguriță de oțet de mere într-un pahar cu apă caldă. Bea acest amestec cu o jumătate de oră înainte de a mânca.

7. POATE ELIMINA CONGESTIA NAZALĂ

Data viitoare când aveți nasul înfundat, apelați la sticla cu oțet de mere. Datorită conținutului ridicat de potasiu din oțetul de mere, oțetul poate subția mucusul care se acumulează în căile nazale. Pur și simplu amestecați o linguriță de oțet de mere într-un pahar cu apă rece și beți.

8. POATE ELIMINA MĂTREAȚA

Dr. Oz recomandă oțet de mere ca tratament pentru mătreață, deoarece produsul modifică nivelul pH-ului scalpului. Această interacțiune chimică face mai dificilă creșterea drojdiei, care la rândul său poate elimina producția de mătreață. Se amestecă un sfert de cană de oțet de mere cu un sfert de cană de apă și se pulverizează pe scalp. Înfășurați capul într-un prosop timp de 15 minute până la o oră și apoi spălați-vă. Procesul trebuie repetat de două ori pe săptămână pentru rezultate optime.

9. POATE ELIMINA ACNEEA

După cum am menționat, oțetul de mere este un puternic anti-bacterian. Această proprietate poate fi aplicată în beneficiul tenului. Acizii specifici din acesta, cum ar fi acizii malici și lactici, ajută la exfoliere și la înmuierea pielii, ceea ce, la rândul său, reduce efectul de roșeață al acneei, echilibrând în același timp nivelurile de pH ale pielii.

Sponsored links