De ce majoritatea asiaticilor nu au hârtie igienică în casele lor

În multe țări, oamenii folosesc metode alternative față de hârtia igienică. De exemplu, în țări precum Indonezia, Filipine, Thailanda și India, băile au, de obicei, un vas larg din plastic. Există chiar și o toaletă specială cu un scaun de curățare fabricat în Japonia, care este folosit ca înlocuitor pentru un bideu.

Sponsored links

Noi am fost curioși să ne dăm seama ce este în neregulă cu utilizarea hârtiei igienice în Asia și am aflat că există mai multe motive pentru aceasta, atât culturale, cât și medicale.

1. Instalațiile sanitare nu sunt făcute pentru hârtie.

În multe țări asiatice, sistemele de gestionare a apei nu sunt la fel de bune ca în Occident. Din cauza problemelor sanitare pe care le poate provoca, nu se recomandă aruncarea în toaletă a hârtiei igienice. De aceea, oamenii de acolo folosesc de obicei boluri de apă, bideuri sau dușuri de bideu în loc de hârtie. De asemenea, pentru a vă asigura că puteți arunca hârtia în toaletă, acordați atenție dacă există un coș de gunoi. În multe cazuri, coșul servește la colectarea hârtiei igienice.

2. Poate provoca iritații.

Why Most Asians Don’t Have Toilet Paper in Their Homes

Sponsored links

Țesutul igienic prea dur poate irita zona, în special pentru persoanele care au hemoroizi sau fisuri. Folosirea apei în schimb este mult mai blândă și ar putea fi utilă pentru ameliorarea presiunii din zona perianală.

3. Poate duce la infecții urinare.

Why Most Asians Don’t Have Toilet Paper in Their Homes

Obiceiurile incorecte de ștergere cu hârtia igienică pot duce la răspândirea bacteriilor. Mai mult, pentru femei, ștergerea din partea din spate spre partea din față ar putea crește riscul de transfer al bacteriilor în uretră. E bine de știut că ștergerea cu hârtie igienică în cazul femeilor ar trebui să fie făcută mereu din partea din față în spate pentru a nu permite bacteriilor să poată ajunge la uretră. Utilizând alternative precum un bideu sau folosind o ștergere umedă, este posibil să scăpați de aceste probleme.

4. Are semnificație culturală.

Sponsored links

În țările musulmane, spălarea după toate cazurile de defecare face parte din regulile de bune maniere. Aceeași regulă este legată cultural și în India.

5. Nu este suficient de igienic.

Why Most Asians Don’t Have Toilet Paper in Their Homes

Apa este considerată mai igienică decât hârtia de șervețel. Hârtia igienică nu îndepărtează bine materiile fecale și ștergerea nu este întotdeauna suficientă.

6. Nu este ecologic.

Sponsored links

Conform analizei experților, numai în SUA, 36,5 miliarde de role de hârtie igienică sunt folosite în fiecare an, reprezentând tăierea a aproximativ 15 milioane de copaci. Acest lucru necesită, de asemenea, cantități uriașe de apă, înălbitor, energie și materiale de ambalare. Utilizarea altor mijloace, cum ar fi un bideu, așa cum cred experții, este mult mai ecologică.

Crezi că este mai bine să te speli decât să folosești hârtie igienică? Ce este mai frecvent în țara dumneavoastră?

Sponsored links