De ce îți crește burta mare? Acest lucru vă va surprinde!

Ați făcut o grămadă de exerciții regulate în fiecare zi, dar încă aveți burta mare? Nu vă faceți griji, cu această problemă se confruntă mulți oameni, deoarece nu știu care este cauza principală a acumulării grăsimii în zona burții!

Sponsored links

Obținerea unui abdomen plat este o mare problemă pentru toată lumea, atât bărbați, cât și femei. Nu numai că te face să arăți neatrăgător, dar este și greu să-ți găsești pantaloni și haine de mărimea potrivită, dar poate provoca și probleme de sănătate.
Este oarecum de înțeles faptul că persoanele mai în vârstă observă apariția burții, dar nu doar bătrânii se confruntă cu această problemă, ci și foarte mulți tineri.

Ce anume cauzează apariția grăsimii în zona burții? 

1. Stresul

Problemele la locul de muncă, la școală, acasă și în societate pot face ca o persoană să se simtă stresată. Deoarece sănătatea mintală joacă un rol esențial în a avea o viață frumoasă, trebuie să ne menținem sănătatea mintală și să stăm cât mai departe de stres.
Sau dacă acest lucru nu este posibil, cel puțin să încercăm să alungăm stresul prin diverse metode sau să nu ne expunem prea mult timp unor situații stresante.

Nu numai că stresul poate împovăra mintea, dar poate avea și un impact asupra sănătății corpului. Când cineva se confruntă cu stres, organismul va produce hormonul cortizol. Hormonul cortizol poate face ca grăsimea să crească tot mai mult. Această creștere continuă a grăsimilor va face talia să nu mai fie deloc cea la care visai. Stresul va face grăsimea să se depună în cantități mari în zona burții.

Sponsored links

2. Îmbătrânirea

Unul dintre factorii care determină o persoană să dezvolte grăsime în zona abdominală se datorează bătrâneții. Cu cât o persoană îmbătrânește, cu atât este mai probabil ca persoana respectivă să sufere de obezitate.

Acesta este un factor natural cu care este greu să te lupți, dar nu imposibil. Când o persoană îmbătrânește, masa musculară va scădea.

Mușchii joacă un rol important în lupta împotriva grăsimilor. Când mușchiul este redus, metabolismul va scădea și el. Scăderea masei musculare face ca arderea caloriilor să nu fie optimă. Iar dacă caloriile nu sunt arse, vor fi stocate sub formă de grăsime în zona abdomenului. Pentru a depăși această problemă, adoptă un stil de viață sănătos, ai grijă la alimentația ta și menține-te mereu activ. Exercițiile fizice sunt cheia.

Sponsored links

3. Factori ereditari

Încercați din când în când să vă observați arborele genealogic. Are cineva din familia ta burta mare?

Dacă multe persoane din familia ta au burtă mare, s-ar putea să fie din cauza faptului că familia ta are un factor genetic care favorizează apariția burții mari. Deci, nu doar bolile pot fi ereditare, ci și burta mare.  Implicarea factorilor genetici care cauzează această grăsime abdominală a fost observată de multă vreme de cercetători.

Experții cred că genele de la părinți pot influența comportamentul, forma corpului, metabolismul și, de asemenea, unele probleme de sănătate. Inclusiv apariția unei burți mari. Dar există încă o șansă de a lupta împotriva factorilor genetici.

Sponsored links

4. Consumul de alcool

Nu fi surprins dacă oamenii care beau băuturi alcoolice au o burtă mare. Asta pentru că alcoolul poate provoca într-adevăr burtă mare. Deși băuturile alcoolice pot fi relaxante pentru unii oameni, nu putem trece cu vederea faptul că multe dintre băuturile alcoolice  conțin mult zahăr și multe calorii.

În comparație, un pahar de bere poate conține 150 de calorii. Acesta este echivalentul a 7 biscuiți. Așadar, alcoolul poate cauza depunerea grăsimii în zona burții.

5. Consumul excesiv de alimente dulci

Sponsored links

Mâncarea dulce este foarte tentantă. Nimeni nu poate refuza mâncarea dulce. Nu numai că are gust bun, alimentele dulci au și culori și forme care te pot face să poftești. Chiar dacă sunt conștienți că nu este sănătos să mănânce prea multe alimente dulci, oamenilor pur și simplu nu le pasă.

Conform experților în sănătate, putem consuma doar aproximativ 50 de grame de zahăr sau aproximativ 1/4 de lingură pe zi. Daca depășești limita, este foarte probabil să te îngrași.

Creșterea în greutate poate avea, de asemenea, un impact asupra apariției burții mari, obezității, diabetului, bolilor de inimă și cancerului.

6. Mese neregulate

Sponsored links

Înainte de a da vina pe genele proaste, încercați introspecția. Ce crezi că ai făcut greșit de ai ajuns să ai ditamai burta? Nu este întotdeauna o defecțiune genetică, burta mare nu se poate forma peste noapte, ci din cauza obiceiurilor proaste pe care le avem în fiecare zi.

Unul dintre aceste obiceiuri este faptul că mănânci neregulat. Încercați să vedeți dacă respectați orele adecvate de masă sau nu.

Întreruperea orelor de masă poate provoca nu numai apariția burții, ci și probleme de sănătate precum ulcerul. Ulcerul apare deoarece stomacul produce mult gaz acid.

Deoarece stomacul este gol și continuă să producă acid, pereții stomacului vor fi erodați și vor provoca dureri chinuitoare. În plus, nemâncând atunci când ți-e foame și mai apoi consumând porții mari de mâncare, stomacul va fi și mai predispus problemelor, iar burta mare își va face apariția.

Sponsored links

7. Lipsa de exerciții fizice

Și acesta este unul dintre motivele pentru care burta se poate mări și anume lenea de a te mișca sau de a face exerciții fizice. Dacă îți place să mănânci și nu îți place deloc mișcarea, acest lucru va duce la creșterea taliei.

Chiar și persoanele care au o alimentație sănătoasă trebuie să facă mișcare pentru a rămâne în formă fizic, în special cei care mănâncă mult. Prin exerciții fizice, zahărul și grăsimea din organism vor arde.

Cu cât faci mai mult exerciții fizice, cu atât ai mai puține șanse de apariție a burții mari. Cei care deja au burtă, nu numai că trebuie să fie sârguincioși în exerciții, ci și să înceapă să limiteze alimentele care nu sunt necesare. Balonarea va dispărea, aspectul fizic va deveni mai atractiv, și nivelul de încredere în sine va crește.

8. Lipsa odihnei

Lipsa timpului de odihnă este, de asemenea, o mare contribuție la apariția grăsimii din zona burții. Adulții au nevoie de 7-8 ore de somn pe noapte. Dacă nu te odihnești suficient, dimineața corpul se va simți slăbit, obosit, iar starea de spirit va fi deteriorată.

Când o persoană își forțează corpul să rămână treaz noaptea, organismului încă trebuie să i se ofere hrană pentru a continua să lucreze. Când dormi, corpul nu mai trebuie să lucreze și nu mai trebuie să-l aprovizionezi cu hrană.

Înainte de culcare, organismul nu trebuie să consume prea multe alimente. În timpul somnului, metabolismul organismului va încetini și va face ca toate caloriile care intră să nu ardă complet. Dacă acest lucru se face în mod continuu, atunci nu fi surprins dacă burta ta devine mai mare.

9. Lipsa consumului de apă

Lipsa apei potabile poate provoca deshidratare, concentrare redusă, dificultăți la defecare și așa mai departe. Se pare că mai există o problemă care vine din lipsa de apă. Această problemă este burta mare. Cum este posibil ca faptul că cineva nu bea suficientă apă să poată duce la apariția unei burți mare?

Atunci când organismul pierde lichide sau este deshidratat, este posibil ca o persoană să simtă foame, deoarece creierul procesează în mod eronat semnalele de sete ca fiind de foame. Drept urmare, oamenii vor căuta mâncare, nu apă potabilă. Această foame îi poate face pe oameni să uite să controleze cantitatea de alimente care intră în organism, ceea ce duce la creșterea în greutate.

10. Fast Food

Pe lângă mâncărurile dulci, fast-food-ul este, de asemenea, preferatul multor oameni. Pe lângă gustul său delicios, prepararea sa rapidă face ca oamenii să nu fie nevoiți să aștepte mult pentru a o mânca. Oamenii care au o viață aglomerată, cum ar fi cei de la birou și copiii de la facultate, consumă destul de des fast-food. În comparație cu mâncarea normală, fast-food-ul este procesat în mare parte prin prăjirea alimentelor.

Alimentele prajite vor contine o multime de grăsimi saturate. Împreună cu numărul mare de calorii, greutatea corporală va crește rapid. În general, o persoană are nevoie de 2500 de calorii pe zi. Iar când vine vorba de Fast fodd, un hamburger poate conține 1000-2000 de calorii într-un burger. Nu am adăugat încă sos chili, cartofi prăjiți și băuturi răcoritoare.

Sponsored links