De ce stă pisica pe tine? 6 Motive

Te-ai întrebat vreodată „De ce stau pisicile pe tine?” De la nevoi de bază, cum ar fi siguranța, la motive mai obscure, cum ar fi materialul vestimentar, iată de ce pisicile stau pe tine. “Perioadele în care sunt liberă nu ar fi la fel pentru mine fără o pufoșenie care toarce în brațele mele. Una dintre cele mai mari bucurii de a trăi cu pisici este atunci când una dintre ele alege să stea pe mine. Acest timp special este bun pentru mine, deoarece îmi scade tensiunea arterială și este bun și pentru pisica mea, deoarece îndeplinește unele dintre nevoile ei. Totuși, nu toate pisicile stau pe stăpânii lor.

Sponsored links

Fiecare pisică este unică”, spune Marilyn Krieger, consultant certificat pentru comportamentul pisicilor (CCBC), cu sediul în Redwood City, California și autor al cărții Naughty No More! În general, pisicile caută câteva nevoi de bază atunci când stau pe un om. Există și alți factori care determină pisicile să stea pe tine, cum ar fi hainele tale. Să vedem câteva răspunsuri la „De ce stau pisicile pe tine?”

1. De ce stau pisicile pe tine? Ești cald!

Pisicilor le place căldura, iar corpurile oamenilor sunt în general calde, spune Marilyn. Atunci când pisica ta are nevoie de căldură, se va așeza pe tine.

2. De ce stau pisicile pe tine? Ele simt nevoia de conexiune.

Pisicile se atașează de oamenii care le plac și caută legătură cu oamenii lor preferați. Uneori caută să se mângâie, pentru că știu că oamenii deseori mângâie pisica atunci când aceasta este în brațele lor. Mângâierea seamănă cu îngrijirea mamei lor, astfel încât majoritatea pisicilor adoră să primească mângâieri de la oamenii lor preferați. Unele pisici “frământă”, în timp ce stau în brațele cuiva. Când frământă, își simulează zilele din copilărie când le făceau asta mamelor lor pentru a stimula fluxul de lapte. „Poate fi un comportament reconfortant de sine, la fel ca torsul”, spune Marilyn.

3. De ce stau pisicile pe tine? Le face să se simtă în siguranță!

Unul dintre răspunsurile la „De ce stau pisicile pe tine?” este că unele pisici se simt mai în siguranță când sunt pe persoana lor preferată, spune Marilyn.

4. De ce stau pisicile pe tine? Mirosul tău

Dacă ai un halat de baie care miroase ca tine, pisica ta s-ar putea să stea pe el, indiferent dacă îl porți sau nu, spune Marilyn. Și dacă ați fost la un adăpost pentru animale, pisica dvs. ar putea detecta o mulțime de alte mirosuri de animale și vă va evita o perioadă. Nu o luați personal, e ceva normal.

Sponsored links

5. De ce stau pisicile pe tine? Hainele tale contează!

Marilyn, care are trei pisici, a observat că pisicile ei nu au stat pe ea atunci când purta o jachetă impermeabilă. Soțul meu, Mark, a observat că, atunci când își îmbracă halatul de baie moale, pisica noastră Maddie, care de obicei stă pe mine, stă pe el în schimb.

Am descoperit diferența pe care o poate face textura hainelor atunci când a venit în cele din urmă o pisică sălbatică pe care am ajutat-o și am avut grijă de ea aproximativ un an și mi s-a așezat în poală când eram îmbrăcată cu o jachetă moale din lână. Prima dată când am încercat să o mângâi, ea m-a zgâriat. Dar, în cele din urmă, m-a lăsat să o mângâi. Apoi a început să stea lângă mine pe o bancă de masă de picnic și treptat a început să mă lase să o mângâi în timp ce stătea lângă mine. Apoi, într-o zi rece, ea s-a lipit de puloverul meu de lână și, spre uimirea mea, a urcat în brațele mele.

Pisicile vor să se simtă confortabil și încălzite.

6. De ce stau pisicile pe tine? Pentru a arăta încredere.

„Chiar trebuie să aibă încredere în tine să stea pe tine”, spune Marilyn. Ea subliniază importanța de a nu obliga o pisică să-ți stea în brațe și de a da pisicii posibilitatea de a pleca. „Când le oferiți acea alegere de a sta sau nu în brațe și de a pleca când vor, ele devin mai încrezătoare în voi.”

Sponsored links