De ce sărbătorirea zilei de naștere a copiilor este atât de importantă, potrivit unui studiu

Când se apropie ziua de naștere a unui copil, unii părinți adesea se entuziasmează și se pregătesc din timp pentru a sărbători ocazia. Există însă și părinți care preferă să economisească toate cheltuielile pe care le presupune o petrecere a unei zile de naștere și decid să nu organizeze nimic. A face acest lucru nu este tocmai indicat.

Sponsored links

Vrem să vă împărtășim acest articol care vorbește despre importanța sărbătoririi zilei de naștere a celor mici și încurajează părinții să nu piardă din vedere sentimentul lor de bucurie.

A avea sau a nu avea o petrecere

De ce sărbătorirea aniversării copiilor este atât de importantă, potrivit unui studiu

Da, vremurile s-au schimbat. Ceea ce obișnuiam să considerăm o simplă sărbătoare a zilei de naștere a devenit acum dezvoltarea unei întregi petreceri tematice, cu peste 50 de invitați, mese cu bomboane personalizate și decorațiuni scumpe, care probabil vor ajunge în coșul de gunoi. Cu toate acestea, Dr. Jacqueline Woolley susține importanța sărbătoririi zilei de naștere într-un mod semnificativ, deoarece copiii, ca și adulții, caută explicații pentru evenimentele personale.

Importanța sărbătoririi unei zile de naștere

Sponsored links

De ce sărbătorirea aniversării copiilor este atât de importantă, potrivit unui studiu

Dr. Woolley a realizat un studiu între conceptele de vârstă și ziua de naștere la copiii mici. Pentru cercetare, au fost examinați 99 de copii americani cu vârste între 3 și 5 ani. Procedura a fost simplă: 3 copii de 2 ani urmau să împlinească 3 ani.

Primul a putut să aibă o petrecere, al doilea nu, iar al treilea a avut parte de petrecere, dar în 2 părți. Voluntarii au fost rugați să indice ce vârstă ar avea fiecare copil. Rezultatele au arătat că mulți dintre aceștia au spus că cel care nu a avut parte de o petrecere face 2 ani și, de asemenea, au răspuns că cel care are 2 petreceri va face 4 ani.

Mai mult decât matematica…

De ce sărbătorirea aniversării copiilor este atât de importantă, potrivit unui studiu

Testele Dr. Woolley au relevat faptul că, pentru copiii de vârstă preșcolară, experiența anuală a sărbătoririi are o importanță deosebită: copiii percep acest eveniment ca pe un moment care marchează creșterea lor.

Sponsored links

Avantajele sărbătoririi unei zile de naștere, conform psihologiei dezvoltării

De ce sărbătorirea aniversării copiilor este atât de importantă, potrivit unui studiu

Dr. Woolley consideră că dacă pentru un copil de 4 ani, scopul unei petreceri este să împlinească 5 ani, atunci sarbătoarea contează. Astfel, părinții ar putea lua în considerare și următoarele avantaje ale acestor evenimente:

  • Își ridică respectul de sine. Când un copil se simte sărbătorit, se simte iubit și semnificativ în rolul familiei sale. Ziua lor de naștere devine importantă în viața părinților lor.
    Întăresc legăturile familiale. A avea tradiții familiale este pozitiv. Indiferent de dimensiunea sărbătorii, ceea ce este relevant, este sentimentul de a fi împreună pentru a sărbători ceva special.
  • Ei stabilesc relații sociale. Invitarea unui cuplu de prieteni, bunici sau întreaga familie la o petrecere de naștere ajută copilul să relaționeze mai bine prin sentimente de tovărășie și bunătate.
  • Ele creează amintiri pozitive. Un studiu despre amintirile preșcolare spune că majoritatea amintirilor din copilărie nu sunt cu adevărat amintiri, ci mai degrabă o memorie creată din o mulțime de date culese din diferite surse într-un mod inconștient, cum ar fi senzații, mirosuri și muzică. Deci, crearea amintirilor dintr-o sărbătoare poate fi ceva cu adevărat semnificativ.
  • Îi ajută să aibă percepția timpului. Copiii nu sunt conștienți de creșterea lor decat prin alte persoane. De aceea, zilele de naștere sunt o modalitate foarte bună pentru ei de a descoperi procesul de creștere.

Sărbătoarea nu trebuie neapărat să fie ostentativă.

De ce sărbătorirea aniversării copiilor este atât de importantă, potrivit unui studiu

Unii părinți s-ar putea simți presați să sărbătorească ziua de naștere a copilului lor. Cu toate acestea, sărbătorirea unui alt an din viața copilului dvs. nu trebuie să fie copleșitoare. Copiii sunt mai motivați sau mai încântați de sărbătorile unde sunt luați în considerare, unde sunt luate în considerare nevoile lor emoționale și unde se simt iubiți. Așadar, pur și simplu să stingi o lumânare și să mănânci o prăjitură poate fi o sărbătoare în sine.

Sponsored links

De ce sărbătorirea aniversării copiilor este atât de importantă, potrivit unui studiu

Ceea ce este important, nu este cel mai sofisticat tort de aniversare din lume și nici cel mai scump cadou de la cel mai prestigios magazin, ci căldura mediului în care copilul se simte inclus, în siguranță și respectat.

Celebrezi aniversările copiilor tăi? Ai o sărbătoare diferită sau specială? Spune-ne în comentarii!

Sponsored links

SURSĂbrightside.me