De ce nu putem dormi fără să ne scoatem un picior afară din pătură

Cu toții am avut cel puțin o noapte în care ne-am chinuit să adormim și, în mod surprinzător, scoaterea unui picior afară din pătură este ceea ce ajută adesea la rezolvarea problemei.

Sponsored links

Misterul din spatele a ceea ce ne determină să facem asta este faptul că temperatura ideală pentru un somn bun este de 18° C, iar picioarele noastre sunt o poartă către acest mediu perfect.

Ajută la reglarea temperaturii corpului nostru

Picioarele noastre sunt de fapt mecanismele perfecte de răcire. Potrivit unui expert în ceea ce privește somnul odihnitor, acestea au o legătură între artere și vene, spre deosebire de orice altă parte a corpului nostru, „care se dilată la temperaturi ridicate, permițând mai mult sânge să ajungă la suprafața pielii pentru a o răci”.

De asemenea, picioarele nu sunt acoperite de păr, așa că rămân răcoroase noaptea. Ca urmare, temperatura corpului nostru este echilibrată și putem dormi confortabil.

Sponsored links

Dacă îți scoți piciorul afară te ajută să adormi mai repede

Pentru a dormi, temperatura corpului nostru trebuie să scadă cu 1 până la 2 grade. Acesta este motivul pentru care nu putem dormi când este prea cald; corpurile noastre luptă împotriva supraîncălzirii.

De aceea este esențial să rămâi rece noaptea, iar scoaterea unui picior din pătură poate fi suficientă. Cu cât îți lași corpul să se răcească mai devreme, cu atât mai repede poți ajunge pe tărâmul viselor.

Este cea mai confortabilă poziție 

De ce nu ne putem abține să ne scoatem piciorul din pat noaptea

Există mai multe motive pentru care majoritatea dintre noi nu putem dormi fără o pătură. Dar problema pe care o avem cu toții după ce ne învelim este că este prea cald, așa că ne aflăm într-o situație dificilă.

Sponsored links

Scoaterea unui picior afară din pătură este soluția perfectă la această dilemă și ne ajută să ne menținem corpul răcoros noaptea.

Îți scoți picioarele afară din pătură în timp ce dormi? Funcționează atunci când te chinui să adormi?

Sponsored links