De ce mă linge pisica mea, apoi mă mușcă?

Pisica vă poate linge și mușca ca o modalitate de a crea o legătură, îngrijindu-vă, pentru a arăta afecțiune sau ca o invitație la joacă. De asemenea, te poate linge și mușca pentru a arăta că s-a saturat de atenția ta și este modul ei de a-ți spune să nu mai mângâi.

Sponsored links

De ce mă linge pisica, apoi mă mușcă?

Iată cinci lucruri pentru care pisica ta te linge și apoi te mușcă:

1. Pisica ta vrea să creeze o legătură cu tine îngrijindu-te.

 

Pisicile își ling în mod normal blana atunci când se îngrijesc singure. De obicei, în procesul de îngrijire își mușcă blana pentru a îndepărta încurcăturile și apoi le ling pentru a termina procesul de îngrijire. În mod similar, își pot linge mai întâi blana și pot face niște sfărâmături sau mușcături pe anumite părți ale corpului lor.

Acest comportament special al pisicii se extinde la oamenii lor favorizați. Pisica ta poate să-ți lingă părul sau o altă parte și apoi să te muște sau invers, pentru că, la fel ca frații ei, te îngrijește ca un mod de a-și întări legătura și relația cu tine.

2. Pisica ta îți arată afecțiune.

 

Aceasta este o modalitate prin care o pisica își poate arăta afecțiunea față de tine. Înseamnă că pisica ta este confortabilă, relaxată și mulțumită în prezența ta. Împreună cu intenția ei de a te îngriji, comportamentul ei înseamnă că este fericită și simte o legătură profundă cu tine.

3. Este posibil ca pisica ta să-ți spună că vrea să se joace cu tine.

 

Pe cât de complexe și misterioase sunt, pisicile au modalități amuzante de a comunica cu stăpânii lor. Pisica ta poate iniția joaca lingându-te și apoi mușcându-te. De unde știi că are o dispoziție jucăușă? Căutați indicii precum urechile și mustățile orientate înainte, cu coada în sus, iar pupilele oarecum dilatate. Pisica ta poate de asemenea să meargă cu spatele arcuit, să acționeze ca și cum ar fi urmărit o pradă și se poate ghemui cu partea din spate ușor ridicată.

Sponsored links

Lins și mușcându-te ușor, pisica ta îți spune că ești cel mai bun prieten al ei și că are chef să se joace.

4. Este posibil ca pisica dvs. să vă spună să nu îi mai acordați atenție fizică.

Pisicile adoră timpul de joacă cu oamenii lor favoriți și este o modalitate excelentă de a crea o legatură. Cu toate acestea, pisicile au și schimbări de dispoziție și, dacă devii excesiv de agresiv în joc și o mângâi, se poate simți agitată. Suprastimularea se întâmplă atunci când partea sensibilă a corpului unei pisici este atinsă accidental sau în mod repetat. Pisica ta poate linge și apoi îți poate da o mușcătură ușoară pentru a semnifica că vrea să ia o pauză și să nu mai acorzi atenție fizică.

Iată câteva dintre semnele că pisica ta este supra-stimulată :

  • pisica ta poate să-și onduleze coada
  • urechile ei orientate înainte și înapoi
  • urechile i se vor aplatiza pe cap

5. Pisica ta poate fi stresată.

Sponsored links

Unele pisici sunt predispuse la stres și chiar la agresivitate. Acest lucru se manifestă prin semne precum mușcătura și linsul excesiv. Este posibil ca pisica dvs. să vă lingă, apoi să vă muște, deoarece poate fi stresată și anxioasă. Alte rase de pisici, cum ar fi siamezele, pot tinde să mestece lucrurile mai mult decât altele și acest lucru se poate extinde și la mâinile tale. Dacă bănuiți că comportamentul special al pisicii dvs. se datorează stresului, consultați medicul veterinar pentru tratamentul adecvat.

De ce mă doare când pisica mea mă linge?

Este posibil să vă simțiți inconfortabil de fiecare dată când pisica vă linge mai ales dacă vă linge excesiv o anumită parte a mâinii sau feței. Acest lucru se datorează micilor cârlige sau spinilor orientați spre spate în limba ei, numite papile. Este în formă de cupă și este gol, ceea ce îi permite să stocheze și să păstreze saliva.

Disconfortul pe care îl simțiți se poate datora senzației de șmirghel atunci când limba pisicii vă periază pielea. Micile cârlige ajută la îndepărtarea murdăriei din blana unei pisici, motiv pentru care trebuie să fie ascuțite, astfel încât pisicile să se poată menține curate.

Concluzie:

Pisicile comunică cu stăpânii lor prin diverse limbaje corporale și comportamente și o modalitate de a face acest lucru este prin a te linge și a te mușca. Pisica dvs. vă poate linge și mușca ca invitație la joacă și pentru a arăta afecțiune. Poate însemna, de asemenea, că este supra-stimulată și vrea să ia o pauză. Cu toate acestea, poate însemna, de asemenea, că este stresată și ar trebui să o duceți imediat la medicul veterinar pentru tratament prompt.

Sponsored links

Sponsored links