De ce nu putem dormi fără pătură, chiar și într-o noapte călduroasă

Pătura este cel mai căutat lucru pe timpul nopții. Se pare că are o putere magică și odată ce ea ne acoperă, adormim mai repede. Nici nopțile calde nu sunt diferite. Există câteva motive pentru care suntem atât de atașați de ea și odată ce veți afla de ce, totul va avea sens.

Sponsored links

Noi am aflat de ce folosim păturile și acum împărtășim cu voi aceste secrete.

Reglează temperatura corpului nostru.

Suntem creaturi cu sânge cald, ceea ce înseamnă că, corpul nostru își reglează temperatura internă, iar acest lucru ne ajută să rămânem calzi. Cu toate acestea, atunci când suntem într-un somn adânc, tot controlul nostru se estompează – și atunci solicităm ajutor lucrurilor din jurul nostru. Iar păturile ne ajută corpul să mențină temperatura de care avem nevoie.

Păturile sunt o parte esențială a rutinei noastre de adormire.

De asemenea, suntem „creaturi de obișnuință” și acest lucru are un impact imens asupra motivului pentru care avem nevoie de păturile noastre. Chiar dacă nu este vorba despre a ne simți în siguranță, întreaga viață folosim pături și ea a fost gravată în rutina noastră încă din copilărie. Deci, când ne culcăm și ne acoperim cu o pătură, corpul nostru primește un semnal că este timpul să dormim.

Cuverturile scad stresul și anxietatea.

Sponsored links

Serotonina este una dintre substanțele chimice „care ne fac să se simțim bine” și joacă un rol important în menținerea unei stări de fericire și calmitate. Când suntem stresați și anxioși, este greu să adormim. Cu toate acestea, odată ce ne acoperim, cantitatea acestei substanțe chimice crește, iar stresul și anxietatea încep să dispară.

Păturile ne ajută să adormim.

Păturile creează un microclimat: o barieră în care temperatura nu se schimbă foarte mult. Acest lucru ne încălzește pielea și factorii din jur care ne răcesc corpul nu ne afectează la fel de mult. Deci, adormim mai repede și avem un somn mai bun și mai puțin deranjat.

Ne simțim protejați și în siguranță.

 

Păturile ne declanșează sentimentul de siguranță, deoarece cea mai frecventă frică pe care am avut-o când eram copii era teama de întuneric. Deci, atunci când a început acest sentiment, ne-am acoperit complet. Evadarea noastră magică ne-a combătut frica și ne-a făcut să ne simțim protejați. Acest sentiment de siguranță rămâne în continuare cu noi astăzi când suntem sub păturile noastre.

Dormi cu pătură, chiar dacă e cald? Te ajută să adormi mai repede?

Sponsored links

Sponsored links