De ce toarce pisica ta? Acestea sunt cele 6 motive pentru care blănosul tău scoate acel sunet/vibrație

Dacă sunteți stăpân de pisică, probabil că sunteți familiarizat cu murmurul liniștitor și ritmic al torsului pisicii dumneavoastră în timp ce doarme ​​în soarele după-amiezii sau se cuibărește în poală pentru o îmbrățișare.

Sponsored links

Pisicile torc cu un model constant și o frecvență între 25 și 150 de herți, suficient de tare pentru ca oamenii să audă și să simtă vibrațiile torsului.

Majoritatea oamenilor asociază torsul cu sentimente de plăcere și mulțumire, dar pisicile torc de fapt din mai multe motive, inclusiv pentru a calma durerea sau pentru a comunica cu alte pisici.

Iată șase motive pentru care pisicile torc.

1. Pisica ta este fericită

Torsul este adesea un mod al pisicii de a spune că îi place să fie atinsă și că vrea mai mult, spune un medic veterinar.

Sponsored links

De asemenea, pisica ta ar putea toarce în timp ce mănâncă sau bea pentru a-și exprima sentimentele de fericire și împlinire.

2. Ca o modalitate de a comunica cu pisoii ei

Pisicile încep să toarcă când au doar câteva zile, ca o modalitate de a comunica și de a se conecta cu mamele lor.

„Mama comunică cu pisoii ei din ziua nașterii, iar pisoii comunică înapoi cu mama torcând după ce au câteva zile”, spune veterinarul.

Sponsored links

Deoarece pisoii se nasc fără auz și fără vedere, vibrațiile de la torsul unei mame pisici îi pot ajuta pe pisoi să se hrănească.

3. Pisica ta este stresată

În timp ce torsul este cel mai frecvent asociat cu o expresie a fericirii pisicii, pisica ta poate toarce și când este stresată sau anxioasă, cum ar fi atunci când merge la medicul veterinar. Dacă pisica ta este nervoasă, torsul poate fi o modalitate prin care ea se poate simți mai în siguranță și se poate calma.

Există câteva moduri prin care poți să-ți dai seama dacă pisica ta toarce din cauza anxietății:

Sponsored links

Un tors anxios poate avea un ton puțin mai înalt decât un tors de mulțumire.
Torsul este asociat cu gâfâitul sau arătarea dinților
În unele cazuri, cum ar fi atunci când este stresată, torsul pare a fi intenționat, în timp ce în cazuri precum exprimarea mulțumirii, torsul este mai mult o reacție automată.

4. Pentru a se vindeca singură și a calma durerea

Unele pisici torc în timpul travaliului sau când sunt rănite. În aceste cazuri, cercetătorii spun că torsul ajută la ameliorarea durerii și la reglarea respirației.

În plus, vibrația de joasă frecvență produsă de tors poate stimula de fapt vindecarea, spune, în special a oaselor și a tendoanelor.

Sponsored links

De fapt, vibrațiile de joasă frecvență, similare cu vibrațiile create de pisici atunci când torc, au fost folosite la oameni pentru a stimula creșterea oaselor și pentru a dezvolta forța musculară.

  • Vindecă oasele și rănile
  • Construiesc mușchi și repară tendoanele
  • Ușurează respirația
  • Reduce durerea și umflarea
    Acest lucru ar putea explica de ce pisicile sunt capabile să supraviețuiască căderilor din locuri înalte și tind să aibă mai puține complicații după operații decât câinii.

5. Pentru a saluta alte pisici

Pisica ta ar putea toarce și când vede o altă pisică familiară ca o modalitate de a o saluta.

Ceeea ce comunică ele nu este încă clar pentru oamenii de știință, dar ar putea fi o modalitate de a o face pe cealaltă pisică să știe că este prietenoasă și abordabilă și de a transmite mesajul că nu reprezintă o amenințare.

Sponsored links

6. Pisica ta vrea ceva de la tine

 

Torsul poate fi, de asemenea, o modalitate prin care o pisică își exprime anumite nevoi îngrijitorilor săi umani, cum ar fi senzația de foame și dorința de mâncare. Torsul ca mijloc de a primi ceva de la stăpânul său tinde să aibă un ton mai înalt și să sune mai urgent în comparație cu alte tipuri de tors.

Potrivit cercetătorilor, oamenii sunt mai predispuși să reacționeze la acest tip de tors urgent, solicitant. Un studiu din 2009 a efectuat redări de tors de la 10 pisici înregistrate în ambele contexte de solicitare, cu strigăte care însoțesc torsul și în contexte de non-solicitare. Cei 50 de participanți umani au considerat torsul de solicitare mai urgent și mai puțin plăcute.

Sponsored links

Pisicile toarcă din mai multe motive, inclusiv pentru a-și exprima mulțumirea, pentru a comunica cu alte pisici sau animale de companie și pentru a se autocalma în perioadele de stres sau răni.

Unele pisici vor produce un tors mai ascuțit și mai urgent atunci când vor ceva de la stăpânii lor umani, cum ar fi mâncarea.

Oricare ar fi motivul, de obicei puteți spune în funcție de context.

Pisica ta toarce des? Când ai observatcă toarce cel mai intens?

Blănoasa mea toarce după ce îi pun o porție bună de carne de pui, cred că e felul ei de a spune: Mulțumesc! 🙂

Sponsored links