De ce nu ar trebui să dormi în pijamale călduroase nici măcar iarna

Aproape 40% dintre noi purtăm pijamale atunci când dormim și nu există nimic mai confortabil decât pijamaua preferată de iarnă. Dar ceea ce alegem să purtăm pentru a dormi ne poate afecta într-adevăr somnul, aspectul și chiar sănătatea noastră.

Sponsored links

Dacă pijamalele tale te fac să te încălzești prea tare noaptea, acesta poate fi unul dintre motivele pentru care nu adormi atât de ușor și ajungi să te trezești obosit dimineața.

De asemenea, ne place să purtăm pijamale confortabile și să ne băgăm sub o pătură caldă când este frig afară. Așa că am decis să aflăm de ce pijamalele calde ar putea să nu fie cea mai bună opțiune de îmbrăcăminte pe timp de noapte.

5. Îți afectează calitatea somnului

A dormi în pijamale foarte calduroase înseamnă că poți avea o noapte agitată, deoarece corpul tău trebuie să mențină temperatura adecvată în timpul nopții.

Sponsored links

Materialul ideal pentru dormit este bumbacul, deoarece lasa pielea să respire și te ajută să te simți confortabil.

O altă opțiune excelentă pentru dormit este inul, care este respirabil și absorbant, dar poate să nu fie la fel de moale ca bumbacul.

4. Poate duce la apariția coșurilor

Când transpiri în timp ce dormi, acest lucru poate provoca un anumit tip de erupție cutanată, cunoscut sub numele de coșuri de transpirație.

Sponsored links

Combinația de căldură și frecare de pijamalele transpirate poate provoca pori înfundați, ceea ce, la rândul său, va duce la o iritare  a pielii.

Alegerea pijamalelor din țesătură de bambus poate ajuta la prevenirea acneei, deoarece această țesătură are proprietăți antimicrobiene.

Este chiar mai moale și mai absorbant decât bumbacul și poate fi exact ceea ce ai nevoie pentru un somn bun.

3. Poate declanșa infecții

Sponsored links

Dacă transpirați noaptea, aveți șanse mai mari de a dezvolta o infecție a pielii. Bacteriile cresc cel mai bine în locuri umede și întunecate, iar atunci când sunt acoperite cu straturi de îmbrăcăminte caldă și cu o pătură, puteți crea cu adevărat terenul de reproducere perfect pentru microbi.

2. Ar putea afecta sănătatea reproductivă

Potrivit unui studiu, bărbații care nu poartă pantaloni de pijama noaptea își pot îmbunătăți calitatea spermei. Când te culci în lenjerie intima strâmtă sau în pijamale calde, zona genitală are mai multe șanse să transpire.

De asemenea, poate afecta fertilitatea femeilor, deoarece transpirația excesivă poate provoca inflamații și infecții.

Sponsored links

1. Îți împiedică corpul să-și regleze temperatura în mod natural

Dacă ți-e foarte cald atunci când dormi, temperatura centrală nu va putea scădea, ceea ce te va împiedica să dormi bine noaptea.

A avea o temperatură mai scăzută noaptea ajută corpul să se vindece mai bine și chiar poate accelera metabolismul.

Dacă vrei să porți altceva în afară de pijamale din bumbac, mătasea poate fi o opțiune bună.

Sponsored links

Este un termoregulator natural și îți poate ține de cald în nopțile reci de iarnă datorită căldurii care se menține între firele de mătase, creând un efect de izolare.

Care este tipul tău preferat de îmbrăcăminte pe timp de noapte? Preferi să dormi în pijamale calde sau preferi să dormi mai dezbrăcat?

Sponsored links